UEFA Čempionų lygos finalas. Juventus - AC Milan

UEFA Čempionų lygos finalas. Juventus - AC Milan

Čempionų lygos finalo rungtynėms tarp Juventus ir AC Milan, kurios šiandien vyks Manchesterio Old Trafford stadione, teisėjaus Marcus Merk.

41 metų Merkas, turintis stomotologijos kliniką Kaiserslauterne, dirbs grynai vokiškoje arbitrų brigadoje kartu su šoniniais arbitrais Heiner Muller ir Christian Schreier ir papildomu teisėju Wolfgang Stark. Merkui tai bus antrasis Europos taurės turnyro finalas - 1996/97 jis teisėjavo finalinėse taurių laimėtojų taurės rungtynėse tarp FC Barcelona ir Paris St.Germain.

Be vokiečių kalbos Marcus Merk taip pat moka prancūzų, anglų ir italų kalbas. Pastarosios žinos jam šiandien bus ypač svarbios. Tarptautiniu arbitru M.Merk tapo 1992 metais, o jo debiutas įvyko Europos jaunimo (iki 21 metų) čempinato rungtynėse tarp Belgijos ir Kipro. Tais pačiais metais Merk teisėjavo kelerioms olimpiados futbolo varžyboms Barselonoje.

2000 metais Merk puikiai dirbo Europos čempionato finalinėje stadijoje, kur jis teisėjavo rungtynėms tarp Belgijos ir Švedijos bei Slovėnijos ir Ispanijos. Be to, jis dirbo neužmirštamajame pusfinalyje tarp Italijos ir Olandijos, kuriame italai išplėšė pergalę 3:1 po 11 m. baudinių serijos. Pernai metų pasaulio futbolo čempionate Merk teisėjavo rungtynėms tarp Japonijos ir Rusijos bei Anglijos ir Danijos.

Merko karjeroje tai bus 90-tosios tarptautinės rungtynės, kuris iki šiandien Old Trafforde teisėjavo tik kartą. Tai įvyko 2002 metų balandžio 10 d., kai Manchester United Čempionų lygos antrojo grupių etapo rungtynėse 3:2 nugalėjo Deportivo.

AC Milan puolėjas Andrėjus Ševčenka mano, kad Čempionų lygos finalas su Juventusu bus atkaklus ir įtraukiantis.

"Man patinka Juve, tai - didi komanda, - sake ukrainiečių puolėjas. - Milanas taip pat vertas šių rungtynių. Šis sezonas man pavyko ne taip smarkiai, kaip tikėtasi. Tačiau šiuo metu aš esu sviekas ir geroje formoje. Gegužės 28 d. turi tapti geriausia mano gyvenimo diena. Aš labai noriu laimėti Lygą. Nesvarbu, kas įmuš įvartį. Mes turime būti stiprus komandiniu žaidimu."

Tuo tarpu Edgarui Davidsui tai turbūt bus paskutiniosios rungtynės už Senają Senjorą. Turino klubo vadovai atsisakė jam pakelti atlyginimą. Nors olando kontraktas baigiasi tik 2004 metų vasarą, Davidsas reikalavo sudaryti su juo 11,4M € vertės sutartį. Rezultate komandos bosai nusprendė pasibaigus sezonui parduoti šį komandos saugą.

andrejus uzsivedes rimtaiGerai…kad tik neperdegtuNekaltas

nu ir teisingai…uz ka jam kelti???
visas jo priedas vistie iseina is klubo apmokant jo geltonas ir raudonas korteles UEFA!!!

Antradienį susitikime su žurnalistais Juventus treneris Marcello Lippi išreiškė viltį, kad jo auklėtiniai pademonstruos visa tai, kas padėjo Senajai Senjorai nugalėti Madrido Real sunkioje pusfinalio serijoje

Milanas žais balta apranga
"Milaną" lygina su Madrido Real ne tik dėl panašios darbo su kamuoliu manieros, bet ir todėl, kad Old Trafforde Carlo Anccelotti komanda žais balta apranga. Šis faktas gali padėti Marcello Lippi auklėtiniams vėl parodyti tą puikų žaidimą, kurio dėka Realas buvo nugalėtas bendru rezultatu 4:3.

Techninis pranašumas
"Būtų puiku, jei komanda pademonstruotų tą patį žaidimą, kaip mače su REalu, - pasakė Lippis antradienio press konferencijoje Mančesteryje. - Futbolininkams reiktų parodyti tą patį intensyvumą ir techninį pranašumą, kurių spaudimo neatsilaikė ispanų karališkasis klubas. Taip, ir Realas ir Milanas kažkuo panašūs, im mano žaidėjai turi pasistengti sužaisti rungtynes tame pačiame lygyje, kaip ir atsakomosios rungtynes su Vincente del Bosque komanda".

Kuom pakeisti nepamainomajį?
Vienintele Juves trenerio problema išlieka diskvalifikuotojo Pavelo Nedvedo pakeitimas. Čekų saugas uždirgo geltoną kortelę paskutiniosiomis antrojo pusfinalio rungtynių akimirkomis Delle Alpi stadione. Pakeisti Nedvedą, kuris atrodė pačiu stabiliausiu futbolininku visų praėjusios Čempionų lygos varžybų metu, gali Italijos rinktinės saugas Mauro Camoranesi.

Sudeties rotacija
Lippis gali iškovoti antrąją Europos čempionų taurę Senosios Senjoros istorijoje. "Šiame sezone Juventus įrodė, kad galima pakeisti visus esminius žaidėjus. Sezono pradžioje mes negalėjome remtis Igoriu Tuudoru, po to dviems mėnėsiams iškrito David Trezeguet ir Alessandro Del Pierro. Tačiau Nedvedas, besąlygiškai, šiame sezone buvo vienu svarbiausių žaidėjų komandoje".

Atletiškas futbolas
Lippis neįsižeidė dėl prašymo pakomentuoti tai, kad Juve "stato" ant atletiško futbolo. Atvirkščiai, italas tai palaikė komandos dvasios ir žaidėjų nusisteikimo rungtynėms pagyrimu. "1994 metais aš atėjau į Juventus, tik tinginys nenorėjo mums ant kaktos prilipdyti atletiškos komandos gairės, - sakė jis. - Taip, mūsų komanda yra stipri, ji turi stiprią valią ir norą išnaudoti šį stiprumą. Mano požiūriu, tai yra komplimentas, todėl kad techniškieji Juves resursai taip pat atitinka aukščiausius reikalavimus. Trečiadieniį visi pamatys, kad mes ne tik kaunamės aikštėje, bet ir žaidžiame su beprotišku nusiteikimu ir aistra."

Be favoritų
Lippis mano, kad Čempionų lygos finale nėra aiškaus favorito. "Komandos dukart susitiko tarpusavyje Serie A varžybose ir iškovojo po vieną pergalę. Be to ir Milanas ir Juventus sugebėjo nugalėti Real savo aikštėse, bet nusileido Del Bosque komandai Santiago Bernabeu stadione, - pareiškė Lippi. - Kiekvienas iš klubų turi savo stipriąsias puses, kurios gali atnešti klubui pergalę.

Apenninų sėkmė
Nepriklausomai nuo rungtynių Old Trafforde baigties, Lippis yra patenkintas, kad Europos čempionų taurė bus ginčijama tarp dviejų Serie A atstovų. "Mums prireikė visos mūsų valios pastangų, kad įrodyti: jokios italų klubų krizės nebuvo. Tiesiog Serie A klubams pastaraisiais metais katastrofiškai nesisekė, - mano jis. - Bet aš esu įsitikinęs, kad tai įvyko ne dėl to, kad italų futbolas buvo blogas. Tiesiog konkurentai iš Anglijos, Ispanijos ir Vokietijos buvo pernelyg stiprūs."

Del Milano baltos aprangos: cia ACM vadovybe "isprase", kad jiems butu leista rungtyniauti balta apranga: motyvacija - paskutinius kelis laimetus finalus Milanas rungtyniavo butent balta apranga…

Cia tipo: kad pergales griztu namo? Laimingas

P. S. Cockroach, cia uz tavo sita tema kai kas grasinasi is taves atimti VIP’o zenklelli Cha cha

Žaisti Europos turnyro finale - kiekvieno futbolininko svajonė, todėl papildomos motyvacijos būsimų rungtynių Old Trafforde dalyviams nereikia.

Puikus pasiekimas
Fillipo Inzaghi neteikia didelės reikšmės faktui, kad AC Milano finalo varžovu bus Juventus - klubas kuriam anksčiau daugelį metų atstovavo Pippo. "Kas bebūtų mūsų priešas, žaisti Čempionų lygos finale - puikus pasiekimas, - pasakė Inzaghi interviu uefa.com. - Sirgalių laukia idomios rungtynės puikiame stadione".

Du didingi klubai
"Tarp Milano ir Juventuso ne tiek jau ir daug skirtumų, - tęsė 29-metis puolėjas. - Tai du didingi klubai ir aš labai didžiuojuosi, kad per savo karjerą spėjau pažaisti abiejuose".

Gera pradžia
Juventuso sudėtyje Inzaghi praleido keturis sezonus, ir įmušė 58 įvarčius. Nuo to laiko, kai Inzaghi, už kurį AC Milan sumokėjo 40M €, perėjo į Carlo Anccelotti komandą, praėjo jau beveik du metai. Pirmuosius raudonai-juoduosius metus Inzaghiui aptemdė rimta kelio trauma, bet šiame sezone puolėjas su kaupu atpirko už jį mokėtus pinigus. Viso per šiuos metus UEFA turnyre Inzaghi įspyrė 12 įvarčių.

Milano lyderis
Aukštas puolėjo rezultatyvumas visada buvo pagrindiniu Pippo koziriu, tačiau šiemet Inzaghi įrodė, kad jis gali būti išties komandiniu žaidėju. Įrodymu tam galima laikyti atsakomąsias ketvirtfinalio rungtynes su Ajax - Inzaghi tuomet įmušė pirmąjį įvartį iš artimos distancijos, bet jis buvo Milano lyderis per visas rungtynes, taip pat jo dėka buvo įmušė A.Ševčenka ir J.D.Tommasson. "Aš tikiuosi įmušti į Juventus vartus, bet man labiausiai rūpi komandos pergalė, - sako Inzaghi. - Man visiškai vienodai, kas įmuš lemiamą įvartį - aš ar mūsų vartininkas Dida. Aš tiesiog noriu laimėti šias rungtynes."

Tikras patriotas
Kaip tikras patriotas, Inzaghi labai džiaugiasi italų futbolo atgimimu, prie kurio neatsiejamai prisidėjo ir pats. "Šis finalas eis į naudą italų futbolui. Pastaraisiais metais nė viena Serie A komanda negalėjo pasiekti šio prestižinių varžybų finalo, o šiame sezone du italų klubai Old Trafforde tarpusavyje žais dėl čempionų taurės. Tai puikus pasiekimas, kuriuo mes turime didžiuotis", - mano Inzaghi

Atsakymas kritikams
Milano puolėjas mano, kad Čempionų lygos finalas privers užsičiaupti visus Calccio (italų futbolo) kritikus. "Šias rungtynes stebės didelis žiūrovų kiekis, todėl, aš tikiuosi, mes sugebėsime parodyti to vertą reginį", - sakė Inzaghi. Žinoma, jis pažymėjo, kad finale svarbiausia bus rezultatas.

Klaidos kaina
"Yra normalu, kad prieš tokias rungtynes žaidėjai nervuojasi, juk rezultatas yra beprotiškai svarbus abiems komandoms. Tokiuose susitikimuose sunku parodyti akį žavintį futbolą, o už kiekvieną klaidą čia pat gali sekti bausmė", - mano Inzaghi. Na Juventus futbolininkams daugiau negu kitiems yra žinoma, kad Inzaghi ir pats gali nubausti bet kokią gynybą.

kaip ti rasei kad trauki info is uefa .com
nepavargsti versti viska i lietuviu kalba?Nekaltas

milanas laimes nes juventus as nekenciu nes jie pasalino real va

ko tik nepadarai bandydamas iš krepšinio bažnyčios bent kiek žmonių pervilioti į futbolo sektą Cha cha

patikek bus labai sunkuŠypsena

Nusivyliau fule - labai neidomi o baudiniu serija tai vabshie apgailetina!
Kas per fules finalas kai daeinama iki baudiniu serijos - prastas lygis- nesugeba bankes ikalt…

Kai tu taip pazaisi tuomet galesi ir kritikuoti,o pokolkas kol spardai kamuoi kieme i vartus kuriuose stovi vaikelis koks pastatytas tai neturi jokios teises sakyti kad prastas lygis…ir va…idomu kaip tu ispirtum bankes kai tokia ytampa,tu negalvok kad jie ejo zaisti,o treneris pries rungtynes jiem pasake…"eikit viruciai ir zaiskit kaip iseaina…jei laimesit gerai…jei ne…bus kitu sezonu"…ne zinok…manau bent pora valandu remeju atstovai,vadybininkai klubo atskaite jiem toki morala,kad ejo zaist skaudanciom galvom…Cha chatad…ir beto,retai kada finalai buna idomus(neskaitant to kur Bayern vs Manchester lose),tad…

Cha chaCha chagerai tu cia suskelei…

Osiaip tai paziurek UEFA Cup finalus…ten golu pamatysi su kaupu.
pastaruju treju metu finalai :
liverpool-alaves 5:4ApakęsApakęs
feejenoord-borrusia3:2Apakęs
porto-celtik 3:2Apakęs

jeigu nusivylei fule del vienu rungtyniu tai
IgnoruojuLiežuvis

o kodel tavo visi pamineti rezultatyvus finalai ira UEFA cup,o ne Cl…Cha chasurasyk tris paskutinius CL finalus ir paziuresim ar sudejus visu tu finalu yvarcius gausim bent tiek kiek buvo suspirta finale tarp Liverpool ir Alaves…?Cha cha

1999 Manchester United - Bayern Munich 2:1
2000 Real Madrid - Valencia 3:0
2001 Valencia - Bayern Munich 1:1 (5:6 po baudinių)
2002 Bayer Leverkusen - Real Madrid 1:2

blin as turejau omeny 3 paskutinius uzskaitant ir sy finala tarp Juves ir Milano…Cha chatad Real vs Valencia jau labai senas finalas…Cha chatad jei ziurint paskutinius tris buvo ispirta bendrai tik 5 yvarciai…Nekaltas