turim cefiristu?
Man gryna zalia kitaiska tai nelabai praeina- ant izmienu nesha, jei gera nuoda padaryt o is juodos cefyra daryt, tai labai daug jos reikia. Tai as zalia su juoda maisau, gaunasi
, ir iseiga nedidele ju abieju nedidele, tarsi papildo viena kita. O visokios raudonos tai nebent seip pazaidimams. Bet tas mano receptas jau pradeda uzknist. Gal kas ka rekomenduosit? Tik plyz- ne herbatu is maiseliu.
nebėr gerų arbatų. kažkoki cheminiai mirkalai.
zalios yra, as shita atrades kitaiska gun powder jau nemazai metu, tai ideali kaip zalia arbata, bet del juodos tai pritariu. as seip impra juoda dusinu, arba greenfield palaida, shita impra tik pabandymui paemiau. bet ble visos shitos ceilono juodos jose daugiau aromatizatoriu, nei taninu. man vienam tokia banke max savaitei.
prieš 20m paragavau turkiškos naminės arbatos. po to, visokios parduotuvinės tapo eilinė poila. va tep man pakeitė požiūrį. o gerdavau dilmah kibirais.
Pora kart dienoje geriu impra juoda arbata, Tai net nezinau keliems menesiams tokio indelio uztenka, 3-6 men tarpe speciau
As arbata tai darai sekanciai- jamu gera ziupsni- degtuku dezute su virsum kazkur, ant litrinio indo su filtruojamu tinkliuku. Uzpilu kipitoku, apsuku ranksluosciu ir palaikau koki 20min. Tada perkosiu ir dazniausiai ta litra ir isgeriu neskubedamas per karta. Tada tas likusias uodegas dar karta uzpilu ir tai man puikiai tinka i gertuve kaip saltas gerimas. Tokios impra dezes jei tik ja cystaganu man savaitei, jei maisau su zalia, tada ant ilgiau.
Jei jau apie skonius šnekat, tai pradėkit nuo ruošimo. Jeigu juoda beveik verdančiu užpilinėt galima, tai žalių verdančiu užpilinėt nereik išvis. Vanduo kiekvieną kartą tik prieš tai nevirtas. Plikyt irgi daugiau 5 minučių nereikia. Nubrauktas šaukštelis arbatžolių vidutiniam puodukui.
tai tada, reikia ilgokai negert juodos arbatos, kavos, nevalgyt aštriai, kad pajaust tokį žalios arbatos skonį.
Ne nu del vandens tai savaime aisku, o del ekstraktavimo tai norint istraukti viska is arbatzoliu, reikia temperaturos ir laiko, kitaip niekaip.
Kinai, kurie tame reikale dievai ir metų metus ragavo tuos skonius, tai tau paprieštarautų. Laikas yra trumpas tiek žaliai, tiek juodai arbatoms. Kuo geresnės arbatžolės tuo trumpesnis plikimo laikas. Perlaikai ir pradeda karti darytis. Vaisines ten ilgiau plikint gali. Pervirtas vanduo kai paviršiuj sprogsta burbulai kunkuliuodami jau skaito, kad nėra tinkamas. Yra virduliai kur pasirenki reikiamą temperatūrą arba stebi pagal garą ar kada burbuliukai kilt pradeda. Čia aišku lyrika, bet jei klausi apie skonines savybes, tai būtent taip tinkamai ruošiais. Buvo neseniai laida per LRT gal, pasakojo visas tas demagogijas. Bet visur tą patį rasi skaitydamas apie ruošimą.
Blemba as biski apie kita leveli, juk net fotkes pavadinime tai paminejau. Kalba ne apie apie seip arbata, o apie stipria arbata. Ne, ne cefyra, jei anuo slengu tai vadinasi kupec. Iki cefyro tai netempia. As megstu stipria arbata, ir paver tu mne, as zinau kaip ja tokia uzvirt
, be tu visu LRT blablabla.
Arbata ir stipri arbata tai 2 skirtingi dalykai.
Kokia kalba gali būti apie perplikytą arbatą, kuri praradusi savo skonines savybes? Marmalas arba arbatos gėrimas geriausiu atveju, bet ne arbata
Vat butent, kad nifiga ne marmalas, ir tokio dalyko, kaip perplikyta nera. Cia kas is mirkomu pakeliu geria, tipo biski palaiko ir isima, nes jei ilgiau, jiems jau kartu. Ir lieka nustebe, jei ta pakeli uzdengus dar ilgiau normaliai palaikyt- jokio kartumo nebelieka. Karti yra nedaplikyta arbata. Bet cia tik demo versija. Normaliai padarius gera ziupsni- pilna karablika su kaupu arbatzoliu ant litro, ir normaliai pritraukus, niekada nera jokio kartumo. Gaunasi tikras sodrus skonis. Jis sakyciau gal net siek tiek saldokas, bet saldokas pats is saves, be jokio cukraus. Kaip ir rugsciu natu jauciasi. Kai nesi ragaves, trb sunku tai suprasti, bet kas mano darytos arbatos paragauja, nieks nesako, kad marmalas, ar cefyras, ar kartu jiems. Tiesiog stipria arbata megsti, arba ne.
Man maijskij geriau, impra su prieskoniais. Aš dar smulkios juodos įdedu.