,
,
jurgyte rašė: siandien nusipirkau ikroveja ir du kraunamus akumuliatorius (batarkes), tai vat iskilo klausimas, kiek reikia krauti... Akumoliatoriai: NI-CD/NI-MH, 900mAH...
Nu akumai tai prasti gana - kažkas pasipelnyjo. Krauti nuo 1 iki 20 val priklausomai nuo pakrovėjo. Matematika tokia: pakrovimo_laikas (valandomis) = 900mAh * 1.4 / pakrovimo_srovė Pakrovimo srovę rasi ant pakrovėjo užrašytą. Jei pakrovėjas automatinis, tai pats išjungia. Jei ne - krauk apskaičiuotą laiką arba žiūrėk, kada akumuliatoriai pradeda stipriau šilti - reiškia įkrovė. Beje, kelis pirmus kartus rekomenduotina akumuliatorius gerai (pilnai) pakrauti ir pilnai iškrauti.
Pirmus tris kartus krauk, ilgai, palik nakciai apie 12-15 val. Poto pirmo naudojimo iskrauk iki galo ir vel ilgam palik, ir taip tris kartus, kol "prasimankstins" baterija, savo maksimalu turi
Palygini 2300 ir 900 ir verkti norisi..
Sunstepx rašė: Palygini 2300 ir 900 ir verkti norisi..
su juos pakrovėju, 2300 krautų 2 paras
Pacituosiu susirašinėjimą - gal kam bus naudinga info:
Techn duomenys itampa 230V - 50Hz iseinanti 4x 1,45V =4x 70mA/50mA 1x 10V = 1x 12mA TAI KAIP DABAR SUPRAST SU TA SROVE?
Reiškia: kai 4 elementai, tai 50mA, kai 2 - 70mA 12mA skirtas 9 voltų baterijoms (kitoms) Taigi, jei krauni 2 elementus iškart, tai: 900 * 1.4 / 70 = 18 valandų - tiksliau iki 18 val. kai 4 elementus: 900 * 1.4 / 50 = iki 25 val. pakrovėjas labai silpnas, tad kraunasi lėtai, bet užtikrintai. Tas laikas yra maksimalus galimas - t.y. kai kraunama visiškai iškrautus elementus - taip ir rekomenduotina daryt, kaip rašiau. Ir atsimink, kad krovimo pabaigą gali nustatyt pagal labiau šylančius akumuliatorius.
Pas mane 2300 pakrauna per 7-8 valandas
Sunstepx rašė: Palygini 2300 ir 900 ir verkti norisi..
tai reikejo is anksto sakyt kad tokiu nepirkciau tik neapsibliauk
Sunstepx rašė: Pas mane 2300 pakrauna per 7-8 valandas
pas mane 7.4v 650mah pasikrauna per ~2val. tiesa, issikrauna irgi panasiai
Geriausiai klausk pardaveju pas ka pirkai, nors gal atydziau apziurek pakuote ir instrukcija, ten turetu rasyti viska. Pas man yra 4 akumuliatoriai2300 ir kraunasi jie 16val. beto ir pats pakrovejas parodo kad jie ikrauti buna.
ir kas ten net apsiputojes aiskino neperseniausiai, kad AA tipo akumuliatoriai rulz, o Li akumai - sux? Canon Li akumas kraunasi max 1,5h.
Martynukas rašė: ir kas ten net apsiputojes aiskino neperseniausiai, kad AA tipo akumuliatoriai rulz, o Li akumai - sux? Canon Li akumas kraunasi max 1,5h.
Aš aiškinau. Ir vėl tuo įsitikinau. Buvau žygyje, sunaudojau 3 komplektus akumų ir saują batarkių. Jei būtų Li akumai - jie kainuotu brangiau už patį fotiką (ir žygį). Na, bet jei $ perteklius, Li aišku geriau.
Martynukas rašė: Li akumas kraunasi max 1,5h.
Turbut 75% ikrovos. Kaip ir telefonuose- "greitas" turistinis ikrovejas ikrauna apie 75%, bet uztat greitai. Kai neskubi, verciau butu krauti pilnai... kazkur 3 valandas O kas draudzia pirkti AA tipo Li akumus?
Sagara rašė: Buvau žygyje, sunaudojau 3 komplektus akumų ir saują batarkių. Jei būtų Li akumai - jie kainuotu brangiau už patį fotiką (ir žygį).
Is to galima sugalvoti ir kita klausima- o kiek atminties kortu uzpildei? Anos irgi kainuoja
pėda_smėly rašė: Is to galima sugalvoti ir kita klausima- o kiek atminties kortu uzpildei? Anos irgi kainuoja
Skaitmeniniai fotikai turi monitorių ir mygtuką 'delete' prastoms nuotraukoms išmesti, jei nežinojai tam rozetė nereikalinga
pėda_smėly rašė: O kas draudzia pirkti AA tipo Li akumus?
aha, nu ir papasakok kur tokius matei ?
pėda_smėly rašė:
> Martynukas rašė: Li akumas kraunasi max 1,5h.
Turbut 75% ikrovos. Kaip ir telefonuose- "greitas" turistinis ikrovejas ikrauna apie 75%, bet uztat greitai. Kai neskubi, verciau butu krauti pilnai... kazkur 3 valandas
aisku gali buti niuansu, bet vidutiniskai licio akumas pilnai pasikrauna per ~2val.
Sagara rašė: Skaitmeniniai fotikai turi monitorių ir mygtuką 'delete' prastoms nuotraukoms išmesti, jei nežinojai tam rozetė nereikalinga
o tas monitorius, kaip zinia, oru maitinasi ir akumo neiskrauna ane?
Martynukas rašė: ir kas ten net apsiputojes aiskino neperseniausiai, kad AA tipo akumuliatoriai rulz, o Li akumai - sux? Canon Li akumas kraunasi max 1,5h.
Taip Canon Li akumas ir pas mane uzsikrauna iki 1.5 val.
kenkėjas18 rašė: Taip Canon Li akumas ir pas mane uzsikrauna iki 1.5 val.
Taip. Ir dar 5 kartus pakartokit. Beje mano Sony Li pasikrauna per 3 val. Nes yra didelės talpos. O šiaip pakrovimas priklauso ne nuo akumuliatoriaus, o nuo pakrovėjo. Visi Li akumuliatorų pakrovėjai yra super duper brangūs hi-tec - kainuoja apie 100lt. Tokios pačios kategorijos AA akumuliatorių pakrovėjai šiuos taip pat pakrauna per 1.5val. Pigūs krauna ilgai.