tiršta (trinta) daržovių sriuba

tiršta (trinta) daržovių sriuba

Na as siandien dariau pirma kart trinta sriuba, taigi nezinojau kaip ten su tuo vandens kiekiu. Taigi isviriau truputi mazesniame kiekyje vandens nei iprastai sriubai, o tada nupiliau i puodeli ir bandziau trinti. Kad gautusi norima konsistencija, tuo pat metu dapylinejau is to puodelio atideto sultinio (kuriame ir vire). O darzoves triniau karstas, taigi sutrynus buvo dar karsta sriubyte ir nereikejo sildyt.

Gal kas galetu pasidalint patirtim kaip ruosia skrebucius trintom sriubom?

Šiaip jau kiek atsimenu iš savo mokslų, tai nuo batono arba baltos duonos riekelių nupjaustome pluteles, pačią duoną(batoną) supjaustome kubeliais ir apkepiname iki apskrudimo keptuvėje.
Tuos kubelius suberiame ant supiltos į porcijinį indą sriubytėsCha cha

Rugstele, o ant ko kepini? Turi reiksme sviestas, aliejus?

*Konservuoti žalieji žirneliai Bonduelle 2 indeliai po 400 g.
*Sultinys 1 l.
*Smulkiai pjaustytas svogūnas 1 vnt.
*Grietinės 100 ml.
*Krienų 3 šaukštai
*Kumpis pjaustytas šiaudeliais 100 g.
*Druska, pipirai
*Muskatas
*Alyvuogės

Apkepiname aliejuje svogūną ir sudedame į puodą. Po to įdedame nukoštų konservuotų žaliųjų žirnelių ir užpilame sultiniu, paskaniname druska, pipirais ir muskatu. Išvirus, sriubą atšaldome (kad neprarastų spalvos), išmaišome maišikliu ir pertriname per rėtį. Plaktą grietinę sumaišome su krienais. Pjaustytą šiaudeliais kumpį pakepiname riebaluose iki spirgučių ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Tada pašildytą sriubą pilame į puodelius, uždedame šaukštą grietinės su krienais ir užbarstome spirgučiais. Laimingas Niam niam

sveiki,reiktu patarimu sriubu klausimu Šypsena va, "cili"yra tokia a la trinta meksikietiska sriuba,sudetis nurodoma meniu :malta mesa,pupeles,paprikos,salierai,svogunai.tai va,kokiu budu ja reiktu pagamint?ka dar butu galima idet? pupeles konservuotas ar paprastas imt? ir panasiai… aciu Mirkt

Ant alyvuogiu aliejaus pakepiname stambiai supjaustytas cesnako skilteles.Jas isimame,kai tik pradeda geltonuot.Dedame pora postambiai supjaustytu morku ir kepame kol suminkstes (apie 3 min).Ten pat sumetame stambiai supjaustyta svoguno galva ir kepiname iki nuskaidres.Suverciame indeli konservuotu pomidoru be odeliu ir bekepinant (apie 5-7 min) juos pasmulkiname.I sita mase supilti apie 1 ltr kokybisku pomidoru sulciu ir viska uzvirt.Baigiant virt supilt 0.2 ltr riebios grietineles indeli,pasudyt pagal skoni,pabarstyt prieskoninem zolem.

Nu žinok neatsimenuNekaltas Matomai galima ir ant to ir ant to, bet gal su sviestu skaniau būtųDrovusPaplepėkim

zodziu,pabandziau siandien pasiremdama fantazija ta sriuba pagamint.pakepiau farsa su svogunais,sudejau pupeles konservuotas,paprikos,prieskoniu visokiu ir viska sutryniau.koshe tokia tirsta gavosi,tai tada ipyliau vandens ir paviriau dar.pries valgant surio uzberiau dar.visai neblogai gavosi,valge seima Cha cha

Super skani ir gretai paruosiama sriubyte Niam niam

Cukinija;
Poras;
Grietinele;
Druska.

Cukinija ir pora isverdam, sutrinam, idedam druskos, supilam grietinele ir uzverdam. Skanaus DovanaKava