reikia labaaaaai daug grezti ekeciu Alviskai
keleta lydeku esu pagaves, visos ant gana stipriai planiruojancios i sona blizgutes ir iki N.M, ty gruodzio men.
beje turejau pora tokiu avizeliu, nedickos, labai blizgancios, ir su kietai styranciais raudonais plaukeliais i abu sonus, abi nukando lydekos
esu kelias tikslingai pagaves, kai nusaldavau rankas tai prie spiningelio pririsdavau 5gr svareli , volframini pavadeli ir viensaki kabliuka, ant kurio uzkabindavau 5cm mailiuka, pastatydavau ji prie eketes, gyli padarydavau, kad mailiukas plaukiotu apie 30cm nuo dugno…
Tikslingai negaudziau . Kazkur nesenai minejau, kad esu pagaves 4-5 lydekas blizgute, o nurove blizgute yra gal tik pora. Siaip daznokai uzkimba, gaudant avizele, bet finalas dazniausiai buna aiskus . Ir dazniausiai nurauna vala tuo momentu, kai lydekos snuki bandai itaikyt i ekete
dideliuose ezeruose dideles lydekos per didziausius speigus pasiunta, ju reikia ieskoti prie meldynu, gylis mazdaug 3 - 4 m.
itariu, vertetu lydekoms ismeginti tuos naujuosius sklendziancius poledinei zuklei skirtus voblerius, nors visi juos jau is anksto net nebande kazkodel pakrikstijo "starkiniais"
, vietos tos pačios. Visi žino, kur vėliavėles statyti - tai ten pat ir blizgiauti reikia. Tik blizgutes geriau naudoti didesnes nei ešeriams ir baltesnes (ne raudonas varines). Ir tikrai daug ekečių reiktų pragręžti, nes nėra prasmės ilgai vienoje lydekų laukti.
man irgi taip yra buve, ir visus kartus valas persimesdavo per rites kota ir nespedavau valo atleisti, lydekos mesdavo zuvyte, ir visus kartus kibimai buvo l. geri