Žodžiu, tokia situacija. Tėvas su darželinio amžiaus vaiku žiūri filmą per TV, ateina ilgai laukta reklaminė pauzė, kurios metu TV rodo privaloma tvarka kas 15 minučių kartojamą kitos laidos anonsą (visiems įkyrėję kruvini karste gulinčio paauglio pirštai stambiu planu) . Vaikas ta nesamone nesidomi, perjungia kanalą, aptinka filmą apie Austiną Pauersą ir jo merginas. Ekrane kažkokia fifa ilgesingai žiūri į Pauersą ir kikendama sako koks jis seksualus.
Vaikas mikliai suvirškina informaciją ir klausia:
-tėti, o aš ar seksualus?
-žinoma, taip.
-o ką reiškia “seksualus”? (buvo liepta neakartoti žodžių, kurių prasmės nežino)
-tai yra labai gerai.
-Aaaa… Aišku.
Na, smalsumas artimiausiam pusmečiui patenkintas, galima toliau domėtis juodai aprengtų džentelmenų nuotykiais.
O kaip jūs aiškinate vaikams tą dažnai girdimą sąvoką "seksualus"?
Xixi. pats tas šešiamečiams:
"Patikinkite savo vaiką, kad jūsų meilė nepriklauso nuo jo seksualinės orientacijos. "
Tai aš dabar turiu pulti svarstyti su juo kuri yra seksuali, o kas ne?
Čia tavasis šitaip?
Manęs dar neklausė. Bet jei paklaustų, turbūt pasakyčiau: "Tai tas, kuris per daug patinka mergaitėms ir dėl to pameta galvą. O vyrui galva svarbiau, nei patikti daugybei mergaičių"
Bet šis teiginys matyt prieštarauja tavo išsakytam "tai yra gerai"…
o jau tie vaikų klausimai…
kartą manoji (4 metų) prislinko iš už nugaros ir per petį žiūri į monitorių skaito aš bangoj naršiau… o ten didžiosiomis raidėmis Otmorozko tema su žodžiu ORGAZMAS
tai ji klausia: mama, o kas yra orgazmas?
o aš sakau: eik greitai nuo kompo negadink akių
na… žodis sudėtingas, daugiau neklausė… tai tam kartui taip ir išsisukau… netinkamai, bet ai
Hehehe… joo… Nuo mano mazosios irgi reikia slept banga…
Tokiu klausimu jai nekyla… Nezinau kodel… Gal kazhka savaip susigalvoja. Myletis-tai buciuotis lovoje jos manymu. Kokiu tiksliai budu vaikai atsiranda ji irgi nezino. Na, detales jos nedomina. O kad tetis seklyte idea ir kaip vaikas gimsta, tai jau ishsiaiskino. O vat ka reiskia “seksualus” ji manes neklausia, bet ta zodi pavartoja apibudinant manekenes
O mano merginos (6 ir 9 metu) taj irgi klause nu pvz:
Kas yra transvestitai?
Kas yra prostitute?
Kas yra gejai?
I pirma klausima atsakiau kas tai zhmones, kurie gimsta pvz vyrais o po to pasidaro operacija ir tampa moterimis. Tada jos pasake kad ju drauge Giedre turbut transvestite nes ji nori buti berniuku
I antra atsakiau, kad tai moteris parduodanti savo kuna, bet jos nesuprato kaip tai galima padaryt…
Nu apie gejus irgi atsakem taip kaip yra - kad kartais vyras isimyli vyra…
Ka atsakytumet jus? Ir ar reikia vaikams aishkinti tokius dalykus… Nors jei nepaaishkinsi, tai jie vistiek ieshkos atsakymo kitur. Aj, nzn
Tai yra toks momentinis smalsumas, panašiai kaip "kodėl kraujas raudonas" ar "kodėl kai lėktuvas skrenda aukštai už borto būna labai šalta".
Atsakinėti reikia trumpai, aiškiai, nemykiant ir neišsisukinėjant ("eik paklausk bobutės" )
Na taip , zhinau, kad "Atsakinėti reikia trumpai, aiškiai, nemykiant ir neišsisukinėjant ("eik paklausk bobutės" ) " Bet papraschiausiai tokie klausimai ishmusha ish vezhiu, ir nevisada staigiai sugalvoji ka atsakyt… o pvz kaip tu trumpai ir aishkiai atsakysi, kodel kraujas raudonas?
[quote]CHANEL rašė:
o pvz kaip tu trumpai ir aishkiai atsakysi, kodel kraujas raudonas?
[/quote]
kažkada savo mažei nupirkau tokią knygelę (atrodo, vadinasi pažink savo kūną), kur buvo labai trumpai ir aiškiai su vaizdingais paveikslėliais paaiškinta ne tik apie kraują
ji jau perskaitė ir man paaiškino
Na taip, bet ne visiems vaikams to uzhteks. Mano pvz megsta viska ishsiaishkinti iki galo. Tada pareis klausimai: o kas tie kuneliai, kodel jie plaukioja? Ar jie gyvi? ar turi akis ir t.t.
Medzio lapelius gamta nudaze zaliai, o zmogaus krauja - raudonai.
Kam?
Medeliui - kad sviesa issisavintu, o zmogui, kad deguoni (ora). Tai reikalingos medziagos tam, kad autume ir tvirtetume.
Apie kunelius ir biologija klausimu as nebijau.
Bet Geografija … ir fizikiniai - galaktiniai reiskiniai