Tendencijos skaitmeninių fotoaparatų rinkoje

Tendencijos skaitmeninių fotoaparatų rinkoje

Sveiki!!! Susidomėjau skaitmeniniais fotoaparatais visai nesenai, todėl nelabai žinau kaip greitai keičiasi padėtis rinkoje. Jei pasiskaitinėjęs forume apie įvairius modelius galiu susidaryti vieną ar kitą nuomonę apie aparatą, tai ko jis bus vertas po kokių metų nelabai įsivaizduoju. Pvz.: prieš metus pirktas mano kompas prarado apie 40% savo vertės. Trumpiau tariant norėčiau sužinoti kaip greitai vystosi technika ir kaip greitai krenta kainos ne tik patiems fotoaparatams, bet ir jų priedams. Iš anksto dėkingas už atsakymus.

Kainos krenta ne prasciau nei kompu - kaip ir visos skaitmenines technikos (isskyrus pro - sita tai kaip AMB reitingas).

Kainos krenta greitai, nauji modeliai pasirodo kas pusmeti. Dazniausia visiskai analogiski, tik pixeliu kiek daugiau. Jei nesiruosi kepti dideliu nuotrauku ir dabar ipirksi kokius 4-5Mpix, turetu uztekti ir ateity. Kompas turbut irgi dar pakankamai veza softa, nors ir kainoje nuvertejes?

nuo senu laiku skaitoma, kad kompiuterine technika sensta 33% per metus

nesuprantu, jus cia fototechnikos perpardavimu uzsiimate ar fotografavimu? Na, koks jums skirtumas, kad parduotuveje atpigo, jei esat nusipirke gera fotika ir fotografuojate? Jums, kaip lietuviams, skaudu, kad ne pusmeciui nepraejus kaimynas ta pati modeli nusipirko dviem simtais litu pigiau? cia, zinote, kvepia fototechnikos onanizmu.

Sensta viskas, pac irgiŠypsena
Siulyceu pirkti toki, kuris atitiks tavo dabartinius poreikius plius esamus planus. Jei nereikia garantijos imk parvezta is shtatu, bus pigeu.
ir nesuk galvos- pasens, atpigs, bus geresniu…
Aisku kad taip bus! to neisvengsiMirkt

Problema tame, kad jei atsiranda nauji poreikiai, parduot naudota skaitmenini fotoaparata gan problematiska. Geriausiu atveju parduosi uz trecdali kainos ar dar maziau.

Martynukas rašo:

[quote] Na, koks jums skirtumas, kad parduotuveje atpigo, jei esat nusipirke gera fotika ir fotografuojate?
[/quote]
Viskas čia teisingai, bet su viena sąlyga:"jei esat nusipirke gera fotika ". Bėda ta, kad geram fotikui pinigų nelebai yra, ypač pridėjus pakrovėjus, akumus ir t.t. Todėl kyla klausimas: gal luktelti porą mėnesių ir nusipirkti geresnį aparačiuką.

Luktelk.

taip. o po 2 men dar lukterk, o po …

Visiskai teisingai Cha cha

Cha cha aha, as irgi pritariu - luktelk Šypsena … ir pirksi fotika taip pat kaip mano pazystamas pirko kompa … vis lauke lauke … na taip 2 metus pirko, kol suprato kad nieko nebus ir daugiau nebelaukdamas nusipirko Šypsena

Man irgi dar nepraejes noras laukti. Nesinori sumoket 2000 uz aparata, kuris po metu bus vertas 1000- ir juo per tuos metus padaryti 500 fotkiu (broko ir vienadieniu pazaidimu neskaiciuojant). Gaunasi amortizaciniai atskaitymai po 2 Lt uz fotke. Velniskai daug vistik. Jei netureciau jokio padoraus fotiko, gal taip ziauriai neskaiciuociau, bet turedamas gerus rezultatus duodancios technikos, neskubu pirkti dar vieno zaisliuko Netikiu, kad visur jis pakeistu turimus fotikus ir sie taptu nebereikalingi, cia taip pat ivertinu brangesnio tausojima, kuomet gaila bus trinti agresyviomis salygomis.

Kompai pries 2 metus pasieke toki lygi, kai pats leciausias ir pigiausias modelis 100% tenkina daugeli vartotoju. Savo tokio senumo kompa teapkraunu vos 10%- man tikrai nereikia geresnio.
Su fotikais viskas kitaip- jiems visiems dar daug ko truksta… labai daug truksta iki tokio lygio, kai daugeliui jis taps visiskai pakankamu (cia apie megejiskas "muilines&quotMirkt.

Bet kokiu atveju, jeigu per metus padarai 500 nuotrauku - skaitmeninio pirkti neapsimoka. Kitas reikalas, kad isigijus skaitmenini apetitas pradeda augti Cha cha

Beje, o ka vadini broku? Kai as fotografuoju, galu gale geriausiu nuotrauku lieka kokie 5% (baliukai nesiskaito). Ar tie 95% - brokas? Rezultato poziuriu - gal but, taciau be ju nebutu ir tu 5%.

Vieni linke fotkes daryti materialias- ant popieriaus, kitiems svarbu sukimsti i kompa, i ineta, siuntineti pazistamiems. Vieni daro "menus", kiti siaip fotkina ispudzius prisiminimui. Cia iskart atsiranda poreikiu skirtumas. Vieniems kiekybe ir apdorojimo paprastumas, kitiems- bala zino kas Cha cha Is dalies tai ir iprotis- daryti kaip darei seniau. Jei buvo tas "seniau".
Dar kitokie uzdarbiaujanciojo poreikiai…
Jei imti tokia situacija, kad neturi jokio fotiko ir veliau tikiesi pirkti butent skaitmenini, tai lauk nelaukes, taip gali ir nesulaukti Juokiasi
Kiek kitaip atrodo dvejojantiems ar verta keisti tradicini turima fotika i skaitmenini.