teka upele
Upes jau laisvos,pradesime upetakiu sezona
Reiks palaukti kol nuseks… Bet tada man mokslai prasidės ir Vln nepažvejosi…
Nu kodel Serafimai, GDviratis duoda vaizu savo bebrynuose O siaip mazi upeliai bent aplink Kauna tikrai laisvi, tik suviliot nera lengva
O kaip tu man siūlai nusikasti iki to upelio studentui? Rezgu ereziką įsigyti neilgą kotoką ir bandyti su kokiu atuiku kapstytis… Bet va neris ir netoli, o ten su neilgu kotuku nėr ko veikti… O ten amuniciją iš namų vėl ne kas, nes vežiotis ją nėr patogu ir galimybiu kai ne su savo auto vyksti…
Aaa tai tu ne tas naujasis studentas
Zinai buna naujieji litovcai su BNV ir AUBI tai studziai ratuoti
Zinoma juokauju
O tai kokio igio kotus naudoji upetakiams?
as va renkuosi, mastau, kad kazka iki 2.4m ilgio reiktu isigyti
SKELBIMAS PRIE UNIVERO: Studentai, bukite geri ir statykite savo dzipus bei limuzinus kompaktiskiau, nes destytojai neberanda vietos dviraciams.
Pas mane margiams ir viskam vienas ilgis 270cm. Pats tas margiams mano nuomone Šiaip pas mane ilga rankena, nuo koto galo iki ritęs per visą alkūnę maždaug… Tai tas ilgis ne taip ir besijaučia… O kai aš gaudau didelėe upėse ir kartais sugalvoju pasukti į permyžamą intakėlį tai man netrukdo
Nors aišku per krūmus einant reik praktiko…
O šiaip trumpesnį imčiau jei grynai bruzgynas ir sunku eiti krantu ar vandeniu(vasarą), bo ilgas kotas gerai įkiši kur reik švelniai pasubuoji ir užmeti(čiai kei nenori būti prie vandens kol nenugaudei ploto)
su trumpu ne visada patogu taip… Esu turėjęs ir tebeturiu trumpų tai tikriausiai žemiau 2,40m nesileisčiau ir 2,90 aukščiau neimčiau… (Bo pastaruoju emtu pastebėjau būna nestandartinių ilgių tai galima neblogai prisitaikyti prie rankos pagal rankų ilgį ir ūgį
) Aš tas studentas kur su dviračiu visur, bet vln dviračio neturiu ir šiaip kiek pastebėjau ten dviračisu rakina su tokiom grandinėm ar trosais, kad net kaime niekur tokių nenaudoja ir net sydynes nusineša su savim…
Čia ne kaime kad numetei įkrūmus prirakines pareini atsirakini ir trauki į kitą plotą… P.s. ateina vėl šalčiai upės senka greitia, bet šaltukas spėju neleis išbandyti margių…
Pajuryje dar kokia savaite dienomis nebus didelio salcio. O koto ilgi reikia rinktis ne pagal gaudoma zuvi, o gaudymo pobudi. Atgaudziau ivairiausiu ilgiu ir maziems paupiams tiek nuo kranto, tiek braidant niekas nebeisiulytu ilgesnio kaip 2,1 m. Esu gaudes ir ~1,6 kotu ir ne kiek nesijaute, kad per trumpas. Nors tikrai pasukociau pirsta prie smilkinio, jeigu kas toki butu pasiules, pries isbandant.
Kai pats pametai ivairius masalus, apsipranti su koteliu, pavargini zuvu, viskas iskart pasirodo kitomis spalvomis.
Didesnei upei atvirksciai - trumpesnio kaip 2,7 nepripazystu, tiesa, toki dazniausiai ir naudoju, nors 3 m irgi nera per ilgas. Ilgesniu neteko gaudyti, bet itariu tokiai Neriai ir Nemunui nepakenktu 3,3 m. Ezerui is valties taip ir neradau idealaus ilgio. Nematau didelio skirtumo tarp 2,1 ir 2,7 m. Sueina viskas tame diapozone. O gal cia nuo zmogaus fiziologijos priklauso ir negali buti universalaus ilgio visiems?
Na apie trumpesnius kotus gal daugiau info? Šiaip es uturėjęs ir 2,10 ir 2,40 ir kaip minėjo nesijaučiau jau taip labai 2,1 ar 2,7m ,bet čia vidutinėse upėse… O kai upė didesnė tda jaustis ilgio stoka pradeda… P šiaip braidant tai aš ir kartais imu ~2,1m ir visai smagiai, geresnis manevringumas nei su ilgu kotu ir greičiau judama, su sąlyga jei nereikės daryti tolimų metimų, bet tai negresnia dažniausiai amrgisu gaudant. Beje kokio užmetimo kotus naudojat? Aš kažkaip turiu 10-30g pagrindinį tai mėtau visokius masalus, bet reiks lengvesnio pasieiškoti… (Bet kai ieškojau lengvesniems masalams iš manęs juokėse akd margis sulaužys kotą jei paimsiu mikrinių masalų).