Tamron AF28-300mm F/3.5-6.3 XRDi (LD aspherical (IF) macro?

Tamron AF28-300mm F/3.5-6.3 XRDi (LD aspherical (IF) macro?

Ka manote apie šį objektyvą, ar verta įsigyt,(turiu canon eos 300d) ?

is tokio ale universalaus (zuminio ir gana plataus kampo) objektyvo manau nieko doro nalabai gausi. o kokia kaina?

apie 1200 Lt

6.3 prie 300 mm - fotografuosi tik saulėtą dieną. Jei tik kiek apniukę - prie 300 mm ir 4.5 skylės man jau reikėjo 800 ISO. O čia dar 1EV tamsesnis. Kokybė jo irgi iš principo negali būti aukšta. Geriau jau prie kitinio pridėti kokį 80-200/300.

Niekada objektyvai su tokiu placiu zydinio diapazonu nepasizymejo gera kokybe. As pasirinkau kita varianta: pirkau Tamron SP AF 28-75mm f/2.8 XR Di LD (IF) ir Canon EF 70-200mm f/4L USM. Taip aisku brangiau (nors tikrai yra ir gerokai brangesniu variantu), bet man svarbiau buvo kokybe. P.S. Juos naudoju irgi su D300.

bobatkins.com/photography/reviews/tamron_28_300_review.html

nevertas tų pinigų. mano atvejis panašus buvo - pasirinkau sekančius: 1. Sigma Zoom Wide Angle-Telephoto 24-70mm f/2.8 EX DG Macro DF Autofocus Lens for Canon EOS bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=de tails&Q=&sku=350973&is=REG 2. Sigma Zoom Telephoto 70-300mm f/4-5.6 APO Zoom Macro Super II Autofocus Lens for Canon EOS bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=de tails&Q=&sku=163657&is=REG laukiu gryžtant iš užjūrio. 2-asis tai irgi nekažikas, bet už tokią kainą normalu. jei reikia salyginai nebrangaus bet verto pinigų televyko - tai canon ef 70-200 f/4 norma.

Kartais galima pamatyti reklama, atseit tokiu objektyvu fotografuoja kazkoks profas zurnalistas, dirbantis laikrastyje. Tereikia atkreipti demesi- laikrastyje - ten baisios kokybes nereikia. Ir visvien siuo atveju labai maza skyle prie ilgojo galo, zoom jau nurode problemas.