SUZHOU RIVER (Suzhou he) [2000]

SUZHOU RIVER (Suzhou he) [2000]

Kaip kitaip jūs (mes) pasivysit melomanus, jeigu kiekvienas filmas neturės atskiros temos? Tai štai, betrindamas nebereikalingą kinomanų klubo anketą, nutariau, jog gaila būtų ištrint vieną iš žinučių. Suprantama, ne tiek diskusijai, kiek archyvui, bet…

"SUZHOU RIVER" [2000] (Suzhou he)
Rež. Ye Lou
Vaid. Xun Zhou, Hongshen Jia

" – Jeigu aš kada nors tave paliksiu, ar tu ieškosi manęs kaip Mardaras?

• Taip.
  • Tu ieškosi manęs amžinai?
  • Taip.
  • Visą savo gyvenimą?
  • Taip.
  • Tu meluoji…!"

Ir ko gi galima tikėtis iš 82 minutes trunkančio filmo? Čia ką, naujas standartas? Deja, pasižadėjau persimesti ant sentimentalių istorijų žiūrėjimo, tad nieko geriau, atrodė, ir būti negali.

Kaip teigė anonsas, tai mistinė drama apie 2 įsimylėjėlius. Istorija lyg ir yra pasakojama vieno asmens lūpomis. O tas žmogus – video operatorius įsimylėjęs baro merginą, akvariumę vaidinančią undinę. Būtent ji jam papasakoja Mardaro ir Meimei meilės istoriją. Nesigilinant į smulkmenas Mardaras susideda su netinkamais žmonėmis, kuriems padeda pagrobti savo mylimąją. Gavę išpirką merginą paleidžia, tačiau ji bėgdama nuo bandančio pasiaiškinti ("išdavusio&quotMirkt Mardaro nušoka nuo tilto. Kūnas nerandamas, o Vyras sėda į kalėjimą.

Po kelių metų išleistas į laisvę, jis vėl užsuką į tą patį barą ir pamato merginą kaip 2 vandens lašai panašią į savo mylimąją. Tai video operatoriaus mergina Moudan. Panašumų daug, netgi per daug, tačiau ji teigia jo nepažįstanti. Ar taip yra iš tiesų? Ar ji neprisimena, nenori prisiminti? Jis nuolat sau užduoda klausimą ar tai ta pati mergina…?

Tiesa, iš pirmo žvilgsnio esanti mistika ilgainiui išsisklaido, o filmo idėjinė mintis yra kiek kita. Kokia? Aš nežinau… Cha cha Tikriausiai meilė. Neįvertinta, prarasta, atrasta, įvertinta. Ar tikrai kasdien sutinkamas žmogus yra tas pats? O gal vis kitas? Ar nutrūkę žmonių santykiai gali būt suklijuoti lyg videokasetė ir paleisti nuo kadaise nutrūkusios vietos? Juk Mardaras sutinka tokią pačią merginą, bet negali sau atsakyti ar tai ta pati, kurią jis kažkada pažinojo.

Neužtrankantis filmas (visgi tik 82min.). Kalbant apie šią juostą dažnai minimas filmas "Vertigo". Deja, nieko negaliu apie tai pasakyti. Ypatingai pirmasis filmo 1/3 atrodo labai buitiškai. Nemažai neatsargiai judančios kameros, eilinių gatvių, žmonių ar tiesiog miesto gyvenimo. Akimirką atrodė lyg senoviškas rusų filmas apie kinus nufilmuotas Kinijoje. GERAS, paprastas filmas su idėja Gerai

http://us.imdb.com/Title?0234837

p.s.
Ech… ir nuo kada aš "pasinešiau" ant sentimentalių filmų? Nekaltas

Nežinau ką norėjai pasakyti šia tema, bet sentimentai sentimentaliems filmams visada atsiranda ir mano moliūge Mirkt Labas
Kas dėl to, kad apsišvarinai savo laiptinėj,- tai nieko bloga, nors iš garsaus psycho pavirsti pilku šyziku nelabai madinga Cha cha
Visgi ruduo ir kiti krintantys pričindalai padaro savo, tenka adaptuotis :
http://www.realgoodmovies.com/adaptation.php Gerai