Šuo ir daržovės, vaisiai
Nuo vakar turiu namuose šunkiuką. Vakare kartu su juo buvome lauke, skyniau braškes, vos pastačiau indą su jomis ant žemės, jis puolė jas ėsti, nors tikrai būvo sotus. Ar galima šunims duoti braškių? Kokias daržoves ar vaisius galima duoti, o kokios daržovės ar vaisiai yra nepatartini?
Mano valgo morkas, kopūstus, agurkus, obuolius, kriaušes, trešnes, braškes…
Ale viską duodu itin mažais kiekiais, nes po to labai reikia dažnai bėgiot į lauką
Atsimenu, mano taksiukė, kai buvo maža, tiesiog alpo dėl braškių. Galima jų duoti, kodėl gi ne, tik ne per daug
Šunims nepatartina duoti ankštinių daržovių (per daug augalinių baltymų, kurių šuns organizmas neįsisavina), bulvių (per daug angliavandenių). Dažnai nepataria kopūstų, tačiau retkarčiais nediduklas žalio kopūstlapio gabalėlis visai neblogai - nuvalo dantis. Burokėlių reikia duoti labai saikingai - jie turi per daug cukraus ir laisvina vidurius.
Galima duoti morkų, obuolių, agurkų, aguročių, moliūgų. Jei šuo mėgsta, tai ir visokių krapų, petražolių, salierų.
Daug ko galima, tik svarbu išlaikyti saiką. Šuo - ne žolėdis. Jis visų tų daržovių tiesiog nepajėgs įsisavinti, o norint, kad gautų visas naudingas medžiagas, reikia daržoves susmulkinti, kai kurias (pvz., morkas) užpilti lašeliu aliejaus.
Labai aciu uz patarimus.
O kaip su voskiais citrusiniais?
maniskis bent citrusiniu vaisiunemegsta. buvo uzejusi bananu manija , bet matyt persivalge ir dabar net neziuri
. O zemuoges, avietes tai abai megsta: miske pats prisirenka
eina per krumus uostynedamas ir surades sueda
Is darzoviu megstamiausias paitiekalas morka Vos isgrista kad pradedu skusti iskrat atbega
. NJa o kitu darzoviu visai needa
.
Shiaip shunims retai citrusiniai patinka Nors buna, kad ir megsta
Mano Lilios dukra, juos devina, ypatingai mandarinus
maniškis dievina apelsinus,visada prisistato kai juos valgau ,dar jam vynuogės patinka
o trešnes tai spjauna iš burnos
iš daržovių duodu morkos,agurko,pamidoro,kartais kokį lapą kopūsto gauna
maniskis tai eda vos ne viska…persikus,abrikosus,apelsinus,mandarinus,vynuoges,slyvas,vysnia
s,tresnes,pomidorus,agurkus,svogunu laiskus,salotas,kopustus ir vobse viska viska
Sitam forume vyraujanti nuomone, kad pavyzdinis suns maitinimas - tai maitinimas sausiaku jo nemaisant su jokiu kitu maistu. Tai dabar galvoju - ar vaisiu, darzoviu davimas nesikerta su "maitinimu vien sausiaku"? Suprantu, kad praktiskai labai sunku neduoti absol nieko kito (kartais niekas seimininko ir neklausia galima valgyti ar ne), bet teoriskai kaip turetu buti - nieko tokio tie vaisiai ir darzoves ar visdelto grieztai ne?
Nu tu man parodyk bent vieną, kuris savo šuniui duoda 100% sausiako ir daugiau nieko
nu tai kiek supratau čia kalba eina apie mažas dozes, aš nemanau kad tarkim pusė skiltelės apelsino,griežinėlis agurko ar kopūsto lapas yra maistas, čia greičiau kažkoks skanėstas, o tai tikrai nėra blogai lygiai taip pat kaip aš šerdama savo šunį tik sausu maistu kartais jį palepinu mėsos ar faršo gabaliuku, tai nemanau kad yra blogai, bet jei pradėsi šuniui į dieną duoti po bliūdą daržovių vietoj sauseko porcijos nu jau turbūt ne kas būtu
maniškis apakes nuo obuolių-neimanoma pavalgyt, sėdi ir selia varvina.ir seilės upeliais teka
maisymas rieskiasi davimas lygiomis dalimis ar panasiai. na o daugumos is cia sunu racione- sausas maista. visi mineti dalykai (vaisiai, darzoves) yra skanestai galima sakyti. nieks gi neseria suns pastoviai bananais, apelsinais ar panasiai
maniskis tai tik atkasta obuolio gabaliuka eda o jei visa paduodi tai zaist pradeda kaip su kamuoliuku
Tai labai blogai
Tai as ir klausiu kaip reikia teoriskai, o ne kaip buna praktiskai…
Ypatingai griezta situom klausimu Dikaya, tai vat labai idomi jos nuomone…
Pantera+ rašė:
maniskis tai tik atkasta obuolio gabaliuka edao jei visa paduodi tai zaist pradeda kaip su kamuoliuku
Ir mano taip pat - valgai obuolį, tai tuoj pat prisistato, žiūri visas į burną ir dar burba "greičiau" mol "duok". Bet irgi tik kultūringais, atkąstais kasneliais. O jei duodi kokią vynuogę ar daržovę, kurios nevalgo, tai nusineša ant kilimo ir daro sprando masažiuką - ant jos voliojasi
O man veterinaras sake,kad serimas vien sausu maistu yra negeraiButinai reikia suniui dar duoti ir normalaus maisto,kad ir to,kuri patys valgom…nors truputuka
Galima duoti Bet saikingai
Mano klasiokes suo valgo obuolius,braskes.Bet duoda po biski
miss666 rašė:
O man veterinaras sake,kad serimas vien sausu maistu yra negeraiButinai reikia suniui dar duoti ir normalaus maisto,kad ir to,kuri patys valgom…nors truputuka
o dar geriau duoti vien normalia zhalia mesa,tik sausiako truputuka…tik kad blyn pabandyk tu tos mesos tiek pripirkti
…