Sunkus klausimas : ar laiminga santuoka išvis įmanoma
Įdomu, ar nors vienas žmogus mano, kad tai išvis yra įmanoma? Jei taip, įdomu, ant kokių dramblių laikosi tokia svajonių planeta?
Kad ir kaip keista - kad ir nemaciau to praktikoje - tikiu laiminga seima - pilna meiles - bet turi abu tuo tiketi ir stengtis neuzmigti…
Geriau pati papasakok kas tau tokio baisaus nutiko kad esi tokia pesimiste.
zinoma, kad tai imanoma, ir tai egzistuoja.
tiesiog isitikinau, kad tai labai sunku ieskau trupinelio vilties
, kad tai isvis imanoma. labai noreciau ji rasti. taip nesinori galutinai pamesti ta svajone
gal gali pasidalint, is ko ji sulipdyta?
imanoma
laiminga santuoka laikosi ant siu banginiu :
- pagarba
- pareiga
- tolerancija
- demokratija
- finansinis pagrindas
- saikas ir blaivus protas
Manau, kad imanoma
Pasakiau ir net juokinga pasidere del tokio isitikinimo. Matyt esu nepataisomas idealistas.
Drambliai ant kuriu laikosi santuoka:
- meile,
- bendras turtas ir finansu tvarkymas,
- bendri pomegiai,
- vaikai ir panasus poziuris i ju auklejima,
- seksas,
- pareigos jausmas padeti vienas kitam ivairiose situacijose.
…
Noreciau tiketi, kad taip buna.
Kaip man atrodo galima buti laimingai, jei yra KOMFORTABILU:
- komfortabilu su paciu zmogumi, t.y. jokiu susierzinimu, suvarzymu ar pan.
- komfortabili finansine situacija, t.y. nereikia skaiciuoti kiekviena centa.
- komfortabilu lovoje - nekyla NEpasitenkinimo minciu…
- bendros vertybes gyvenime
na ir aisku noretusi sutapimu aistrose - hobi ir pan.
Bet ar kazkas turi tai…? Turbut vienetai
as TIKIUOSI, jog imanoma
zinoma kad imanoma, tik klausimas - kiek ilgai…
as manau, kad imanoma. Priklausomai nuo to, ko is tos santuokos tikimasi, ir kiek idedama pastangu is abieju pusiu. Netikiu, kad laiminga santuoka yra toks taskas, kuris pasiekiamas, o paskui jau niekas nebesikeicia, visi sotus, laimingi ir geri
1 . Meile (seksas, pagarba)
2. Finansai (manau tai stipriai itakoja pirmajam dalykui, kitaip sakant neatsiejami)
3. Abu dirba megstamus darbus.(kai nedirbi smegenys skysteja ir lenda daug durnu dalyku)
4. poziuris i gyvenima vienodas.
5. Tolerancija
O jūs man paaiškinkit, kas yra NELAIMINGA santuoka
Jei kas nors negerai Bet negerai kas nors nuolat būna, visa tai sprendžiasi ir einama tolyn. Nesuprantu.
Nelaiminga, tai kai vienas sedi ir verkslena, kad niekas jo nelinksmina, neguodzia ir viskas blogai Arba kai du zmones eina visiskai skirtingom kryptim
Arba kuriam nors meilė praeina ir nebelika noro stengtis
Reikia džiaugtis vienas kitu
GYvūnė rašė:
Įdomu, ar nors vienas žmogus mano, kad tai išvis yra įmanoma? Jei taip, įdomu, ant kokių dramblių laikosi tokia svajonių planeta?
Žinai, tas laimingumas - nelaimingumas labai jau subjektyvu.
Kiekvienoje santuokoje būna problemų, sunkių dienų ir vienoms užtenka ryžto, valios, meilės išlikti kartu, kitiems - neužtenka
Manau, kad du žmonės kartu ėję per gyvenimą prisirinks visokių dienų prisiminimų nuotrupų. Kurių bus daugiau : gerų ar blogų priklauso nuo žmogaus optimizmo, noro ir sugebėjimo pasakyti “mano santuoka - laiminga. Aš- laimingas žmogus” šitie žodžiai daugiau rodo asmenybės brandą nei gerų- blogų dienų aritmetinį santykį.
Išmokti ištarti šiuos žodžius labai labai svarbu.
kulebam rašė:
Teoriskai imanoma
NE TIK TEORIŠKAI, BET IR PRAKTIKŠKAI. SVARBIAUSIAI VIENAS KITĄ GIRDĖTI IR SUPRASTI, O TOLIAU VISKAS SAVAIME.
GYvūnė rašė:
6 praejusius metus buwau laiminga (apie ateiti nespeliosiu) ir siandien tokia esu. Mum gera kartu. Svarbu moketi rasti kompromisa ir nesipykti del nesamoniu. na buna kartais bet nereik pamirst kad ner tolko ir realiai isvardint pykcio priezasti. reikia buti komanda, draugais, meiluziais ir t.t. ir moketi nusileisti kartais ir atleisti (abiem!)