Sukurvejimas...

Sukurvejimas…

Ka jus manote apie parduodama-perkama TIESA(teisybe,kaltuma,nekaltuma)…?

Kaip bebutu liudna, kur pazvelgsi , ten ir rasi,tiek slamsto, kad nors tvenkini tvenk.PiktasBaisu

Ko negali pinigai, tą gali labai dideli finigaiNekaltasNekaltasNekaltasApakęsApakęsDovanaDovanaTaip

Tai nešvaru.Kokia tiesa gali būti , jei ji nešvari(ar parduota ar pirkta)Ne

cia as turejau omeny parsiduodancius teisejus(ka su tokiais reiketu daryti,kaip bausti?)Labas

Sušaudyti vietoje. Šypsena O jei rimtai, tai kova su vėjo malūnais. Kol bus duodančių, bus ir imančių. Nuo žmogaus moralės ir nuo baimės būti pagautam priklauso. O kaip padaryti, kad jie bijotų imti?..

Bijotu imti?NekaltasNekaltasneims vienaip-ismoks kitokia forma paimtiBaisuamzinas ratas.

manau, kad TIESOS negalima nei pirkti nei parduoti, ir isvis, TIESOS nera…

NekaltasNekaltasNekaltas

priklausomas raso: tiesos nera…Taip, is Lietuvos TIESA pabego,gal kas matet? labai noreciau suzinoti kur dabar apsistojo???

tamsta noretumet susidometi filosofija? paieskoti tiesos? jeigu pades:
Egzistuoja dvi pagrindinės reliatyvistinio požiūrio interpretacijos: tolerantiška-anarchistinė ir restriktyvi. Pagal pirmąją iš jų tinka viskas, kas leistina ar gera (kalbos, kultūros ar praktiniu požiūriu); tarkime, skirtumas tarp tikėjimo ir netikėjimo į Velnią panašus į skirtumą tarp vegetaro ir mėsą valgančiojo arba tarp monogramiškos ir poligramiškos santvarkos. Kai kurios kultūros ar žaidimai gali drausti arba primesti tikėjimą Velniu; kai kurios reikalauja laikytis mitybos normų, kai kurios ne. Jei mano gyvenamos kultūros kalba leidžia tiek vegetarišką, tiek nevegetarišką dietą , elgiuosi teisingai pasirinkdamas iš jų tą, kuri man parankesnė; tas pats tinka ir tikėjimui ar netikėjimui į Velnią. Jeigu visuomenė savo nariams liepia laikytis monogramijos ir išlieka, vadinasi, monogramija yra kaip tik tai, ko jai reikia, ir todėl ji teisinga. Bet kuriuo atvėju, mokslininkai, filosofiniai ir religiniai įsitikinimai nežino kitokio teisingumo. Pirmiau randasi taisyklės, tikrovė kabinama ant jų.
Gal šita kilniaširdiška reliatyvizmo interpretacija ir patenkina kai kuriuos filosofus, tačiau jos bėda ta, kad kai ji susiduria su įsisenėjusiais žmonijos, iskaitant ir mokslininkus, mąstymo įpročiais (nors, pasak tų filosofų, ir nerimą keliančiais), pasirodo, jog tai nevykęs sumanymas. Kai, šitų įpročių veikiamas, sakau "mane gundė Velnias", tai ir turiu galvoje, kad mane gundė Velnias. Lingvistinis, istorinis ar utilitarinis reliatyvizmas numato rinkinį taisyklių, kurios leidžia sakyti "mane gundė Velnias", bet taip sakydamas turėčiau galvoti: "taisyklės, pagal kurias gyvenu, leidžia sakyti "mane gundė Velnias" (arba "trikampio kampų suma lygi dviejų stačių kanpų sumai". Kitaip sakant, privalau paklusti taisyklei, liepiančiai turėti omeny, jog ką nors sakydamas, nesakau, kad tai yra tiesa, bet, kadangi tiesos nėra, taisyklės man duoda teisę šitaip sakyti; tai tolygu teigimui, kad visi turėtumėme kalbėti kažkokia metakalba. Šitaip formuojamas, tas nurodymas, gali skambėti keistokai, bet aš neišmanau, kaip kilnaširdis reliatyvizmas jo galėtų išvengti, nesukėlęs įtarimo, jog papuolė į senus racionalius prietarus. Net ir įtarus, kad šį nurodymą įmanoma nuosekliai išreikšti ir įgyvendinti, akivaizdu, jog jis nesuderinamas su vyraujančiomis kalbėjimo taisyklėmis. Klausimas: kodėl vyraujančias taisykles reikėtų keisti reliatyvesnėmis? Jeigu pats taisyklių reliatyvumo principas neturi būti reliatyvus, tai jis remiasi arbitraliniu sprendimu, o jeigu jis reliatyvus kaip ir taisyklės, kuriomis taikomas, tai jis nė kiek ne stipresnis už priešingą, ir teiginys "iš tikrųjų tiesos nėra" nė kiek ne geresnis už "netiesa, kad iš tikrųjų tiesos nėra". Dėmesį reikėtų atkreipti ir į tai, kad abu teiginiai -" iš tikrųjų tiesos nėra" ir "netiesa, kad iš tikrųjų tiesos nėra" - neišreikšti metakalba.

NekaltasNekaltasNekaltas

nu cia rezei PRIKLAUSOMASApakęsApakęspats kurpei?Apakęs neseniai skaiciau SENEKOS"LAiskus :iucilijui"tai ten irgi apie tiesa ir teise kaaaaad ziebe bicasPavargęs

tiesa sakant, ne pats… pasiskolinau is autoritetu

tai, kad realetyvistai teigia, kad tiesos nėra, dar nereiškia, kad jos nėra ištiesųLaimingas

Bene pats be nuodemes esi? Mirkt

gal galetumet TIESA apibrezti?

NekaltasNekaltasNekaltas

nori prisiimti teisejo vaidmeni?

NekaltasNekaltasNekaltas

gal galetumet TIESA apibrezti?

dar negalėčiau, dar nesu tokia išmintinga, bet tai nereiškia, kad tiesos nėra.
Laimingas

o as galvojau perversmas moksle apie nieka… ir vel nusivylimas

NekaltasNekaltasNekaltas

[quote]
priklausomas rašė:
Laimingas

[quote]o as galvojau perversmas moksle apie nieka… ir vel nusivylimas

kad suprastum kad yra tiesa ir kas ji, perversmas turi įvykti ne moksle, o tavo galvoje, tavo mastymeLaimingas