suizuleje vagys, nauja vagyste, 56 zint
taigi ar pas jus taip nebuna, ejna pro langus ir ziopso ar yra kas biure ar ne. O kai kurie net ikisa nosi tarsi ne ten pataike. O uzvakar mano kolegei pavoge telefona tesiog is biuro, spekit kas sekantis. Ogi mano telefonas buvo pavogtas siandien. Negalima palikti ne vieno daikto be prieziuros. Ar uzsuka pas jus tokie sveciai?
Pas mane i “biura” tokie uzsuka ganetinai daznai
Ir duris darineja, daznai zemesnio rango darbuotoju, po to i virsininku kabinetus ivairuoja, ypac kai atidare duris pas zemesniuosius pasako “nezinau, ne…”
O be to, ka ten per grotas is lauko pamatysi
jauciu jie per miesta tie patys kursuoja, taip vadinama chodke daro visus biurus patikrina…per diena turetyu surinkti nemenka laimiki
Sostinėje straipsnis buvo apie tokią gaują prieš gerą mėnesį. Lygtai bando kažkokius bukletus siūlyti, o kitas tuo metu “darbuojasi”. reikia būtu atsargiems šiais neramiais laikais.
gal grazinkim kuno bausmes? Pirma kart pavogei - nuplakimas, 2 kart - cekst viena pirsta, 3 kart - ranka…tada galesim vel duru nerakint …
Galima iš to juoktis, bet realiai tai būtų teisinga. Ir, nors teisininkai su manimi iš principo greičiausiai nesutiks, manau, kad tai vienintelė veiksminga priemonė . O aplamai tai nereikėtų pamiršti, kur gyvename, ir tiesiog preciziškai saugotis. Nebūtinai, deja, nuo pašalinių žmonių, kurie gali atklysti į darbą ar mokymosi įstaigą. Reikia saugotis ir nuo savų, netgi tų, su kuriais dirbi ar mokaisi, nes sąžiningumą deklaruojantis veidas nebūtinai parodo žmogaus ketinimus
. Ir jeigu pačiam nekiltų ranka vogti, tai dar nereiškia, kad šalia esančiam taip neatsitiks.
a pas mane viena vagilka prigavom svarbiausia kad mergina dirba normalu darba bet vogti vistiek neatsisako jei pasitaiko galimybe vargesele nufilmavo kai ji krauste svetima rankinuka
kita kart atejus issiaskinom jos pavarde ir kur ji dirba
ji to net nepastebejo
vargesele
viska perdavem nukentejusiai
ji parase skunda policijai gaila tik nezinau kuo viskas baigesi
Beje, yra ir liga, nuo kurios zmogaus nepagydysi - tai kleptomanija… Is viso ilgapirsciu burio teko sutikti tik viena moteri, kuriai nustatyta tokia diagnoze… Beje, manau, kad tai turetu buti gydyma, o ne baudziama. Mano minetu atveju, ilgapirste atseit “isgydyta” nuo kleptomanijos, ir sekmingai toliau teisiama uz vagiliavimus… … Nes psic.ekspertai vienam "klientui skiria 3-5 minutes, per toki trumpa laika nenustatysi, ar zmogus gali buti pakaltinamas ar ne. Fu, isijauciau, ir prirasiau OT…
Sorry
na kleptomanai daug zalos nepadaro, jie tokius, net visai atrodytu jiems nereikelingus niekucius kniaukia…kas padeta ne vietoj …
Pridaro, pridaro, Viena kleptomane taip “nukniauke” 500 lt. vertes statulele…
Pagavai nukirtai ranką, kitą kartą antra. Kitaip visai suižulės. Mano nuomonė nebutinai sutampa su redakcijos nuomone…
Prieš metus su kaimynu pagavom vagį, kuris jau buvo išlupęs CD grotuvą iš automobilio, tačiau dar nebuvo spėjęs išlipti iš automobilio. Tai kaimynas rankutę pridėjo prie durelių užrakto ir taip trinktelėjo durelėmis per tuos pirštelius, kad tas vietoj apsimyžo.
istorijos tesinis ))…jau dabar tai mano juokinga. Tiesa tokia man tai mano telefono negaila, senas buvo nokia 3310, jei neklystu, tesiog darbinis aparatas
tai man kazkaip nei silta nei salta, kortele uzblokavau iskarto
. O vat mano kolege tai ka tik nauja telefona issimoketinai paeme, pasirodo jai vis tiek reikia uz ta telefona issimoketi
…kvaila taisikle
… svarbiasia pas mus gi visusr kameros stovi, tai mano kolege su vagio fotke nuejo i policija, o ten blexa net neturejo kur ta diskely ideti…vot tak vot…
kazkaip tik pasmus gatvelei tokiu vagiu labai daug ir labai daznai jie pas mus lankosi (per diena iki 10 zmoniu), visu ir nespeji sukontruoliot, pastoviai masinos yra dauzomos, o taip niekas nieko ir nedaro …ir kameros nepadeda
Kokia čia tau kvaila taisyklė? Tai gerai, prisiimu technikos už 100 000 Lt. išsimokėtinai, po to ją kur nors gražiai prastumiu, ateinu į policiją ir parašau: aparatūrą vežiausi automobilyje, palikau prie kokio stulpo, grįžau po 20 minučių- radau apvogtą auto ir dingo aparatūra. Tokių gudručių atsirastų milijonai. Todėl nerėk kad čia bloga taisyklė. Viskas yra gerai.
gal ir gerai…bet jau alternatyvai galetu uz papildoma mokesti, ka nors zmogui pasiulit, o tai dabar sedi be tilefono, visvien moka imokas tai kodel pvz.: negali padidint imokos ir duot kita telefona jei zmogus sutiks zinoma, bet manau vis geriau negu nieko o tai kukuoja daba be rysio
Tokiu atveju smarkiai padaugėtų “vagysčių”. Čia tikrai ne daiktą išsimokėtinai pardavusios firmos kaltė, jei tas daiktas dingo. Taigi, taisyklė nei kvaila, nei protinga, o paprasčiausiai logiška. Pati gi pagalvok: štai imtų ir įvestų jūsų firma tokią taisyklę, kad dingus kieno nors daiktui, jį atperka visi ten dirbantys darbuotojai. Ar būtų teisinga atlyginti kažkieno padarytus nuostolius?..
Ir labai teisingai padarėte
. Galima buvo ir dar griežčiau nubausti, nes policija to tikrai nepadarys
. Kartais ji net pasiūlo nukentėjusiam su pagautu vagimi kur nors keliom minutėm pasivaikščioti, o po to atvesti jiems. Tik po tokio pasivaikščiojimo, žiūrėk, vagims dantų vieno kito pradeda trūkti, tai ranka kažkaip įtartinai tabaluoja - ne tai sulaužyta būtų…
taip suprantu, nesakau kad uzdika duotu, sakau kad papildomai prie ir taip mokamos sumos galetu pridet dar bishkiuka ir duoti pvz paprastesni telefona, kad zmogus neliktu visai be rysio…