Su kuo sutapsi,tuo pats patapsi?
Arba parodyk savo draugus - pasakysiu kas esi
Kokia dalis tame tiesos?
Atsiranda kategoriskai su tuo nesutinkanciu, bet man atrodo, kad sutapime/patapime vistik yra didele dalis tiesos - posakiai is niekur neatsiranda.
Draugus renkames patys, taciau kartais patenkame i aplinka, kurioje nedaug tebuna is ko rinktis (pvz. darbas, kaimynai, grupe ir pan.) Ar esate patyre artimu zmoniu ar savo paciu "pokyciu" patekus i tam tikra aplinka? Aisku, geriau teigiamu, bet daznai neigiami giliau istringa
Nesupyk,zinoma aplinka veikia zmogu,BET…
Taip nekaltai stengiaus parasyt ir se tau
Nieko nesuprantu, bet kazka uzuodziu
Girdziu, kad sunys loja, bet kurioj pusej - net nenutuokiu
Kodel "nesupykti" ir kodel "BET"
Kad nesupykau tai tikrai, bet kad nesupratau tai irgi
Nu kad sutuoktiniai supanaseja i gyvenimo pabaiga, tai gyvenimo patikrinta
Del darbo man kol kas sekasi, nes dirbu aukstojoj m-kloje, tai nors aplinkui ir daug vyresniu zmoniu, taciau jie labai tolerantiski, ir pilnai priima i savo kolektyva. Su kaimynais nebendraujam-neturim jokio rekalo.
Grupiokai buvo visi draugiski, teko sutikti gana neblogu draugu, gal del to, kad specialybe nebuvo visai populiari-biologija.
Siuo metu blogaiusia man itaka daro vvyras: nemazai laiko praleidziam nieko neveikdami: pasyviai ilsedamiesi (vyras didziuma dali praleidzia prie kompo), tada ir as nesistengiu triusti.
Tad manu, kad man bloga itaka daro vyras.
Viskas priklauso, ka vadiname draugais. ar tai tie zmoners su kuriais esame priversti (del vienokiu ar kitokiu priezasciu) diena is dienos sveikintis , susitikti ir daugiau maziau pabendrauti, ar tie zmones i kuriuos kreipiames, jei beda, skambinam, jei dziaugsmas ar pan.
pas mus yra1-2 seimos, kuriuos salyginai galima pavaduinti draugas (saiaip, tai labai slidi savoka). Visi kiti tik pazistami ir i didesnius kontasktus su jais neiname. Kaip ir namo kaimynai - apsiriboji pasisveikinimu, na dar per naujus metus kartu isgeri sampano. Taip kad kokioje aplinkoje bebutum ,visada turi teise rinktis, su kuo bendrauti, su kuo ne. geriau jau su niekuo nebendrauti, nei bendrauti su zmonem, kurie tau nepatinka.
Na taip, tiesa as pati netekejusi, bet is pazistamu matau, jog taip daaznai buna. didziausia itaka daro draugai bei seimos nariai. as, pvz, esu labai panasi i savo mama - ir ne tik kad isvaizda. mūsų panasus poziuriai daugeliu atveju, nors ji gal kiek ir konservatyviu paziuru. bet kad sutuoktiniai supanaseja - tai jau tikrai ne visi
mano mama su teciu kaip buvo skirtingi, taip dabar dar labiau suskirtingejo
o aš tai pati sau darau blogą įtaką
Draugai man tik gera daro.
na del ir pas mane panasiai… tik nemanau kad tai bloga itaka…
pvz jis laukia daugiau iniciatyvos, pasiulymu ka veikt, kaip praleist laika ir visada (beveik visada) sutinka su tuo ka pasiulau…
del namu tas pats, jeigu jam kokius kelis kartus pasakau kad reikia koki karta per savaite kambari patvarkyt, ar indus kas karta isplaut, tai pradeda atsimint… arba reikia kokiu nauju daiktu tai labai noriai su manim vaziuoja ir perka…
Gal netaip paklausiau
Grubus pavyzdelis: patenka moteriske pvz. i megeju-mezgeju kolektyva darbe Kalbos apie mezgima, pietu pertraukos su virbalais ir pan.
Nepaveikia?
Arba viengungis (-e) seimyniskame kolektyve. Ar kolektyvas neuzeda smegenu su pasiulymais/patarimais tuoktis?
Klausimas kilo is temos apie laimingas/nelaimingas seimas. Kazkas parase, kad kai aplink daug nelaimingu, tai dziaugtis sava laime nelabai iseina
Kaip ten su tais "patapimais"?
Juk sakau, kad pvz. bendradarbiu, ar bendramoksliu ir pan. nepasirinksi. Hmm, na kazkaip nesitiki, kad pvz. vyrui negreztu smegenu, jeigu viengungiai kolegos imtu per danti traukt Niu vistiek vienadien kumstis i stala pareitu ir "tvarka" namie
Beje, gal klystu, bet jeigu kalbetume apie "rinkimasi", tai kartais atrodo, jog tarkim neistikimi rekauja, kad visi aplink tokie, todel ir man galima, lygiai taip dauguma laimingu seimu nariu daznai sako, kad aplink vien grazios seimos.
yra teisybes be abejones…galeciau papasakot is savo patirties, bet nepasakosiu…tiesiog kalbant pvz. apie bloga itaka,ji greit perduodama kitam zmogui, ypac jej tas zmogus kazkam yra laikomas pavyzdziu
a jau i kur jus zinot?
manau,kad tai priklauso nuo zmogaus. kai kuriuos zmones paveikia kiti, o kai kurie patys paveikia kitus. pvz. atejes i kolektyva naujas zmogutis, gali pradeti sneketi ten tvyranciomis temomis, o gali taip atsitikti, kad kiti prades dometis jo temomis. esu realiai su tuo susidurusi, taigi manau, kad sis posakis kai kuriems zmonems tinka tik is vienos puses.
as manau, kad sis posakis tinka ne tik siauram zmoniu ratui-draugams. mes sutinkame zmones savo gyvenimo kely tokius, kokiu esame verti. jei mes tobulejame, mokomes buti atlaidesni, nepikti (viduje), tolerantiskesni, keiciasi ir musu aplinkiniu zmoniu ratas. siaip jau tai labai plati dirva diskusijoms ir keliais postais nesugebesiu perteikti savo nuostatu. bet visgi manau, kad ir tie zmones, kurie mus skaudina, keikia, uzgaulioja, ne siaipsau atsiranda musu kely. gal jie turi mus kazko ismokinti? gal mes patys esame tokie, nesvarbu, kad is isores atrodome ramus, nuolaidus? yra kruvos posakiu, patvirtinanciu sias tiesas: kaip sauksi, taip atsilieps; meile gimdo meile, neapykanta-neapykantą; su kuo sutapsi, tuo ir pats tapsi; pasakyk kas tavo draugai ir as pasakysiu kas tu esi; neteiskite ir nebusite teisiami (is evangelijos)… etc.
Na, kokia "bloga" kompanija, gal ir daro kazkokia neigiama itaka - pvz., vyrai pradeda gerti su geriancia kompanija susideje ar pan.
Bet pvz., turiu drauge labai protinga, bet su ja bendraudama pati netampu protingesne… na gal ka naujo suzinau, bet is esmes IQ lieka tas pats…
Arba pvz, jei mano draugai butu muzikai - tai nuo to pas mane neatsirastu muzikine klausa…
taigi, viska lemia pats zmogus…ir tai, kaip jis reaguoja i ji supancia aplinka…
Zmones su kuriais bendrauji tam tikros itakos turi. Kiek stipri ta itaka priklauso nuo zmogaus asmeniniu savybiu. Vieni jai pasiduoda labiau, kiti maziau.
Mano viena drauge kol mokemes mokykloje buvo labai rami panele. O kai istojo i profke, tai prasidejo baliukai, bernai ir pan. Pavirsutiniskai ziurint ji labai pasikeite, bet pabendravusi ilgiau supratau, kad ji liko tokai pat gal tik kiek laisviau pradejo bendrauti su vaikinais.
Siaip atskiriems zmonems ta itaka labai didele. Manau tai jau nera gerai. Jei zmogus stipri asmenybe, tai jis nuti savo isitikinimus, o aplinkiniai gali juos tik truputi pakeisti, bet bne 180 laipsniu kampu
nesu neistikima, bet visalaika "rekauju", kad istikimu vyru—nera, as tiesiog tokiu nesutikau
Net tarp kaimynu, bendradarbiu ir t.t. galime patys pasirinkti, su kuriais bendrautia artimiau, su kuriais - tik is mandagumo, taigi renkames panasios pasauleziuros ir pasaulejautos zmones
Tavo subtilią užuominą, pagavau
Jums leidus, neatsakinėsiu.