Studentishki receptai
prashysiu pagalbos!!!
paporinkit kokiu nors pigiu studentishku receptu … nes tajp jau pabodo tie makaronai ir tos bulves … oj kajp norisi ko nors naujo … ir zhinoma pigaus … o kadangi tikraj nesu kulinare, taj pachiai ka nors sugalvot tikraj nelengva … o valgyt norisi … taj tenka ejt i parduotuve pirkt visokiu skanestu … o taj oj kajp lengvina pinigine …
taj vat ir nutariau prashytis pagalbos
pigios ir skanios pagalbos (receptu forma patejktos)
Heh Syki jau toks nenoras gamint valgyt…
As kai itin tingiu darytis valgyt elgiuosi taip: pasiimu mazdaug 4Lt ir minu i parduotuve. Ten randu ryziu ir kokiu desreliu. Ryziai verda 15-20min, per ta laika pasikepinu desreles, ryziams isvirus aisku kokiu prieskoniu deretu imesti, ir sumaisius ryžius su dešrelem uzpilti kečupu. Visa tai sudedam i skrandi ir kokias 3 valandas visai neblogai jauciames
Cia toks tinginio receptas. Bet jei ryžius pakeist bulvem, rezultatas kurkas geresnis
Skanaus, jei nieko blogo prieš ryzius neturi
tai nera naujas patiekalas, bet vakar barake darem, tai visai skanu ir nebrangu buvo- trise po 2lt. darem krabu ir ryziu salotas, dar paprikos, kiausiniu,majonezo,kukuruzu idejom.skanaus!
Kepi kiausini,apverti ir dedi ant jo ka turi.Tas ka turi-geriausia kokiam nors atskiram inde susipjaustyti pvz.1desrele,svoguna ar cesnaka,rauginta agurkeli ir surio ir sumaisai su grietine ir kecupu.Va sita mase dedi ant kiauso ir uzdengi dangciu.Pakepi apie 1 min.Niam niam
Reiks ir man kažką prisimint iš studentiškų laikų…
salotos pakeptos su prieskoniais ir grybais, noriu walgyt, kiaules Jus, kodel priminet
pasimi bulkos, susipjaustai riekelem ir pamirkai i kiausini(indely suplaki kazkiek kiausiniu,pagal valgytoju skaiciu,idedi cukraus).pamirkius bulka kiausinyje-dedi i keptuve,palauki,kol apkeps(kelios minutes)
nzn nzn budama studente gerai maitinaus. pati gamindavaus barake.
o kas dabar pigu?
makaronai. su padazhu.
padazhui: 300g mesos maltos (~2Lt), svogunu, morku (nu mama pridejo juk…), ir pom padazho.
pakepini mesa malta keptuvej, sudedi svogunus, morkas, pripili padazho, vandens ir troshkini.
uzpili makaronus - vualia. ziauriai sotu. jei lycnas litas metosi - suriu apibarstai.
kur bulves keptos?
kur kubiukais pakepinta sbatonas ir ant jo kiausiniai uzlieti + pom padazhas. soti marmalyne.
kur kepeneles (pigu!)
kur ryshiu sriuba su vishtienos kokiom nors slaunelem/sparneliais (irgi pugu!)
maistas pigu dabar…
O tarkim, jei is namu mamos pridaryto maisto visai savaitei prisivezi
As kiekviena savaitgaly namo lekiu tai pasikraunu atsargas ir lekiu.
Todel man bulves keptos studentaujant yra didelis skanestas, nes kepu maximum viena karta per savaite(ir tik tuo atveju jei kambariokas bulviu priskuta), prie bulviu idealiai dera rauginti kopustai su aliejum, arba marinuoti agurkeliai. Tai pat negaliu valgyt bulbu be tomato. Ir ypac idealu buna kai dar saltibarsciu kepyru viska uzgeri(toks tirshtas kaip koshe-7%riebumo)
a tu cia is tu studentu, kurie tik nakvoja barake, o savaitgaliai namie.
as vaziuodavau namo karta i 2men, tai kazkaip zhinodavau, kad reiskia pabadaut, kai $ isleidi alui, o valgyt kazka reikia, o rezervas is tevu atvaztas baigias