Start Unit Request Failed-ką tas reiškia
nebestartuoja SCSI HDD-iššoksta tas užrašas,ar jau diskui amen?
- Pabandyk jumperiais isjungt disko funkcija “motor start”. Jei pavyksta, prijunk ji prie maitinimo ir ziurek ar pradeda suktis. Jei ne, tada greiciausiai jam amen.
ir taip variklis girdisi kad sukasi
Ar diskas pilnai isijungia? Pirma turi isisukt variklis, po to siek tiek palakstyt galvos. Jei taip, tai isjunk ta “motor start” funkcija ir bus viskas gerai (bent jau as taip manau).
Tai kad ir geram diske išjungus tą funkcija variklis nesisuka ir HDD neveikia
Nzn, pas mane abiejuose diskuoseyra taip: Jei ta funkcija isjungta, tai diskas pradeda suktis aai tik ijungiu kompa. Jei ta funkcija injungta, tai pradeda suktis tada, kai kontroleris pradeda skenuot irenginius. Pirmas pradeda suktis ID#1, antras ID#0. Koks tavo HDD modelis?
IBM Ultrastar model DDYS-T09170
o tas diskas veike kuri laika ar cia naujas ka tik idetas? Jeigu jis kuri laika dirbo, o tik dabar sudurniavo niek nekeiciant ir nedarant, tai 98% sakes.
pirkau naudotus.Nei vienas nesisuka išjungus"enable auto spin" Daugelis šią funkciją įjungus tuoj ištisai sukasi,iš kurių yra ir gerų
A, ten kitaip vadinasi. Pas seagate diskus ta funkcija vadinasi “motor start” ir ja reik isjungt, kad diskas pradetu suktis iskart . Isjungus “enable auto spin” diskai turetu pradet suktis tada, kai kontroleris i juos kreipiasi (bet cia galbut dar ir kontroleri reik sukonfigint, mano AHA2940U, ir pries tai buves AHA2920 veikia, as sita funkcija laikau ijungta, kad nestartuotu visi HDD vienu metu).
Mano kontrolierius irgi AHA 2940UW,o ką ten konfig ant HDD yra sekančios jungtys: “Reserved” “Disable Unit ATTN” “TI SYNC NEGO” “Disable Party” “Delay start 6/12” “Auto start Delay” “Enable Auto Spin”
Kai kontroleris iesko HDD galima paspaust Ctrl+A ir islys meniu (pas mane bent jau islenda).
šitą aš žinau
Tam meniu yra punktas “SCSI Device Configuration”, kuriame yra punktasw “Send Start Unit Command”. Pabandyk sita isjungt ir nustatyt, kad visi hardai isijungtu patys.
buvau pastatęs NO-tada skanuojant atsirado užrašas-Device Conected,But Not Ready(tam kuriam prieš tai buvo tas failed)