Stafukai žiemą

Stafukai žiemą

Štai ir atėjo nelengvas metas mūsų mylimiems Stafukams. Tiek šalto, šlapio, tirpstančio sniego,o mūsų Stafukai juk mėgsta, kai būna šilta ir sausa.
Vedžioju aš Riplėną kieme lyg jam ir nešalta, kol eina, bet kai sustoja ilgėliau, vargšas truputį dreba. Noriu paklausti ir gauti patarimų, kiek maždaug reikėtų laiko vedžioti vienam pasivaikščiojimui. Mes su Riplėnu einam 3 kartus per dieną.
Kaip jaučiasi jūsų šunys ir kaip laikosi Stafukai, tie kurie juos turite???
Mikasius Cha cha

Kol kas nėra labai šalta, apsipras ir kuo puikiausiai vaikščios. Jei temperatūra nukris žemiau -10C, tai apsiribok trumpais pasivaikščiojimais. O šiaip stenkis, kad nestovėtų vienoj vietoj - judėdamas tikrai nesušals. Taip pat stebėk, ar nepradėjo kilnoti letenų, kartas nuo karto patikrink ausis, ar ne per šaltos - šitoms kūno dalims didžiausias pavojus nušalti.

tai gal koki rūbelį jam nupirk, kad nebūtų taip šaltąTaip
Laimingas

Tai kad tie rūbeliai tik varžo judesius, šuo priverstas lėtai vaikščiot - taip tik dar greeičiau peršalt gali. Mano trys trumpaplaukiai vaikšto be jokių rūbelių.

Maniskis prie -10 dabar stvere apie 10 minuciu ojau po to pradeda kilnoti letena tada as ji ir varau namo. Ir dar kolkas nieko nenutiko.

na tada šert reikia daugiau, kad riebaliukų būtųGeraiCha cha

Na maniškis šiandien buvo ilgiau, nei 20 min ir nieko. Per sniegą ėjom griet ar ristele, aikštelėj nuolat liepiau lakstyt Cha cha. Atrodo, kad nieko neatsitiko (tuk tuk tuk ) . Sunervino jį praeinatis pro aikštelę didelis vilkšunis, taip skaniai palojo, kol aš aišku nutraukiau serenadą. Gerai, kad nesugalvojo tas vilkšunis į aikštelę užsukt Taip, būtų buves mūšis Liūdnas
Niekaip aš jį su patinais nepriverčiu draugaut, kai mažas nukentėjo nuo didelio rotiko, tai jam visi patinai įtartini. Tik dogų bijo Cha cha, o į mažus šunis didelio dėmesio nekreipia, apsilaižo praeidamas.
Tikėkimės, kad žiema sveikatos jam nesugadins (tuk tuk tuk) Cha cha.
Mikasius Cha cha

Ir nepriversi. Ir ne todėl, kad stafas, ar kad kažkada nukentėjo, o todėl, kad patinas. Jam visi kiti patinai - konkurentai.

Teisingai Daiva D. sakai, kad nepriversiu, jis juk patinas, kiti patinai jam priešai ir konkurentai. Taip Taip Taip ir neteks padraugaut su patinais Liūdnas.
Tai kaip jūsų augintiniai jaučiasi žiemą?
Mikasius Cha cha

Maniškiai labai domisi visokiais pėdsakais, su malonumu dūksta sniege. Bet gana greitai pradeda kilnoti letenas, tai ir einam namo.

mano net labai gerai, jam žiema mėgstamiausias metų laikasŠypsena

O dar apie stafukus maniski pavedziojau gana ilgai apie valanda gal daugiau ir kita diena atsirado raudoni taskiukai ant pilvo koju.Kas tai galetu buti?

o mums žiema problematiškaLiūdnas nes visur pusnysApakęs ir storas jose skęstaCha cha ir niekaip negali rasti vietelės kur reikaliukus atliktiKietas ant nukasto šaligatvio negali daryti, nes jis mandagus ir išauklėtasNekaltas o pusnyje nepatogu jam kažkaipJuokiasi tai laiksto po pusnį tol kol išsimina vietelęCha cha

Cha- cha Juokiasi Isivaizduoju Juokiasi Nes mano vokiechiai ir tai negali rasti vietos, per gilu( tiksliau viena, nes kitai pofig - kur stovi, tan ir shika Piktas ) Cha cha

Galėjo taip atsitikt nuo šalčio. Jei vedžiojai gatvėmis, kurios barstomos druska, tai galėjo nuo druskos. O gali būti tiesiog sutapimas, ir priežastis visai kita (pvz., alergija nuo maisto arba infekcija).

nu pas mano bultika taip[ atsiranda paraudimai aplink bamba, pastebejau tai buna kai isvedi i lauka kaisalta arba kai trinasi pilvu po kilimaCha cha

Mano Riplėnui, tai dešinės galinės kojos šlaunies viduj , netoli jo sėklidžių, bet ant šlaunies atsirado irgi paraudimas. Nuvedžiau į Jakobo veterinarijos centra, ten jis visada vedamas, tai dermatologė sakė, kad Stafukų oda jautri, ypač žiemą, paraudimas galėjo atsirasti nuo druskų, kurias barsto ant kelių, tad sakė reik vengt vest kur pabarstyta druskos.
Mikasius Cha cha