SONY TRV22E vs. HC40E

SONY TRV22E vs. HC40E

tarp siu kameru (kiek pastebejau) skirtumas yra hibridinis LCD ekranas pas HC40E. ar verta pirkti kamera su tokiu LCD?
kokia bus nuotrauku kokybe?
gal yra dar kokiu skirtumu tarp siu kameru?

Nuotraukų kokybė - Ignoruoju
LCD reikalingas tik kai filmuoji iš nepatogių padėčių, šiaip tik akumuliatorių sodina. O ir kamera dreba labiau nei filmuojant su viewfinder’iu kai natūraliai kamera prie kūno prispaudi.

Dar klausk.

su hibridiniu (kiek skaiciau) svieciant saulei geriau matosi vaizdas ekranelyje. ar as klystu?

kazkaip rankos kyla prie HC40E. nors ir brangesnis variantas. visalaik taip buna-kuo brangiau tuo daugia visko prikista. ir atvirksiai.

Atvirai sakant visoj šitoj muilinių šeimoj neverta pirkti kažko brangesnio už 14E arba TRV19E, jei reikia DV in. HC serija naujesnė, bet pakeitimai tik kosmetiniai. Kainų skirtumas tarp TRV19 ir HC40 apie 1000 Lt, o už tai gauni: 1Mpx CCD, nors filmavimui su visais stabilizavimai per akis 800k, fotografuos vistiek prasčiau už bet kokį Musteką, dar visokių navarotų kurių nepanaudosi, nes… Sony turi tokį lievą lievą valdymą ant touchscreen LCD - naudoti absoliučiai nepatogu, todėl filmuosi vistiek ant automato Laimingas Vienintelis privalumas - analoginis įėjimas, bet tas tikrai neverta 1k Lt, geriau už tuos pinigus nusipirkti dar štatyvą, krūvą kasečių ir kt.

lyginant TRV22E ir TRV14e ir 19e, pastaruosiuose lyg tais nera:
memory card (ka as prarandu jei jo nera?)
tada nera digital picture effects (kas cia do daiktas??)

Memory card skirta nuotraukoms ir MPEG4 formato filmukams - bet nuotraukos bet kokiu atveju apgailėtinos, o video kokybė mpeg4 per USB taip pat yra niekam tikusi - video reik imt iš kasetės per firewire (DV out).

“Still, Flash Motion, Luminance Key, Slow Shutter, Trail, Old Movie” ? Tokie “navarotni” filmavimo režimai, pvz kaip senos kino juostos efektas - sepia atspalvio, gal net su “įbrėžimais” - kompe gali pasidaryti kur kas gražiau, jei jau ant menų patrauks. Laimingas

Dar klausk.

o cia tai suprantu pagalba “Dar klausk”LaimingasGerai
tai lyg ir apsistojau ties DCR-TRV19E. bet rasei kad

"Sony turi tokį lievą lievą valdymą ant touchscreen LCD - naudoti absoliučiai nepatogu, todėl filmuosi vistiek ant automato"

tai dabar dvejoju ar neprasikeiksiu nusipirkes su touchscreen LCD. paziurejau tai tokis tiktai sitam modelyje yra.

Prasikeiksi, kažkokia nesąmonė tas touch screen’as. Labai nepatogu

Na taip baisiai nėra - neprasikeiksi, nes paprasčiausiai nenaudosi Cha cha Na pvz. teoriškai yra rankinis fokusas. Bet… norint juo pasinaudoti, reikia atsidaryti LCD, tada nueiti per 2-3 meniu lygius ir su +/- pasireguliuoti Nekaltas Gerai jei filmuoji stulpą, tiesiog nori 2m už jo kad fokusas būtų - pastovės, bet judantis objektas seniai bus už horizonto pasislėpęs, taigi belieka naudoti automatiką. Tiesa automatika dirba visai neblogai. Ir šitie touchscreen kiek mačiau yra pas visus šios klasės Sony aparatus.

Dar klausk.

Na dar pridėsiu, kad rinkdamasis kamerą pagal “navarotus” - moki algą ne sakykim Sony inžinieriams, o marketingistams, nes tarp krūvos tų featurų ir skaičių iš esmės svarbu tik optika ir matrica ir mechanikos patikimumas apie kurį aišku nerašo Mirkt Visa kita - smegenų plovimas.
Beje apie muilines jau kalbėta: http://www.bite.lt/plius/bendravimas/klubai/2forum.showPosts/314323.49
1-=(906010997

jeigu kameroje nera memory stick ar bus galima ir be jo fotografuoti (nors ir kokybe prasta)?

ar lengvai persimestu nuotraukos i kompa?

galima ir be atminties korteles (sony naudoja memory stick).fotografuojama i kasetes atskira atmintine. vadinama stop-kadru. tik nuotraukos dar blogesnes kokybes nei su memory stick Nekaltas na aisku jei tau svarbu tik isiamzinti ir matyti siaip ne taip veideli, kazkoki tais krastovaizdi tam, kad prisimintum kas ir kur buvo - tada gal ir sueis Mirkt

Na bet jei jau pasiryžai paaukoti 3k aparatui, geriau pirkti kamerą už 2k + fotoaparatą už 1k.