Sinsila ar juru kiaulyte?

Sinsila ar juru kiaulyte?

Sveikuciai! Kaip manot, ka paprasciau laikyti - sinsila ar juru kiaulyte? Noreciau, kad butu meili ir galima paimt ant ranku, nebutu labai daug vargo ir butu galima veztis, kai savaitgali grisiu namo. Tai kuris labiau tiktu?

na man labiau prie shirdies shinshilos,tachiau turbut teks pripazhinti,kad papraschiau auginti juru kiaulyte,nors kraustymusi ish vienos vietos i kita,kiek zhinau jos abi nemegsta…Ne
shinshilai reikia pirkti specialu smeli (3 Lt kg) jeigu neklystu,ir jo nelabai ilgam uzhtenka…beto jai gavus bet koki nervini smugi,ji numeta plaukus…
o juru kiaulytei uzhtenka drozhliu,o jos kurkas pigiau kainuoja…
na manau shiuo atveju tau labiau juru kiaulyte tiktu…Drovus

O kurios meilesnes? Kiek zinau, juru kiaulytems reikia labai daznasi narveli valyt (3-4k per savaite), o sinsilai - tik pora kartu per menesi. Tai tiesa? Man visi vis kitaip sako ir jau net nebezinau

na kiek zhinau meilesnes shinshilos…tachiau jos tikrai lepesnes uzh juru kiaulytes,bet ir ju narveli reikia gana dazhnai valyti…ir ju kailiukui priezhiuros shiokios tokios reikia…TaipTaip

AciuGėlė

ner uzh ka…Drovus

Na, tai ka pasirinkai???Laimingas

aga man irgi idomuŠypsena

galiu papasakot apie sinsilu + ir - Laimingas
*jei pirksi- pirk is fermos-ten tau isrinks pati sveikiausia ir graziausia jaunikli. be to viska kuo smulkiausiai isaiskins apie laikyma. bo parduotuvese reta pardaveja tau teisingai patars…
*sinsilus neturi kvapo!
*del meilumo-ant kokios pataikysi- dabartine mano labai megsta kai ja krapstoŠypsena cia kaip zmones- su charakteriuŠypsena (ta tema ka tik parasiau temoj apie gyvunus zo parduotuvese)
*savaitgaliui- geriau idek maisto ir palik nes jos bijo skersveju…
*maistas yra specialus, kadangi joms negalima svieziu darzoviu ir vaisiu. galima duoti dziovintus taip pat riesutus, bet nepadauginti.
*jos yra brangesnes uz juru kiaulytes bet gyvena virs 10metu.
*is principo visai neliapus gyviai. svarbiausia mylek jiCha cha
*jei kils klausimu- rasyk i privata

ai dar del maudymo… jos bijo vandensJuokiasi kadangi yra dykumu gyvunai maudosi spec. smelyje. ipili ji i koki inda aukstais krastais ir ji ten maudysis(beje labai juokingai atrodo). to smelio uztenka tikrai ilgam(mazdaug pusmeciui) kadangi jo nereikia visa laika laikyti- karta per diena/dvi 2-3min idek-pilnai uzteks. o i narva reikia pjuvenas pilti. beje sinsilai labai megsta siena. atrodo nieko nepamirsauLiežuvis

Kaip kraiką šinšiloms patarčiau naudoti ne pjuvenas o pjuvenines granules, tada galima ir vasą savaitę nieko nedaryti.Šypsena

Apie juru kialytes… bent jau man pasitaike, kad meili buvo mergyte… antras buvo bernuzhelis, kietiakas, nepasakychiau, kad labai draugishkas… tiesa, su laiku ishmokinom, pasirodo juru kiaulytes pakankamai nekvailos ir neblogos mokines, bet po viena joms nuobodu… guledavo su shunim prie radiatoriaus ant kilimelio ir burkuodavo kazhka sau po nosim (labai mego shuni Cha cha… labiau negu mus)… ir begiodavo su juo po buta, tiesa taikydamas nepatekt jam po lapce… ir mums prie koju pribegdavo, pasistiebdavo, kad paimtumem… bet kvapas man visgi nepatiko, nors valem kiekviena dienaNekaltas… gal chia plastmasiniai narveliu dugnai kalti… isigeria kvapas per laikaBlogai
Ne, tikrai zhinau kad juru kiaulytes daugiau nebelaikysiu, nors kai numire, tikrai apsiverkiau

sinse gerai todel, nes nesmyrda… o juru kiaulyte teij liapai… todel kiaulytei reikia daznai keisti narvo turini… abudu yra liapai meilus… tik vat juru kiaulyte ramesne… sinse sokineja, nerimsta… bet jos kailiukas svelnesnis…Cha cha teij va… rinktis tau…Laimingas

ai tingiu aiskinti ir pasakoti, beje pasinaudok paieshka ir rasi daug argumentu uzh ir prieshCha cha

na nepritariu welai… maniskis sinsilius kaip tik smagiau jauciasi ant pjuvenu. ir pjuvemu galima ilgai nekeist- nes sysiu daro jie tik i viena kampaŠypsena
o del judrumo- priklauso nuo charakterio. tas kuri auginu- nerealiai ramus, tik kartais susinervines duoda su kojom i siena jei jo manymu per garsiai muzika klausauMirkt

Mes savo šinšilas kai auginom, tai ko tai nepastebėjau kad į vieną kampą darytų !!!, nes granulės būdavo subyrėję po visą narvą. O jos tuo geros kad nelimpa prie šinšilų kailiuko ir žymiai geriau sugeria blogą kvapą. Siūlau pabandyti.!!!

jei mylesi savop augintini (nesvarbu ar tai sinshila ar juru kiaulyte ar dar koks gyvys) tai ir pati sulauksi atsakymo. bet jei tu nori valyti narva 3-4 kartus per savaite, ieskai to kuriuo reikia mazai rupintis, manau tau visai neverta isigyt gyvuno, nes kiekvienam nepriklausomai nuo rusies reikia DAUG demesio ir prieziuros. pvz turiu triushi (beje, ju prieziura panashi kaip ir kiaulyciu) ir nepriklausomai nuo mano didelio uzimtumo (esu 12 klasei) valau narva 2 kartus per diena, visada priziuriu ar turi maisto ir sieno ir nepamirstu kiekvinena vakara isleist pasivaiksciot ir su suniuku futbola pazaist Cha cha Todel mes ir esam su ja geriausios podruzkes. Tai gi pries isigydama gyvuna gerai pagalvok, ar tau tikrai to reikia, nes tai ne vienadiene pramoga…sekmes tau

tep… as juos veisiu… so jei pirksi shinshila, kreipkis i mane…pilnai viska papasakosiu ir tikrai gera gyvuneli duosiu…ir bet kada bet kuriuo paros metu teiksiu konsultacijas pirmoms gyvenimo savaitemsCha cha

…o tu jas parduodi ar dovanoji? Cha cha