Sinestezes fenomenas
Tik ka delfyje skiaciau apie sinesteze - tai kai kuriu zmoniu smegenu savaiminis gebejimas tarkime skaicius ar raides per asocijacijas sieti su spalva, skoniu, kvapu etc. Man pvz nuo pat vaikystes skaiciai asocijuojasi su tam tikromis spalvomis. 5 - yra raudona, o 3 - zalia Gal dar kam ir bangieciu taip yra?
oi ne as normalus
zemaiti, o kas yra normalu?
aha, tikrai įdoimus dalykas. man irgi kartais būna, kad kokie nors reiškiniai ar daiktai (kartais net valstybės) asocijuojasi su kažkokia spalva...bet kas bjauriausia, niekaip negaliu suprasti su kokia būtent ir nieko čia nenormalaus. straipsnyje net buvo rašyta, kad greičiausiai visi žmonės tą gali, tik nemoka naudotis... straipsnis: delfi.lt/news/daily/science/article.php?id=4957704
tokie zmones paprastai sugeba daug daugiau atsiminti...beje, man rodos tai nera jau toks fenomenas, patreniravus atminti galima ishmokt susieti tam tikrus dalykus pvz su vaizdais ...
žinai, pasitreniravus tam tikrus dalykus ne tik su vaizdais susieji. kadangi mokytis moku tik asocijuodamas, tai kai teko vokiečių žodžius kalti, tai su viskuo juo susiedavau
underground rašė: tokie zmones paprastai sugeba daug daugiau atsiminti...beje, man rodos tai nera jau toks fenomenas, patreniravus atminti galima ishmokt susieti tam tikrus dalykus pvz su vaizdais ...
hmm... man bliuzas asocijuojasi su balta spalva...
o man su mėlyna
...o jazz su tokia švelnia rožine
zava rašė: hmm... man bliuzas asocijuojasi su balta spalva...
Metalas - juoda regis - zalia
klasika - pilka, bespalve
funkas - dryzuotai spalvota
techno - neonine... country - ruda
...
neoninė...tai mėlyna? ar žalia? man tai tik žalia
underground rašė: <...> techno - neonine... <...>
SilverBat rašė: neoninė...tai mėlyna? ar žalia? man tai tik žalia
> underground rašė: <...> techno - neonine... <...>
zydra ...nors jei kox housas, tai gali but ir zalia
...
man nieko panasaus nera balta yra balta juoda yra juoda
SilverBat rašė: aha, tikrai įdoimus dalykas. man irgi kartais būna, kad kokie nors reiškiniai ar daiktai (kartais net valstybės) asocijuojasi su kažkokia spalva...bet kas bjauriausia, niekaip negaliu suprasti su kokia būtent ir nieko čia nenormalaus. straipsnyje net buvo rašyta, kad greičiausiai visi žmonės tą gali, tik nemoka naudotis... straipsnis: delfi.lt/news/daily/science/article.php?id=4957704
Beje, tu retas egzempliorius. Sinesteze vyrams tris kartus reciau pasireiskia nei moterims
xex as tokiu chudu pas save nepastebejau ...asociajos tikrai padeda gerew atsiminti kai kurios dalykus. ipatingai tuos dalykus kurios musu smegenis sunkiai atsimena (pvz skaiciai)
patikėk, aš visapusiškai labai retas egzempliorius
Doradė rašė: Beje, tu retas egzempliorius. Sinesteze vyrams tris kartus reciau pasireiskia nei moterims
Stitch rašė: xex as tokiu chudu pas save nepastebejau ...asociajos tikrai padeda gerew atsiminti kai kurios dalykus. ipatingai tuos dalykus kurios musu smegenis sunkiai atsimena (pvz skaiciai)
Ot nu, o as kokius 15 metu maniau, kad cia visiems skaiciai yra spalvoti. Tiesa sakant, kad ir kaip gaila bebutu, atsiminti tai man ne kiek nepadeda
Doradė rašė:
> Stitch rašė: xex as tokiu chudu pas save nepastebejau ...asociajos tikrai padeda gerew atsiminti kai kurios dalykus. ipatingai tuos dalykus kurios musu smegenis sunkiai atsimena (pvz skaiciai)
Ot nu, o as kokius 15 metu maniau, kad cia visiems skaiciai yra spalvoti. Tiesa sakant, kad ir kaip gaila bebutu, atsiminti tai man ne kiek nepadeda
...nu tai jei tu atsimindama ka nors nesurishi to su asociacijomis, tai aisq taw nuo to nei karsta nei salta
Stitch rašė: ...nu tai jei tu atsimindama ka nors nesurishi to su asociacijomis, tai aisq taw nuo to nei karsta nei salta
jou. Bet vis tiek kazkaip malonu gauti paaishkinima apie viena ar kita reishkini savo gyvenime. Keisti tie zmones psichologai. Man ne i galva neshautu atkreipti demesi i toki nieka. O cia vat zmones ir straipsnius rasho, researchus daro...