Šikšnosparnis Vilniaus mikrorajone naktį ?
Noriu jūsų paklausti dėl mano akimis keisto dalyko. Ar gali Vilniaus miegamajame rajone, kur gyvena daug žmonių, daug judrių gatvių, naktį praskrist šikšnospanis šalia lango? Balkone rūkiau apie 2 val nakties ir staiga toks žvirblio didumo su smailiais sparnais kampuotai pasiblaškė man aplink galvą kokia pusę sekundės ir kažkus nėrė link namo sienos. Išsigandau, nes gyvenime nesu mieste pastebėjus ar girdėjus šikšnosparnių. Kadangi buvo labai tylu, tai lyg išgirdau to mano supratimu šikšnosparnio sonaro garsus, tokius labai lylius pyptelėjkimus. Taigi, ką manot apie tai? Nes tai negalėjo būt joks kitas man žinomas skraiduolis, tik šikšnosparnis.
Kokiam rajone matei??? As irgi itariu kad jie skraido kai nakti kartais rukau. As tai gyvenu Seskinej, 7 aukste. Man irgi tok idomus klausimas ra gali jie vidury miesto gyvent???
Maciau antakalnyje, maciau baltupiuose…
Na Šiauliuos ir esu matęs, tačiau vieno dalyko nesuprantu: kaip čia susiję su Mokslo forumu?
na yra ir tokiu mokslo sriciu, kurios tirineja siksnosparniu paplitima miestuose
Jus ka is medzio iskrite? Pirma karta rimtai juos pamatet? As jau ne pirma karta mieste siksnosparnius matau…
Fabuose irgi girdejau kad yra… nesiparink… visur ju yra…
As gyvenu Kaune. Karta su broliu namo laiptinej besiblaskanti radom… tai parsinesem namo ir pro balkona paleidom mazulytis dar visai buvo…
Šeškų oze jų yra pakankamai
Jeruzalėj. Iš vis pirmą kartą gyvenime mačiau tokį reiškinį, kad šikšnosparnis įsikūrė mieste.
Pas mus Pilaitej irgi ju yra. Maciau kazkada
As gyvenu Kaune, tai kiekviena vakara palei langus duodas jie tik sutemus. Ne toks jau retas gyvunas tas siksnospranis
Mane irgi neseniai balkone “uzpuole” siksnosparnis . Negaliu ju pakesti. Skraidancios peles. Po uzpuolimo savaite eidavau i laiptine rukyti, nes bijojau dar karta susitikti
…
jo jo, mūsų visur pilna o jei rimtai, tai miestuose
tikrai užtenka. aš žirmūnuose gyvenu, tai gan dažnai matau
gal parkelis patinka, vistiek medžiai, gamta…
uhu ir as pilaitej ju daznai matau vakarais…
nieko ce keisto tie siksnosparniai
nu *bliamba* ir zmones-negali patiketi,kad siksnosparniu dar yra
Seskinej jau seniai gyvena sitie gyviai tiesa, buvo ju buveine darzelyje, bet lyg ir naikino juos ten
Ilga laika paskui nemaciau, bet matyt vel akzkur susirado landa kazkokia, nes vis matau praskrendancius
ir ne po viena skrenda, o pulkeliai…
hehe kažkada naktį keliavau pėsčiom link namų ir mačiau kiškį. Ramiai sau peršokavo per Ateities gatvę ir nušokavo link daugiabučių namų.
Čia Jeruzalėj veiksmas vyko…
Taip, kad nieko keisto, kad ir šikšnosparnių yra…
Ne karta ir ne du mieste maciau skraidancius.