siferis vs skarda
*kas turit šiferi- kiek laiko turit ir ar neišbluko? *kas turit skarda, jei po ja gyvenamos patalpos ar girdisi per lietu/ ar ‘pokši’ kai ikaista? *kokia ir kodel butent tokia danga rinkotes?
Turiu purala, mane pergyvens.
skarda? yra gyvenamu patalpu po stogu? kaip su garsais?
tavo amziui uzteks o vaikai per viena nakti kortom pralosh
pas mane stoge vatos 30 cm, tai per skarda praktiskai nieko nesigirdi, daugiau girdisi per langus, ypac per stoglangius, nei per skarda.
Skarda, Borga. “pokši” Kolojau pats, todel rinkausi skarda, man pasirode kad su ja lengviau bus dirbti.
Nežinau kiek teisybės bet sako jei skarda klasikinė (lygiu paviršiumi) tai lietus girdisi stipriau. Bet iš patirties galiu pasakyti, kad pas mane pirtyje-vasarnamyje skarda čerpių imitacija vatos 12,5 cm miegant mansardiniam aukšte lietus tikrai netrukdo, nebarška.
Kazkokia ypatinga plevele dejot del kondensato/ ikaitimo po skarda?
Tyvek, du rulonai 500 lt, kaip dabar pamenu
turiu skarda, stogas palepeje siltintas 15 cm vatos, jau dabar nesigirdi lietaus, nebent stipri audra labai, tada yra kazkiek triuksmo, o realiai to triuksmo ne kiek is stogo,daugiau “triuksmauja” palanges skardines Vasara niekas nepoksi, o rinkausi, nes kaina+vaizdas, siferi dek koki nori, vistiek asociacija su tarybiais stogais kelia…
kokio gamintojo skarda?
esu girdejes kad akmenes gamykla paleido nauja linija cementiniu ploksciu ale siferio pakaitala. Eternito fasadines irgi neblogas sprendimas ventiliuojamiem fasadam pas mus plokscias skardinis stogas, absoliuciai nesigirdi lietaus pas ka gera izoliacija PS. jeigu butu slaitinis tai rimtai svarstyciau nerudijancio plieno stoga - daug tokiu lenkijoj maciau, atrodo pasakiskai ir garantija 100 metu
Lietus girdisikai CCCP laikais stogo isvis nesiltindavo ir skarda cinkuota budavo.
Eternito beasbestis siferis, labai gerai atrodo, o skardininkai dabar sneak kad skarda suprastejo, plonesne ar kas ten jai, lyginant su tom kai tik atsirado rinkoj ta profiluota… Nzn, dejau siferi, zalia, kolkas viskas ok
reikalaujama kaina viska lemia - galima pigiau bet plonesne skarda ir prastesni padengima, galima brangiau ir laikys ilgiau. Kazkas minejo Puralar Plastozol padengima - jau dvigubai geriau nei Poliesteris
ruukki verta savo pinigu? ar pvz tas pats balex metal taip pat laikys ?
Gal paciam ir nebarska namo viduje per lietu, bet man reikia uzsidaryti langa, nes man barska kaimynu stogas pats pasirinkau akmenes siferi, nes man mazi lapukai atrodo kaip cerpe, o ir siferines vejalentes man atrodo prabangiai. is pirmo zvilgsnio tikrai neatrodo kad siferis. O skarda atmeciau pasivazinejes po nauju namu kvartalus, ir pamates kiek stogu yra nublukusiu ir netgi nusilupusia danga. Taip pat dangu pardavejas sake apie garantija dangos - siemet skardines dangas pardavineja vienu pavadinimu, kitamet jau pardavines kitu pavadinimu ta pati chebra.
as pirkau BalexMetal
DefJam kiek laiko jau turi? koki profili rinkaisi? palyginau samatas ruukki ir balex, tai tas dvigubas pigumas kazkaip itartinai atrodo