SATA RAID ir LINUX - ar kam pavyko?
tai vadinas yra vienintele iseitis daryti software raid? ar kaip? kaip tik dabar darau ant asus P5GD2 mamkes su 4 sata diskais. ir reikia kad butu strip-mirror sistema, taciau linux nemato tokio sukurto raido… o gal ka netaip darau?
plec mane kazkas uzmus ne is to acc parasiau
negi ner jokiu minciu ?
Tai ir taip yra software raid, tik BIOS’e. Greiciausiai tai VIA (pvz Abit KV7) arba Intel ICH5/ICH5-R/ICH6/ICH6-R (pvz Abit IS7) RAID’as: linux.yyz.us/sata/faq-sata-raid.html#ichlinux.yyz.us/sata/faq-sata-raid.html#via BTW, linux’o kernelio software RAID’as dazn yra greitesnis uz BIOS’o software RAID’a.
tai pas tave SATA RAID ar tik keletas SATA disku, jei pirmas var. tai uztenka SATA ikompiliavimo i kerneli, gal tik utilita disku stebejimui reikalinga is gamintojo. antru atveju sistema leidi is kazko, ka palaiko kernelis, o RAID’a gali paleist programiskai, tik SATA moduli ikompiliuok i kerneli arba bent pakrauk pries diskus montuodamas.
Esme tame kad pas mane silicon raidas ir gaminotjo saite rasoma kad yra raido draivai beta versijoj ir skirti AMD platformai, o pas mane mamke yra Asus P5GD2 Deluxe su inteliniu procu…