SATA -primary master, IDE jungtis - primary slave ? (padarius BIOS upgrade viskas susitvarke)

SATA -primary master, IDE jungtis - primary slave ? (padarius BIOS upgrade viskas susitvarke)

ar imanomas toks variantas? situacija tokia: 2 optiniu disku irenginiai, 1 hdd ide jungtim reikia dar ideti 1 hdd SATA jungtimi niekaip neina padaryti, kad rodytu visus keturis diskus. jei sata - primary master tai primary slave’u nei vieno kito disko neleidzia padaryti. ar imanomas toks variantas? aciu

Na tai master ir slave siaip jau ant vieno kabelio buna pajungta. O kaip tu tai ruosiesi padaryt kai pas tave 1 IDE, o kitas SATA?

Na as ir klausiu ar imanoma! taip iseina viena optini irengini i kita kompa turesiu kisti?

jei pas tave DU optiniu disku irenginiai tai niekaip neimanoma padaryti kad tavo kompas rodytu keturis. nebet tu dasipirktum dar du

Šiaip iš tikrųjų primakliavojai, kad nieko neaišku. Prijungi prie SATA laido savo pirmą hardą, prie antro IDE laido hardą kaip primary master, o prie kito IDE laido du optinius įrenginus, vieną kaip secondary master, antrą - kaip secondary slave. Visiškai nesuprantu kame problemos?

visus keturis tai: 2 cd + 2 hdd = 4

kur tu nori kad rodytu? besikraunant kompui BIOS’e? ten SATA NEMATYSI.

reiskias pas mane motkej tokie lizdai: sata1, sata2, ide1, ide2 prie sata1 jungiu hdd su sata jungtimi. tada prie ide1 bet ka beprijungus nerodo to irenginio (hdd ar cd) antras paradoxas: prie ide2 pajungus dvd-rw ir hdd rodo abu, palikus ant ide2 jungties tik dvd - jo neberanda (pajungus tik cd-rw randa), taip pat neranda jei prie ide2 pajungiu dvd ir cd (nei vieno nei kito). jumperius visus uzdejau ant “cable select” (deliojant ant master ar slave rezultatu taip pat nedave) ar imanoma kaip nors man panaudoti ide1 jungti naudojant ir sata1?

jei ide1 nieko nepajungta - kraunantis kompui hdd pajungta per sata1 rodo. taip pat biose.

Na, žinok negaliu labai jau padėt pats nematydamas, teks tau įvairiai bandyt. Pas mane tai bet ką junk prie IDE1 ar IDE2 visada viską mato ir SATA hardas visada stovi. Peržiūrėk BIOS parametrus (beje, kokia motina?), gal rasi režimus SATA ir IDE, tai pamėgink juos perjungt. Vėl pažaisk su jumper’iais. Bet keista. Pabandyk pajungt tik viena hdd prie IDE1 be SATA disko, ar tada jį mato? Ir šiaip iš tikrųjų nevisada parodys SATA disko BIOS’e, ji vėliau gali pamatyt paspaudęs tab mygtuką (iš karto po BIOS), žiūrėk ar OS’e mato.

iki siol ant ide1 buvo pajungta hdd ir cd-rw, ant ide2 pajungta dvd-rw. sendien nupirkau hdd sata ir gavosi visiskas balaganas (atjungus sata viskas sugryzta i savo vietas) motina dfi su intel 865pe chipsetu.

to vezhlys: beje ar pastave esant pajungtam sata diskui dar 4 irenginius ant ide1 ir ide2 gali pajungti?

teoriškai galiu (turiu pakankamai įrenginių), bet šiandien tai neišeis, užimtas dabar antras kompas, turbūt tik penktadienį ar šeštadienį išbandyčiau, jei reikės. Šiaip buvo kažkada statyta, vienas hardas ant IDE1, vienas SATA ir ant antro IDE optinis įrenginys. Paieškok gal per google ką nors, tikslesnį modelį motinos reikėtų, o gal čia čipsetas nesugeba dirbti su tiek įrenginių…

motina PS83-BL

žiūrėk radau, kad reikėtų nueit į integrated peripherals bios’e ir sata controler’iui nustatyti enchanced savybę. howtofixcomputers.com/bb/ftopic76058.html . Aišku, ten ne dfi motina, bet gal bus kažkas panašaus, irgi keturi IDE įrenginiai ir SATA bei tas pats čipsetas.

sitos opcijos pas save biose neradau. pabandziau kita varianta: sujungiau visus sh ir uzkroviau winxp is seno hdd. rezultatas - visus diskus rodo (nors biose spyga buvo). isemus ide hdd ir paleidus bootini winxp install cd irgi randa sata diska ir siulo instaliuoti win i ji. reiskias biosas sata nerodo. paskaites ta tema (kur nuoroda idejai) supratau, kad reikia “sata” kazkur ijungti kad isnaudoti visus greicio privalumus, biose neradau kur isijungia.

mano manymu…tigriuk, lisk is arbatinuko ! Kai palieki viena dvd-rw ir jo nerodo, o jis veikia kai pajungi dar ka nors, tai turbut jis nustatytas kaip slave. padaryk ji master ir viskas bus ok. Siulau hdd ide nejugti kaip primary, nes pas mane pasasi. Siaip pas mane (albatron KX18DproII + WD sata nepamenu kox) pjaunasi IDE ir SATA ir jie kartu nebuna. meta blue screen. Tai pasiulymas dar- pirk dar viena SATA hdd ir atsisakyk to ide. Arba nusipirk keisa savo IDE diskui ir naudok kaip isorini IDE to USB, turesi nesiojama harda Šypsena

manau reikala issprestu atskiras s-ata arba ide kontroleris jungiamas per pci. bet tai jau papildoma investicija man tai buvo toksai bajeris (cia greiciausiai ne i tema, bet) prie draugo kompo. pas ji 1 hdd, 2 optiniai. pajungiau savo hdd ant tos shynos kur jo hdd. viskas veike, kopijavosi… po to pyst ir kazkas smigo. mano hdd nebemato Apakęs restartuoju - nera. per biosa dabar nepamenu ar mate. as kazkodel nusprendziau, kad cia gali buti del to, kad maistukas mazas (300 w). atjungiau viena cd-rom’a ir kompas pasikure su abiem hdd. va tokia mistika. gal cia irgi kazkas panasaus Nežinau

pri/dec master/slave yra IDE navarotai. T.y. teisingai butu jeigu tavo IDE hardas butu IDE pri.masteris, cdromai sec.master/slave, o SATA nurodyk biose kaip SATA0/1 ir bootink ish SATA. ir viskas bus tvarkoj.