Saldainiai, kvepiantys vaikyste

Saldainiai, kvepiantys vaikyste

Mmm, kokie skanūs irisai! Rodos, valgyčiau ir valgyčiau juos. Tik popierėliai kitokie, nebe tie, kaip vaikystėje. Ir išsilupa iš jų saldainiai daug lengviau. Nebereikia gramdyti nagais ar traukti popierius iš burnos. Nesu sentimentalus žmogus, bet tie irisai man kvepėjo vaikyste. Dar mielai būčiau suvalgęs Vilniaus pieno kombinato plombyro su geltonu glaistu už 22 kapeikas. Taigi. Maisto produktai, kuriuos valgant prisimename vaikystę.

Ledai “Salna” uz 13 kapeiku Drovus Bet jau truputi veliau jie atsirado… O saldainiai - latviska karvute, valgydavau karta i metus - per Zoline…atvesdavo gimines… Niam niam

…vynas “Gintaro krantas” Niam niam

…limonadas “diuses” Cha cha … dziovintas baltas suris… ir riestainis mazgu su cukrumi Niam niam Cha cha Cha cha

Smėlinis pyragaitis Niam niamDabar jau nebe tokie skanūs…

Limonadas “Varpelis” bei ledai “Eskimo” Niam niam

O ar dabar dar gamina tokį limonadą?

visa ti dabar yra Nekaltas

…giros bokalas ish backos 6 kp. gazirofkes stakanas su sirupu 3kp…be sirupo 1 kp. Cha cha

eeeee…ledai kampuoti sokoladiniai…siaubas kaip as sunkiai tas 28 kapeikas uzdirbdavau, kad ju nusipirkti Šypsena Uztat turbut ir skanus buvo Šypsena O dar labiau tai po 18 kapeiku toks sokoladukas buvo…mm…kaip cia paaiskinus…atsimenu popieriukas toks raudonas baltais dryziukais buvo…ir dar melyno kazkas…pavadinimo neatsimenu ale skanu Šypsena O jau apie ciulpiamus gaidukus taij…xe xe Juokiasi

ei, dar ciulpinukai ant pagaliuko buvo - zuvytes - po 4 kap… Niam niam Niam niam Niam niam

Tikrai nezhinau …Bet net jeigu ir gamina, tai neragauchiau. Tegu man ishlieka tas nuostabus skonis prisiminimuose…

…pirmoji kramtomoji guma trys parshiukai Gerai…mushdavosi zmones, kokio ilgio eiles buvo Juokiasi Juokiasi Juokiasi

O kodėl neragautum? Aš va kelis irisus suvalgiau ir prisiminimai iš vaikystės parėjo.

Ak, kaip viskas žavu! Tai išties buvo. Bet leiskite paklausti, kada paskutinįkart: - sukirtai kilogramą pieninių irisų; - sėdėjai medyje ir mataravai kojomis; - pirkai penkiolika balionų ir surašęs (surašiusi) savo slapčiausius norus paleidai pavėjui; - gavai laišką, tikrą, ne elektroninį; - strikinėjai po šlapią žolę; - parsinešei žemuogių, sumautų ant smilgos; - maudėtės mėnesienoje; - pūtei kramtomosios gumos burbulą; - sėdėjai sūpuoklėse ir kabinai karamelinius ledus… …Kada paskutinįkart į savo suaugėlių gyvenimą įterpėte paprastą ir spalvingą vaikystės haiku?.. Pavargęs

Apart triju pirmuju paminetu darau viska Cha cha Ir siaip kaip smagu kartais pasijusti vaiku. Tik dazniausiai stengiesi, kad to niekas nepamatytu. Kazkaip kai buvau vaikas labai norejau uzaugti, o dabar galvoju kiek mazai tu problemu turi vaikai…gal del to a vaikyste tokia maloni ir buna prisiminimuose Šypsena

Neprisimenu nei irisų nei diušių nei ledų… O alus tai dabartinis skanesnis Kietas

ir is vis…reikejo cia dabar tokia tema pradeti…noriu pas mamaaaaaa Žliumbia Juokiasi

Deja, deja, nebedarau to (pagalvojau ir baisu pasidarė) jau trys dešimtys metų. O aš visai nenorėčiau elgtis vaikiškai. Va tik pasiskaityti jūsų pasisakymus labai įdomu.