Sakyti ar ne
Neseniai nuejau pas gydytoja del migrenos. Apziurejus gydytoja pasake, kad yra siokiu negalavimu ir reikia del visa ko patikrint, ar nera kokios nors smegenu ligos.Paskyre kruva tyrimu. Visa tai tik itarimai, bet dabar abejoju ar sakyti tevams apie tuos itarimus, ar ne? Jie zino, kad ketinau eit pas gydytoja, bet gali ir nepaklaust ka suzinojau. Tad nezinau ar sakyt teisybe? Jei net paklaustu, ar pasakot viska smulkiai? Juolab, kad pati maciau, kad patikrinimo metu mano organizmas nebuvo ypatingai sveikas…
Tai aisku sakyk
kox tikslas slepti? …
gal palauk kol tiksliau ka suzinosi niu gal tau tiesiog vitaminu pagert reikia? kam jaudint tevus is anksto?
As irgi manau kad palauk kol tiksliai zinosi tyrimu rezultatus. Tada ir pasisnekesi.
vat as taip ir galvoju anksciau man buvo itare sirdies yda, buvau gal 10-12. Prisimenu kokia buvo mamos reakcija ir bijau jei kanors sakyt. Ji nepuls isterikuot, bet zinau kaip tyliai pergyvens. Is kitos puses mes seimoj visi labai atviri ir meluoti as nenoriu.
Kaip subtiliai nutylet?
priklauso nuo santykiu su tevais. as nesakau - paprasciausiai, kam jiems tokia info zinoti?
o jei paklaus? kaip pasakyti dali tiesos ir isvengt tolesniu klausimu
tai ar isvis dar klaus? gal ir nepaklaus tai nieko ir nesakyk jei paklaus tada pasakyk kad siandien tik tyrimus padare ir dar nieko nezinai. juk praktiskai visad nuejus pas gydytojus tyrimus atlikineja. taip kad nei cia melavimas nei ka
tevams butinai pasakyk
manai taip geriau?
Patariu pirmiausia nuodugniai issitirti ir gerai butu, kad ne vienas gydytojas patvirtintu diagnoze, jei jau taip is tikruju atsitiktu. Nes zinau labai daug atveju, kuomet gydytojai apsirinka. Buna sugadinta kruva nervu, o pasirodo, visiskai be reikalo. Musu gydytojai megsta “diagnozuoti” baisius susirgimus, neatlike nuodugniu tyrimu. Bet jei itarimai pasitvirtintu, vis tiek tevams reiktu pasakyti. Gal ne visa tiesa, bet reiktu.
as tevams nesakyciau, kol nesuzinociau, ar ten jau tikrai kazkas tokio… nes bent jau mano tevu reakcija butu nervu priepuolis
ir ash manau, kad geriau jau palauk tikru tyrimu rezultatu, o tada ir pasishnekesi su tevais
toli gražu ne visada pasakau… kam juos nervint? kol kas nėra nieko rimto ir nematau prasmės nervint kažkokiom smulkmenom… nemažai kartų nutylėta ir manau apsaugota…kai (jei) bus kai nebebus kur trauktis ir reikės jų pagalbos aišku pasakysiu…o kol kas…
jei nenori, kad jaudintusi, tai ir nesakyk, kol neklausia. o kai paklaus, tada ir pasakysi. meluoti nesamone vis tiek.
Jei paklaus - kol nezinai diagnozes - reiketu patylet. Kam nervinti, nors yra zmoniu, kurie kad dar tik itarimas yra - ir tai jau pergyvena. Nuo sito vaistu ner. O beje, migrena nera nepagydoma.
Ne viska reiktu tevams sakyti.Juk dazniausiai jie patys suserga vaiku ligomis.Problemu gali tik padaugeti