Routeris, swičas, habas?

Routeris, swičas, habas?

Paaiškinkit kuo jie vienas nuo kito skiriasi. Kokie jų privalumai ir trūkumai Liūdnas

http://www.practicallynetworked.com/networking/bridge_types.htm

Konkretnai Gerai Cha cha

Jei lietuviškai tai:

router: maršrutizatorius
switch: komutatorius
hub: šakotuvas

hashe

nu JuokiasiJuokiasiJuokiasiJuokiasiJuokiasiJuokiasiJuokiasi

Routeris, swičas, habas…laidai, jungtukai fiskes , kompas ,el rozete… kio jie skiriasi??/

Niekas žmogui taip nieko konkretaus nepaaiškino. Panašu, kad niekas nežino Šypsena

Hmmm,

Habas - toki dezuce kuri paskirsto trafika vienodai, isivaizduok ateina i huba kabeliukas, prie hubo prijungti du vartotojai, tai ateinanti trafika is ineto ir gaus abu vartotojai, ta prasme jie gaus vienas kito paketus reik ju ar nereik, o switchas tuo ir skiriasi nuo habo, kad jis paketus is ineto ir lane siunccia tik tiem kam jie skirti, isivaziduok dideli lana su habais, habai siuntineja paketus visiems ( tinkla perkrauna) o switchas nukreipia paketa tik tam kompui kuriam jis skirtas.

Routeris tai paprastai kompas su Unix seimos OS, jis skirtas sujungti keliems skirtingiems tinklu tipams ir potinkliams, buna kaip sliuzas i interneta ( gateway) gali atlikti firewall ir trafiko apskaitos funkcijas.

Routeris yra intelektualus irenginys su IOS, mib ir kt. navarotais, t.y. intelektualiai paskirsto srautus (LT-marsrutizatorius). HUB’as yra tiesiog signalo atsakotuvas - fiziskai padalija viena signala keliems uzeriams, na o switch (komutatorius) komutuoja reikiama iejima su reikiamu isejimu. Visi yra tinkliniai irenginiai, routeriai dar naudojami kaip tarptinkliniai irenginiai. Tiek ziniu Cha cha

Na kodel paprastai buna kompas? Labai daznai statomas toks spec. irenginys, kuris ir vadinamas routeriu (marsrutizatoriumi). O kompas tik ji pakeicia, jei jo nera.

Dėkui, dabar aiškiau

Nu zhinau kaip Blondinei paaishkinti kas yra habas. Jos reikia paklausti ar zhino kas yra praylgintojas. Jai zhino tai ir aishkinti daugiau nereikia Šypsena