nu, dievazi, nebezinau… lyg ir nebetoks jaunas esu, pirmas pasas buvo dar Tarybinis, antras berods taip pat… kaip ir galeciau gyventi kaip zmogus, bet ne, turiu mama… sakykit, ar gali mama, tegul as ja ir labai myliu ir ji mane taip pat, bet ar tai nera kazkoks perdetas rupestis, as noriu paklausti, kad tarkim, mano mama man kas vakara kloja lova, apkamso, kartais netgi paskaito ka nors pries miega, anakart, pamenu, skaite “Stabu saulelydi”… arba is kur nors grizusi daznai apuosto ar nebusiu kur parukes ar neduokdie alaus koki gurgsni gurgstelejes… jau nekalbu apie tai, kad apie vedybinius planus laikau nuo jos griezciausioj paslapty…
taigi, noreciau pasiteirauti, kaip manote, ar tevai turi teise kistis i privatu vaiku gyvenima? ir, zinoma, ka daryti, kad kistusi maziau…
cha, lengva pasakyti, kitame mieste… nu, tarkim, nuvaziuociau as daba kur nors, kad ir i koki, na nesvarbu kur, ir ka? vat rookis ir tas, skelbima dave, kad ana priimtu pagyventi… kur gi man reiktu detis?
Paskaičius pavadinimą, pagalvojau, kad netgi reikia Bet perskaičius žinutę, kad tas vaikas jau seniai suaugęs, tai tikrai neturėtų kištis. Kaip mano mama sako: “dabar Tau galiu tik patarti”
oi, vaikeli, sakiau as jai ir nekarta sakiau… viena kart netgi susipykom. misliji macijo? tik likau be pusryciu ir tiek…o paskum, vel viskas is naujo… jau nervu nebeturiu…
Rimtas ir sirdingas atsakymas i rimta klausima: tol, kol dar tarybiniais metais pasa gaves sunus nesuauga iki tiek, kad iseitu uzkuriom arba bent jau susipakuotu savo daiktus ir issinesdintu gyventi savarankiskai, kistis i jo gyvenima yra ne mamos TEISE, o PAREIGA! Ir sakyciau, visaapimanti - nuo triusiku lyginimo, kotletu i darba pakavimo iki atsiskaitomuju saskaitu ir mobilaus telefono tikrinimo ir apmokejimo.
Be to, turi auksine mama - kad man taip kas pries miega apkamsytu, pasakas paskaitytu ir tamsiais gudziais ziemos vakarais truliku stoteleje pasitiktu…
nu, bet matai, viskas taip ir yra kaip sakai, ale mane penktadieni pakviete i alaus bara…noreciau nueiti, bo dar nikde gyvenime nesu buves… gal turi kokiu minciu ka mamai pasakyti? tik zinok, mano mama iki pensijos dirbo mokytoja, tad vaiku melagystes lengvai atpazista… ssukurk ka nors rimto ir protingo, nes, kad noriu isvaziuoti i senelio laidotuves jau sakiau, nepatikejo…
matai, mama kasdiena, kiekviena miela kasdiena valgidina mane manu kose, sako, taip solidarizuojames su tarptautiniais krikscioniais… nu kiek gi galima… o kita vertus, moteriska siluma ir motiniska siluma ne visai tas pats…
Likimo draugas
Manau, tavo mama veztu kokia versija apie ilgakase netekejusia 40-mete, su kuria tu eini pasymatyman. Gali i pinigine fotke jos isimesti, kad dirva paruostum