Remontai


Remontai

Na ką, 4 mėn. trukęs remontas / įrengimas jau į pabaigą, galima paskaičiuoti viščiukus. Objektas: 4 kambariai, 2 san. Mazgai – 100 kvadratų. Remontas – kapitalinis (lubos, grindys (+šiltinimas), sienos, naujos pertvaros, nauji san. Mazgai, langai, durys ir t.t.) Įrengimas – pilnas apstatymas (virtuvė, baldai, įranga, užuolaidos, šviestuvai, interjero detalės). Kokybės lygmuo – aukštas, bet ne prabangus. Stilius – modernus, artimas skandinaviškui. Visiems darbams samdyti darbuotojai. Patarimai: - Samdyti atskirus darbus vykdančius darbuotojus arba jų brigadą. “Viskas viename ar dviejuose” bus neabejotinai pigiau, tačiau patirtis parodė, kad tas, ką geriausiai daro, užssiima tik viena veikla (plytelės, grindys, dažymas, san. technika, elektra ir t.t.). Tiesa, reikės daugiau pačio savininko kontrolės, koordinuojant darbų frontus, užbėgant už akių galimiems darbų susikirtimams, klaidoms ir pan. - Visada perkant bet kokias medžiagas, įrangą (kurios lyginasi “obuolys su obuoliu”), visada atlikti kainų apklausą remiantis bent 3-4 šaltiniais, nepabijant pasiteirauti ir provincijoje įsikūrusių įmonių ar net užsienio tiekėjų. Gyvas pavyzdys. Išsirinkome itališką valgomojo stalą. Lietuvoje jo kaina po nuolaidų 1300 + 6 kėdės po 200 EUR, iš Italijos tiesiogiai su transportavimu iki namų už visą komplektą gavosi 1800 EUR. - Užuolaidos. Turbūt dažnas galvos skausmas visiems naujakuriams ar darantiems remontus. Langų daug, didelis, vitrinos - 3000-3500 EUR. Tokios kainos už pasirinktos medžiagos užuolaidų/ romanečių pasiuvimą. Medžiagų audiniai užuolaidoms yra kosmiškai brangūs, vienas metras geresnės medžiagos nuo 30 EUR ir į viršų. Yra alternatyva. Baldiniai audiniai. Apvažiavome daug salonų, lyginome jų tekstūras, atsparumo savybes ir pan., konsultavomės, nemažai baldų audinių yra tinkami ir užuolaidų gamybai. Baldinių gražių galima rasti iki 15 EUR ribose; - Turėtų patiems aiškią ne tik konceptualią, tačiau ir su konkrečiomis detalėmis buto remonto viziją, arba pasisamdyti interjero dizainerį konsultacijai (jokiu būdu ne dizaino kūrimui ! ) - taip sutaupysite laiko ir išlaidų galimiems perdarymams. Pagrindinės išlaidos: - Baldai, įranga, technika - 20 TEUR; - Langai, durys - 10 TEUR; - San. mazgų įrengimas (santechnika, medžiagos) – 6 TEUR - Remonto darbai – 5.5 TEUR (mažiau nei 10% viso biudžeto !!!) - Virtuvės korpusiniai baldai - 4 TEUR Įdomiausia - galutinė eilutė. 58 TEUR (lūkesčiai buvo 45 TEUR). Ir tai po aktyvių derybų, kainų paieškų, kompromisų ir pan. Neribojant ir lengviau pinigus švaistant šią sumą galima tikrai smagiai sukelti MirktJeigu kam reikės kokių gerų baldininkų ar meistrų kontaktų Vilniuje, drąsiai kreipkitės. Skanių pietų Šypsena !

Na ir dabar prasidės cirkas. Cha cha

Auri Cha cha Ir dar ką norėčiau pridurti, kad nx tie visi remontai. Taip, pasidarai pagal save, bet kiek nervų, laiko visa tai kainuoja - neįmanoma įvertinti. Jeigu kažkada atsirastų poreikis keltis į kitą būstą - prioritetas nereikalaujančiam remonto.

Rock GeraiPrieš man įsirengiant draugelis sakė, kad prie savo sąmatos dėčiau bent 10-20% ir panašiai ir gavosi Cha cha Nes kaip visada neįvertinamos visokios ale smulkmenos, kaip krūva dežučių varžtukų, radiatorių kojelių uždengimo plasmases ir panašūs dalykai, kurie pasirodo visai nemažai kainuoja Cha cha

Sikseris, jeigu man taikai, visi iki vieno euro savi, jokių skolų.

Kad nebūtų bereikalingos rašliavos, dabar taip: Būra įrengtų už 20 Londone, Santimas už 95 ir tai labai taupydamas, Dr. viską pasidarytų pats ir jam sumokėtų žmona, o Naktibledas išvis iškels filosofinį klausimą “o kodėl daryti”? Cha cha Gerai

Tai parodyk kaip irengtas ir laikai rakteli po kilimeliu?

naktibledas duos filosofini patarima- pzdinti nx i statybioru foruma Juokiasi

Liaumas, galejo pardyti, kur sofu nebrangiai nusipirkti Linksmybės

kas ten per cirkas buvo su ta sofa?

Pas mane 80kv/m, irgi šią savaitę darbai bus baigti, niekur netaupyta, nieko labiau pigiau neieškota, viskas daroma pagal dizainerės, statybininkų ir draugų rekomendacijas, gausis kažkur apie 45k€. Vėliau tiksliau suskaičiuosiu ir pateiksiu ataskaitą dalyviams. Įmesk foto, įvertinsim Cha cha

Uz tokias sumas bangoj namus stato “nuo-iki”…aisku tik plepaluose Cha cha

už tiek pastatytus arti miesto centro perka Cha cha

kaip suprantu, kuo didesne suma isleista, tuo respekciuks didesnis? Juokiasi

Rock, as randu 45,6 islaidu pas tave, ne 58, kur dingo 12400? remontas pigu, san mazgas pigu, langai durys (ziurint kokie, bus brangu, jeigu plastikas ir durys fanieruotos), kiek duru? virtuve-brangu LaimingasGrybauskaite uz 53 ruosias nama pasistatyt bajoruose, o jus cia periferijoj (mindosas) vos buta susiremontuot sugebat?!!

uz 16 vnt langu (0.8 A+ ) antracitas isoreje, ismontavimas/sumontavimas 3400 eur suplojau, nera langai brangu

A-1 nelygink grybauskaites ir bangos olegarchu. irgi mat, rado ka su kuo palyginti. izeidineji zmones elementariai. patycios.

Mindosas, įmesiu kurią dieną, galėsi įvertinti ŠypsenaHuntero, kiekvienam pagal save. Mes darėme, kad mums tiktų ir patiktų. A-1: surašytos pagrindinės išlaidos. O skirtumas sulenda į mažesnes eilutes: statybines medžiagos, šviestuvai, užuolaidos ir t.t. Langai mediniai, palangės medinės, durys dažytos.

Trevetas man atrodo bus degtuka i spynele jau idejes paziureti, kada duris rakina.