Rekia dar info apie HDD skaidymą
Iškart prašau moderatorių netrint šitos temos-parašęs į IT patarimus, atcakymo nesulaukiau, o ir staripsyje info nelabai užtenka.
Tai štai noriu suskaldyt HDD ir įsimest XP pro ir 98se…kaip suprant abi OS naudoja FAT32. Kaip reiktų daba daryt:
-
Įsimest Partition Magic (tada reiktų ir linko, iš kur jį gaut for free, nes per googlą neradau) ir dar iš dabar turimų XP prdėt skaidyt (turiu kopijas svarbių dokumentų, tai jei ir išnyks info, baisu labai nebus).
-
formatuot format c: (nelabai supratntu-kuo skiriasi format su /u ir be jo…kiek zn, su juo pamažėja bad sectorių, kurių itariu, kad turiu).
-
Formatuot iš DOS su Fdisk…nelabai gaudaus, ar jis man tix, nes IT patarimuos parašyta, kad patarimai netika 95 ir NT turėtojams…bet galų gale nesuprantu ko skirtumas, kokia OS, jei dirbu DOS’e
Kas per FAT32 palaikymo diskeliai(kada jo reikia, formatuojant fdisk, ar bet kurio atveju?)? Kas tas "Master Boot Record"(ar tai tas pat kas boot loader?)? Į kurią particiją dėt XP, kad pagal nutylėjima per tas 30sek pakrautų ją?
PM8 lyg ir buvo pas F.O.S.I.
http://fosi.ural.net
Check.
Jei junginesi Win98/WinXP patariu abi instalint i FAT32.
Visa kita yra patarimuose.
Tik instaliacija pradek nuo Win98 Instalo.
Patariu i C: - Win98, o i D: ar kuri kita logini diska - WinXP
Pastaruoju metu i rankas pakliuna visokiu kompu , kuriuose itariami BAD sektoriai.
Simply - fdisk. Atkabini disko darbini pavirshiu. (Sunaikini extended particijas, primary DOS particija) ir suformuoji disko darbini pavirshiu ish naujo.
Nelieka jokiu BADu ir ramu, nes dauguma atveju tie BADai ishlenda kreivom rankom irashius i failu pavadinimus ČĘĖ ar kirilicos raides. Pakeiti Regional setingus ir lūžis. Tos vietos nebenuskaito, vieta pažymima kaip BAD sektorius. 95% vadinamu BAD sektoriu pasinaikina pertvarkius HDD darbinio pavirsiaus struktura su FDISK.
Nieko ten baisaus nera. Panaudojus FDISK ar taip ar taip diskas lieka tushcias, nieko juk neprarasi, o praktika tikrai naudinga bus. Skaityt RTFM ishmoksi
jei nesiseks - parashyk, padesim.
Neusprantu koks skirtumas i kuria XP ar win 98
As asmeniskai XP visalaika dedu i C diska
win 98 kakzur kitur
tokio sposo dar negirdejau
žodžiu parsiunčiau Fdisk 1.2.1
tai daba ką būtent man daryt?
kokių ten diskelių pasidaryt? to fat32 teikia, ar ne???
ar man daba tiesiog paleist fdisk ir tada jau žet, ką jis ten rašo?
ką apart fdisk ir WIN dar reikia turėti
nezinau ar i tema:
Nueik i IT patarimus, valiaus tema atrodo ar kieno kito,apie HDD clonavima arba win instaliavima
kazkurioje temoje yra smulkiai parasyta kaip elgtis iu Fdisk
paieskosi rasi
skaičiau skaičiau…bet suprant, ten smulkiai, bet nelabai aiškiai parašyta…pvz aš ir nesupratau, kas ten netinka, naudojant XP…ten tik parašyta, maždaug šis patarimas netinka win95/NT naudotojams, o iki kur tas netinkantis patarimas tęsiasi, taip ir nersupratau