Reikia pagalbos del Openoffoce lietuvybes

Reikia pagalbos del Openoffoce lietuvybes

Kai su juo atsidarau dokumentus kurie sukurti worde ar exelyje,man nepakeicia lietuvisku raidziu.Gal zinon kur ka pakeisti ar nustatyti.Negi visas raides rankiniu budu keisti reiks.dekuiAlus

kas per Openoffoce?

A vat čia tai nieko nepadarysi, nereik dokumentų rašyti TimesLT ar kokiu kitu *LT šriftu ir nerodys nesąmonių.
Jei dokumentas rašytas normaliu šriftu, tokiu kaip *Baltic, jokių problemų jį atidarinėjant OpenOffice ar kokiu kitu lietuvybę palaikančiu paketu nebus.
Nors net kai kurios valstybinės institucijos naudoja šiuos 8 bitų šriftus ir tokiu būdu gadina gyvenima padoriems vartotojams.
Mušti tokius reikia…

Na jei prašnekome apie OpenOffice (toliau OO), tai man irgi su juo iškilo problemų. Nežinau ar čia dėl mano lameriškumo ar dėl kokių nors kitų subjektyvių priezasčių, bet naudojant OO FreeBSD operacinėje sistemoje ir rašant lietuviškas raides į *.doc failą bei jį norint toliau išsaugoti išmeta keiksmažodžių saują (kažkas apie Input/Output error).
Žodžiu, ieškau bendraminčių, kurie padėtų sulietuvinti ir OO, ir pačią FreeBSD. Mano asmeninės pastangos išėjo perniek.

Izmaelis

Mesk tik ta ofisa lauk. Jis pakolkas tik eksperimentinis. Rekomenduoja tik kaikurie informatikos mokytojai, bet tas dalykas didelis s…s.
Apsilankyk http://www.akl.lt
Ten gali uzduoti tuos klausimus ir gauti atsakymus.

jetau, ka cia suveimei… experimentinis Cha cha jau seniai kaip is beta stadiju islipes ir placiai naudojamas… o akl.lt rekomenduoja ne ka kita kaip openoffice…

Bender: nu nu… eksperimentinis Šypsena prajuokinai žmogau. Nieko geresnio už OpenOffice’a nėra. Yra dar toks mažas lengvas daikčiukas kaip AbiWord, bet ten su lietuvybe daug prasčiau nei OpenOffice, o be to jis neturi tiek galimybių, tai tėra tekstų redagavimo programa, o ne visas ofisas, kaip OpenOffice atveju.

tu turėjai omenyje rašant lietuviškai į failo pavadinimą?

kai lietuvinau FreeBSD, nemažai padėjo informacija puslapyje http://www.kaktusas.org/freebsd/index.php.lt

geriau siuskis per kazaa M$ office xp Šypsena Alus