Reikia info apie muitus

Reikia info apie muitus

Tarkim, nusiperku per ebay kokia preke (pvz., laptopas) ir man ja atsiuncia is ES, tai muito jokio nebus. O jei atsiustu 2 vienodas prekes, kaip tada? Dar noreciau suzinot koks muitas butu (pvz., laptopo), jei siust is JAV. Gal yra internete visa info apie tai? Dekui is anksto Mirkt

megink http://www.cust.lt/
pasieskoti, cia Lietuvos muitines internetinis puslapis.
gal ka rasi gero Mirkt

visa info apie muitus yra cia:
http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/lt/tarhome.htm

perkant is ebay viena ar kelias prekes, prasyciau, kad rasytu, kad prekes pavyzdziai, verte 1 $ tik muitines formalumamsNekaltas

www.cust.lt sitam jau buvau, bet ten neradau ko man reik… o sitam http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/lt/tarhome.htm ieskojau kompu TARIC kodo, bet taip ir neradau. Nuejau i 16 skyriu, tada 85 skirsnis ir ten apie kompus nei vieno zodzio nera Nežinau ir per paieska nieko neranda… Gal tik as nerandu? Šypsena

Skaityt nemoki:
Pagal naujas nuostatas importo muitais ir pridėtinės vertės mokesčiu neapmokestinamos paštu atsiunčiamos siuntos, kurių svoris ne didesnis kaip 31,5 kg, o muitinė vertė ne didesnė kaip 75 litai ir kuriose nėra etilo alkoholio, alkoholinių gėrimų, apdoroto tabako ir etilo alkoholio turinčių skystų parfumerijos, kosmetikos bei tualetinių preparatų.

Taip pat neapmokestinamos nekomercinio pobūdžio mažos siuntos. Tokia laikoma siunta, kurios bendra muitinė vertė ne didesnė kaip 160 litų, gavėjas yra fizinis asmuo, siunčiami daiktai yra akivaizdžiai skirti gavėjo ar jo šeimos narių asmeniniams poreikiams tenkinti, gavėjas siuntą gauna neatlygintinai ir joje nėra akcizinių prekių.

Jeigu paštu atsiunčiamos prekės neatitinka nedidelės vertės ir nekomercinėms mažoms siuntoms nustatytų sąlygų, o jų vertė ne didesnė kaip 1210 litų, jos apmokestinamos 3,5 proc. importo muitu ir 18 proc. pridėtinės vertės mokesčiu. Jeigu tokiose siuntose yra prekių, už kurias pagal įstatymus turi būti taikomi ir kiti importo mokesčiai (akcizai ir kiti), jie turi būti sumokėti.

Importo muitai ir mokesčiai už fiziniams ir juridiniams asmenims atsiunčiamas pašto siuntas, kurių svoris ne didesnis kaip 31,5 kg, o vertė didesnė kaip 1210 litų, apskaičiuojami pagal nustatytuosius muitų ir mokesčių tarifus. Tokiais atvejais apmokestinama visa pašto siuntos vertė, o muitinis įforminimas atliekamas ūkio subjektams nustatyta tvarka.

Kai kurių daiktų (prekių) fiziniams asmenims, neturintiems ūkio subjekto statuso, leidžiama atsiųsti tik nustatytus kiekius.

Pašto siuntoje negali būti daugiau kaip: 1 litras alkoholinių gėrimų (vynų, vermutų ir stipriųjų gėrimų), 50 cigarečių arba 10 cigarų, arba 50 gramų rūkomojo tabako, 50 gramų kvepalų arba 0,25 litro tualetinio vandens, 1 kilogramas kavos, 0,5 kilogramo šokolado ir kitų maisto produktų, turinčių kakavos, 1 kilogramas cukraus, 25 gramai (bendra tauriųjų metalų ir brangakmenių bei natūralių perlų masė) bižuterijos.

Visa kita -> www.cust.lt

"Importo muitai ir mokesčiai už fiziniams ir juridiniams asmenims atsiunčiamas pašto siuntas, kurių svoris ne didesnis kaip 31,5 kg, o vertė didesnė kaip 1210 litų, apskaičiuojami pagal nustatytuosius muitų ir mokesčių tarifus. Tokiais atvejais apmokestinama visa pašto siuntos vertė, o muitinis įforminimas atliekamas ūkio subjektams nustatyta tvarka."

Va man ir reikia suzinot siuos tarifus. Na vistiek aciu, gal gali pasakyt kurioj vietoj radai? Nes man labai letai atidarineja puslapius, tai as ten valanda ieskosiu…

Visi oficialus valstybiniai puslapiai labai letai atsidarineja…