reikalinga informacinio tipo programa wideo kodawimui

reikalinga informacinio tipo programa wideo kodawimui

Uzsiimineju filmuotos medziagos apdorojimu ish skaitmenines kameros. Waizda ish jos perrasau per FireWire jungti (IEEE 1394). Bet waizdas uzima gan nemazai wietos (20 min ~ 5 GB). Man reikia tuos filmus suspaust, pwz DivX’o formatu, ir perrasyt i programa. Naudoju ULEAD MEdiaStudio 7. Bet wat wienas nepatogumas yra: kaip zinot, koki formata pasrinkus, kad tiltu i CD ???

Gal yra nete tokiu programu, kurios ish pasirinktos medziagos galetu pasakyt, kokiu video formatu spaudziant, filmas tilptu i CD? Nekaltas

man atrodo paprasciausia Dr Divx, kelis kartus paspaudi mygtuka nurodai norimo failo dydi ir lauki kol perkoduos, po to gali irasyti i cd diska, taciau yra daug ir kitokiu programu video kodavimui, o ulead videostudio, adobe premiere, pinacle studio, sony vegas labiau tinka video montavimui (titru, efektu ir kitokiu pribambasu pridejimui), be to nete yra daug ivairiu kalkuliatoriu kuriuose surases nustatymus gausi busimo failo dydi, tiesa jie ne visada tikslus.

Dar be to ne video formatas (naudojamas video kodekas) lemia kiek vietos uzims failas, o kaip tu nustatysi kodeko parametrus t.y bitreita, raiska ir kt. parametrus pries koduojant. Mano nuomone siuo metu populiariausias ir paprasciausias(taip pat daugiasia patarimu nete yra Divx kodekas), taciau galima bandyti ir xvid (truputi geriau suspaudzia taciau sudetingiau pasirinkti parametrus) ar gana nauja kodeka VP6 On2 (gera kokybe, gerai suspaudzia, lengvai konfiguruojasi, taciau dabartine versija labai ilgai koduoja)tad bandyk ir rinkis.
p.s su Dr divx galesi koduoti tik divx formatu, su gordian knot xvid ir divx o su virtualdub visais imanomais formatais

Jei tik kodavimui siūlau jau minėtą VirtualDUB. Labai paprasta nustatyt video ir audio kompresiją, tačiau su XviD kodeko parametrais sunkiau. Nors kiek esu kompresavęs XviD man kol kas geriausia. 1Min ~ 6.5 Mb