Perziurejus siame forume temas apie sia voveraiciu rusi truputi pritruko info.
Noretusi suzinoti laikanciuju ar ismananciuju:
Ar daug pastangu, bei lesu reikalauja jos islaikymas?
Ar skleidzia degu koki nors astresni ar nemalonu kvapa kaip kai kurie grauzikai?
Ar galima butu ja leisti laikyti 10 metu vaikui?
Dekui
Kai dar buvau mazyliukas berniukas, miske buvau pagaves mazute voveryte Ot vaikui buvo laimes! Taciau ji kvailute paeme man ir ikando va tada as ja paleidau i gyvenima, nors galejo ji ir nekast, tada butu gyvenus siltai narvelyje, taciau juk visi norim laisves…
Laba diena
As laikau du voverus jau puse metu, ir galiu pasidalint patirtim
Del pastangu – jei planuojat laikyt narve, tai susitaikykit su mintimi, kad reikes i diena po keleta kartu pasluoti ju is narvo isdrabstytas drozles, maista ir sudukus Todel patarciau geriau juos laikyt akvariume, bet i ji pridet visokiu navarotu jiems palaipiot, pagrauzt ir t.t.
Del lesu – vienas voveriukas mums "suvalgo" apie 4 litus per menesi (perkam spec. Kikos maisteli sinsiloms arba ziurkenams), plius dar kainuoja kraikas – drozles arba pjuvenos. Dar galima palepinti gerybemis nuo jusu stalo – riesutais, zaliom darzovem ir t.t. Isvada: tikrai neapvalgys
Nemalonaus kvapo neteko pajausti net jei patingim narva isvalyt keleta savaiciu.
Mes vaiku neturim, bet draugai, kurie turi du sunus (7 ir 9 metu) laiko voveriuka. Nusiskundimu neteko girdet. Ir vaikui "zabova" gi, ir pareiga siokia tokia
Sekmes.
Jei turi daugiau klausimu, rasyk.
Niekas nera daug. Paprasciausiai pries isigyjant nezinoma zvereli yra normalu zinoti kiek kainuoja jo islaikymas. Del pastangu - turejau omenyje ar su gyvunelio prieziura gales susitvarkyti vaikas. Tiek.
Dar butu idomu - ar zvereliui bus gerai gyventi vienam? Ka butu geriau pasirinkti - patineli ar patele
Ir ar sunku toki zvereli pripratinti prie zmogaus? Dekui
Is pradziu laikem viena patineli, bet pasiskaiciau http://www.degus.org (jei skaitai angliskai) ir nusprendem isigyti dar viena draugeli jam Tam tinklalapy raso, kad vienam voveriukui yra nuobodu ir is vienatves gali net agresyvumas "prasimust".
Pirkom antra patineli, nes jei kartu gyvena porele, nuolatinis pateles nestumas issekina jos gyvybinius resursus per keleta metu
O prie zmogaus pripratinti nera sudetinga, tik reikia uzsiimt – imti ant ranku, leisti po kambari palakstyt kartais… Tik neperlenkit lazdos
Labai faini gyvuneliai ir kaip matau tokie patys busto niokotojai kaip ir mano sinsilosBeje kiek pamenu Orion laiko si gyvuneli ir del ju laikymo verta su juo konsultuotis
Aš turiu klausimą dėl degu. Ar ji pripranta prie šeimininko ir atbėga pas jį kaip kad tarkim tikra voverė ar kaip ir žiurkėnai ir jūrų kiaulytės - nelabai mėgsta pas žmogų ateiti?