reik padalint internetą
Nupirko broliui atskitą kompiuterį - prireikė pasidalint internetu. Kolkas esam prisijungę prie SATNET’o, tai dabar nežinau kaip padalint internetą. Ar svičo ar routerio reikia…? Nežinau ar satnetas prisiriša prie MAC…
[bite.lt/plius/bendravimas/klubai/2forum.showPosts/288874.46 1-=(1214568573](http://www.bite.lt/plius/bendravimas/klubai/2forum.showPosts/288874.461-=(1214568573)
UTFS Use The F***cking Search
Visi gyvenam vienam kambary, tai trečio kompo statyt nesiruošiu. Dabar matau tik tris išeitis: 1. Statyt routerį. Gal pavyktų gaut papigej, kokį palūžusį, už kokį pedesioką. 2. Tikėtis kad satnetas nepririša prie MAC ir statyt svičą. 3. Kalbėt su adminu kad duotų atskirą IP.
Pirk antra tinkeske 15 lt dek i savo kompa ir pasarink interna. Pigiausias budas
Minusas tame kad tavo kompas turi but ijungtas jei nores brolis landziot po interna. O prie MAC greiciausiai bus priristas.
Šito būdo irgi noriu atsisakyti. Juk gana durna bus broliui įjunginėt mano PC kad galėtų prie savojo pasėdėt… Savo PC tikrai nesiruošiu visą laiką laikyt įjungto.
Tada lieka statyti tik maršrutizatoriu.
Statyk routerį. MAC adresą routeryje gali pakeisti ir nustatyti tokį patį kaip ir tinklo plokštės.
Va prie to aš ir vedžiau… Va dar Teko išgirst tokį dalyką: žmogelis prisijungęs prie to paties tinklo kaip ir aš. Turi 2 kompus… Viename iš jų siklastojo MAC adresą, pasidarė “svičą” kažkaip ten perskirdamas laidukus (reikės pasidomėt)… Ir sako, kad viskas veikia. O ir adminai ikišiol jam nieko nesakė. Ar galimas toks variantas? Nes šiaip routeris man labai brangus…
gali taip padaryt bet vienu metu negalesi internetu naudotis abiem kompiuteriais
Ir kaip jau taip padarysi, nebent tinklo kabeli atitinkamai pasidarysi. Ir tai realiai tik vienas kompas gales naudotis, kaip kakas jau minejo
Hm, šitas būdas atkrinta. Taigi lieka tik tokie variantai: 1. Statyt routerį 2. Kalbėt su adminu dėl antro kompo namie… Įdomu, ar pavyktų su adminu susitart… Bet tokiu atveju irgi reikia svičo? O kiek gali kainuoti koks papigej svičas?
Ir greičiausiai susimoketi už jį. O koks modemas? kabelinis? Koks modelis?
viskas veikia LAN tinklu. Iki kompo ateina UTP kabelis. Teko girdėt kad jie ima 10Lt už IP pakeitimą… Tai nežinau kiek už tai nuplėš…
Jei LAN, tai reikės maršrutizatoriaus. Jei kalbesi su ISP reikes sumoketi pilna abonentini uz 2 PC+ivedimas. Jei taisyklese parasyta, kad gali jungti tik 1 PC adminas pagaus ir atjungs iš viso internetą.
Jo, negerai gaunasi… Dabar mokam 50 Lt/mėn, bet ir tai jau brangoka mums. O dar jei ir už visą kitą nuplėš… tai pz…
O gal teko girdėt kaip tokie susitarimai prasisuka dTilte? Nes turiu nemažą norą pereit pas juos.
Pasiskambinau į satnetą… Sako reikės pirkt routerį, nes žaidimų su IP jie nedaro.
nežinau, kaip oficialiai yr, dėl antro kompo. greitį dalintumėtės, tai providerį tik didesniu paketų kiekiu apkraunat… routerio reiktų betkokiu atveju, tik kaip su mėnesiniu kompu neaišku. už visą kompą nuplėšt negalėtų, - taip būtų tik jei jungtumėtės per switch’ą, tokiu gaunat dar vieną IP ir pilną pralaidumą antram kompui, bet šitas variantas kaip supratau visai netinka. aš pats antrą kompą prijungiau gražiai pranešęs adminui apie tai. aišku jis man pasiūlė jungtis per switch’ą už antrą kompą mokant pusę kainos, bet pasiėmiau routerį ir moku tą patį
Tai va kiek žiūrinėjausi tai belieka tik routeris. Tik va teko girdėti, kad būna tokie, kurie skirti DSL’ui ir netinka LAN’ui. Tai tiesa? ir kuom jie skiriasi? gal tiesiog jungtys ne tos?