RECEPTU BAZĖ (salotos)
tox trumputisreijkes pabandyt
Mano sugalvotos salotos (kazkada buvo uzejes noras eksperimentuot
Izabellos salotos
Pekino kopustas
pomidorai
majonezas
Pekino kopustus ir pomidorus supjaustome, tada idedame majonezo ir sumaisome. Skanaus
cia is seimos forumo
netinka gi test
salotos be pavadinimo
Reijkes:
Morku
Apelsinu
Graijkisku riesutu
Alyvuogiu aliejaus
Apelsinus supjaustom,graijkiskus riesutus taip pat smulkiaij supjaustom,
sutarkuojam morkas ir sumaisom,ipilam pagal skoni alyvuogiu aliejaus ir drukos.Skanaus!!
tai ir nereikejo naujos temos o toliau testa ta sarasa receptu
aciu
paskaiciau,visai geri
Daug receptu mano pradetoje temoje.
http://www.banga.lt/admlt/2forum.showPosts/119201.222-=(1866354703
Skanaus !
Gardžiosios salotos
Ingridientai:
rūkytos vištienos,konservuotų ananasų,porų ,majonezo.
Paruošimo būdas:
viską supjaustyti gabalėliais ir sumaišyti su majonezu.
Avokado salotos
Ingridientai:
Salotu lapu
2 vidutinio dydzio avokadai
300gr mocarelos ar picarelos surio
2 pomidorai
majonezo
Paruošimo būdas:
Salotu lapus susmulkiname,avokada, suri ir pomidorus supjaustome kubeliais(nereikia pjaustyti smulkiai) ir viska sumaisome su majonezu.Skanaus.
Vaisines salotos
Ingridientai:
1 obuolys
1 bananas
1 apelsinas
1 citrina
2 kiviai
razinu
dziovintu vaisiu
riesutu
sezamo seklu
Paruošimo būdas:
obuoli, banana, apelsina, kivius, dziovintus vaisius susmulkinti, prideti riesutu, sezamo seklu, razinu, uzspausti siek tiek citrinos sulciu, pacia citrina irgi ipjaustyti. skanaus
Vištienos gaiviosios salotos
Ingridientai:
1 rūkyta vištienos šlaunelė
500-700 gr. pekino kopūsto
200-300 gr. konservuotų ananasų
150 gr. poro
200-300 gr. fermentinio sūrio
4-5 šaukštai majonezo
Paruošimo būdas:
Šlaunelę supjaustome juostelėmis, taip pat pjaustome ir sūrį. Pekino kopūstą pjaustome stambesniais kvadratėliais, o porą supjaustome smulkiau. Dedame ananasų gabaliukus, geriausiai tinkantis majonezas "Daumantų" neriebus, viską ismaišome. Galima įdėti truputį druskos.
Viska išmaišome.
Sūrio salotos su vaisiais
Ingridientai:
250 g šveicariško sūrio
2 apelsinai
2 obuoliai
50 g cukraus
citrinos sulčių
150 ml jogurto
Paruošimo būdas:
Sūris, nulupti apelsinai ir nulupti be sėklalizdžių obuoliai supjaustomi kubeliais. Jogurtas pasaldinamas cukrumi, parūgštinamas citrinos sultimis ir supilamas ant salotų. Atsargiai sumaišoma, stengiantis nesumaigyti pagrindinių komponentų. Salotos valgomos su duonos ir pyrago gaminiais.
Aštrios grybų salotos
Ingridientai:
300g grybų
100g olandiško sūrio
1 pomidoras
0,5 stiklinės grietinės
1 obuolys
2 šaukštai medaus
1 šaukštas garstyčių
1/2 citrinos sulčių
petražolių
Paruošimo būdas:
Didesnius grybus supjaustyti,mažesnius palikti sveikus.Obuolį nulupti,išimti sėklalizdžius ir supjaustyti šiaudeliais.Taip pat supjaustyti pomidorą ir sūrį.Iš grietinės,medaus,garstyčių ir citrinos sulčių paruošti padažą ir užpilti ant salotų.Puošti petražolėmis
Itališkos salotos
Ingridientai:
1 didelis pekino kopūstas
1 didelis ilgavaisis agurkas
10 krabų lazdelių
3 pomidorai
2 paprikos
4 gabaliukai mozarelos sūrio
1 kriaušė
1 stiklinė juodų alyvuogių
Alyvų aliejaus
Citrina
Paruošimo būdas:
Pekino kopūstą, paprikas ir agurką supjausyti lazdelėmis, pomidorus, kriaušes, sūrį ir krabų lazdeles stambiais kubeliais. Viska sumaišyti, suberti alyvuoges.
Valgant kiekvienas sau pagal skonį užsipila alyvų aliejaus ir užsispaudžia citrinos sulčių.
RASYKIT kas ka zino
"Ko gero, kad aš ištekėjau už tavęs dėl tavo pinigų", ji atsakė.
SALOTOS SU BANANAIS
2 lapinės salotos
2 morkos
2 bananai
1 obuolys
1 citrinos sultys
1 kiaušinio trynys
1/3 stiklinės alyvų aliejaus
1 šaukštas acto
druskos,cukraus, pipirų
Nuplautas salotas suplėšyti, bet nesuspausti. Morkas nuplauti, nuskusti ir sutarkuoti burokine tarka. Nuluptus bananus supjaustyti griežinėliais. Obuolį nulupti ir supjaustyti kubeliais. Viską išmaišyti, paskaninti druska, trupučiu cukraus ir pipirais. supilti citrinos sultis. Alyvų aliejų išsukti su kiaušinio tryniu ir actu. Gautą padažą supilti į salotas ir išmaišyti.
ŠVEDIŠKOS SALOTOS
1 geltona paprika
1 apelsinas
3 kietai virti kiaušiniai
150 gr. pievagrybių
2 bananai
išspausta citrina
pekino kopūstas
aliejaus iš akies,krapų ir truputį prieskonių. Visus ingridientus supjaustyti kubeliais.
SALOTOS :
tarkuotas fermentinis sūris,
kepta juoda duna,
kumpis ir majonezas.
Viską supjaustome kubeliais ir užpilame majonezu.
KRABŲ LAZDELIŲ IR KEPTOS DUONOS SALOTOS
160 g krabų lazdelių
160 g keptos duonos kubelių
160 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
Padažui:
4 šaukštai majonezo
1 skiltelė česnako
Krabų lazdeles supjaustome kubeliais, sumaišome su keptos duonos kubeliais bei tarkuotu sūriu ir užpilame padažu.
Padažui česnaką išspaudžiame ir sumaišome su majonezu.
Papuošiame citrinos griežinėliu, petražolės šakelke.