Radiotechnika S-400 perdarymas
Sveiki, Siuo metu perdarineju S-90, bet matau kad butinai reikes is S-400 uzsiimti. Gal kas susiduret turit naujas filtru schemas ir keitete vidutiniu ir aukstu dazniu dinamikus siom kolonelem ? Taip pat butu labai gerai gauti standartiniu S-400 filtru schema.
pries pora metu tokiame zurnale “Gramofonas” buvo aprasytas S90 kolonkiu perdarymas. Deja, per kraustymusis kazkur nukisau tuos zurnalus. Gal kas turi, pasidomek.
Tas schemas is Gramofono turiu, be to radau kruva info apie S-90 perdaryma, juo dabar ir uzsiimu, bet man reikia informacijos apie S-400 perdaryma, o ten kaip zinia eina 4 dazniu juostos, ir tos schemos netinka. Aisku bendri principai lieka, korpuso sandarinimas, laidu, kondensatoriu keitimas, dazniu reguliatoriu atjungimas. Bet norisi kasko daugiau.
Jei negaila gal galetum pasidalinti turima info/schemom apie s-90? [email protected] Ish anksto aciu .
del schemu - jau ko ko, o crossoveriu schemas galima be jokiu problemu gyva daikta pries akis turint nusipaisyk. kitas klausimas - del s90 (ir pan. stebuklu ) tiuningavimo - is szudo saldainiuko nepadarysi…
Tas schemas is Gramofono turiu, be to radau kruva info apie S-90 perdaryma, juo dabar ir uzsiimu, bet man reikia informacijos apie S-400 perdaryma, o ten kaip zinia eina 4 dazniu juostos, ir tos schemos netinka. Aisku bendri principai lieka, korpuso sandarinimas, laidu, kondensatoriu keitimas, dazniu reguliatoriu atjungimas. Bet norisi kasko daugiau.
Ar esi klausesis perdarytu S-90 kolonkiu ?
IMO ziurint kaip ziet i ta perdaryma, jei ten tik pertvarkyt krossoverius abejoju kad garsas taip jau Op! ir pageres, jei keist dinamikus - tai jau geriau ish nulio daryt ka nors rimtesnio nei bandyt pestis su tais S90
taip. ir ne viena pora… kaip vienas pazystamas pastebejo (teisingai, imho) - “s90 galima aisku priversti padoriai skambeti. tereikia pakeisti dinamikus, vidurius ir korpusus”
Visa ta as ir darau Korpusa hermetizuoju, standinu, dedu papildomus itvarus tarp priekines ir galines sieneliu, keiciu visus laidus, filtrus (darau pagal nauja scchema), rites, ismetu dazniu reguliatorius. zadu siek tiek sutrumpinti ir fazoinverteri. Vidutiniu dazniu garsiakalbi jau pakeiciau i Pioneer GS1518. Ateityje nusimato ir aukstu dazniu garsiakalbio keitimas. Sieneles zadu iskloti akustine medziaga. Rezultatas gaunasi tikrai geras, nors aisku cia ir nuo ausies priklauso. Del nauju darymo irgi yra niuansu. Sunku tokio dydzio dezei teisingai paskaiciuoti parametrus filtrus ir t.t. be to rankomis man butu per sunku graziai ir sandariai suleisti kampus, ispjauti tikslias skyles dinamikams ir pan.
nu jo as ir kazkur iskaiciau kad pirmiausiai reik keist vidurinius su jungiamaisiais laidais ir kondais. pats savo laiku per durna galva(na ir skurda) susipirkau visus 6 standartinius s90 dinamikus… kuriuos i korpusa sukisau, na ateity, kai bus laiko reiks ir man pazaist su vidutiniais dazniais, ir siaip galvoju ar zemus neverta keist nes maniskis birbia… reiks pas tamsta pasiziuret ka ten dar rekomenduoja