Q: R15 205/50 vs 205/55
Kai auto (A80) buvo visiskai nuzeminta, tai R15 205/50 padangos virsus ejo sulig sparno isemimu. Dabar ji paaukstinta kokias 5 cm. Ratlankiai platus ir 205 padangu plotis yra prie minimalaus, t.y. 195 dejimas jau formuotu toki vaizdeli _/. Reikia vasarai pirkt padangas ir nezinau ar kiek aukstesnio profilio uzdejimas nepakenks, t.y. trinsis i kebula posukiuose ir pan.
pakabos negaila?
o kodel turetu buti gaila? Standartas ant a90 tokios eina.
nesupratau. Ratai tokie ne is mandrumo, o todel, kad tai beveik standartinis variantas Audi 80 2.0 16V, kuri i LT atkeliavo su zeminta sportine pakaba ir tokiais ratais. O Vokietijoje TUV grieztai ziuri, kad isidirbinejimas atitiktu reikalavimus. Man zeinimas netiko, nes nuolat visur kliuvau, tad keiciant amortikus sudejau kiek aukstesnes spyruokles. Zemos padangos man nekenkia, bet musu keliais nuolat kencia ratlankiai, tad galvoju ar butu imanoma sudet bent kiek aukstesnes.
tai galima ir R14 uzmaut, tai ir sakau ar negaila pakabos
nu ok tada
Nu niekaip as mesuprantu tu tokiu pasakymu, kad musu keliais kencia ratlankiai, ne musu keliams zeminta vaziuokle. Geri tie musu keliai, sorry bet reikia tik vaziuoti moketi ir bus geri
visus metus jau su zeminta vaziuokle ir 205/50 R15 ratais. Na ir miskais ir laukais ir zvirkeliais vazinejau, jokiu nepatogumu.
As su zeminta bamperiu ir slenksciais kabinau visus kiek aukstesnius ivaziavimus i kiemus, servisus. Ant bordiuro uzlipt buvo rimtas darbas Atstumas tarp kelio ir bamperio buvo per kampu paguldyta plyta. Beje didziausia problema pavasari, kai visos duobeles ir plysiukai patampa gerai juntamais nelygumais. Kad ir kaip atsargiai jas aplenkinetum per sezona 2-3 ratlankiai praranda apvalumus, o jei dar pora guzu istatai, tai
tam reikia parduot R15 ir surast neblogus R14. Pakaba pernelyg nekencia. Sailentblokai per 2,5m. keisti 1 karta.
tai gal buldozerius ir slenkcius nusiimk
klausimas buvo ne apie tai, o apie tai, ar vietoj R15 205/50 dedant 205/55 nebus kabinamas kebulas
Jei spyruokles dabar standartines ir ratlankiu isnesimas originalus tai 5% aukstesnes padangos nekabins niekur. Pats piema dabar vazineju su R15 205/65 padangom, kai priklauso 205/60. Pakaba standartine, ir niekur nekabina. Tik pas mane coupe
gale standartines, o prieky kiek zemesnes ir kietesnes nuo penkiacilindrio A90
A80 (B3) manoji apauta 205/55R15 - norm. Disku plotis 8" + 15mm “rastafkes”, ET xz koks . Pakaba standartine. Tiesa, is pradziu liesdavo arkas gale retkarciais (pilnai pakrauta+geru greiciu+per tam tikras “bangas” ). Nezymus galo kilstelejimas per pora cm problema issprende.
prie ubages ant prikolo buvom prideje R15 205/50 padangas, tai bendras aukstis gaunasi toks pat kaip ir kad su mano R13 175/70
aukstis galbut toks pat, bet manau, kad esant didesniam plociui padanga vidiniu krastu gali kabint kebula
Dėl tokio mažo skirtumo nepergyvenk,jei nori tiksliau tai nueik į tyres.lt ten yra apskaičiavimo metodika.Šiaip tai pas mane yra vienas aparatas ank kurio reikia gale auti 13 205*50,o priekyje 13 185*50…
reikia palikt 205/50 , uzdesi didesnes daugiau benzo rys ir leviau atrodys, jei butu ratai 17 R 205/40 tai dar galima kalbet apie kietuma, kad ratlankiu gaila… bet grozis reikalauja auku !