Q: Naujas suo namuose

Q: Naujas suo namuose

Na nauja suniuka is Belgijos( http://www.banga.lt/admlt/2forum.showPosts/200804.161-=(906767084?myna
me=njo4gvr325ak79h7n32qpufq55eomdcr
) jau parsiveziau Šypsena , taigi dar karta aciu uz patarimus Šypsena . Viskas butu neblogai, bet senoji mano kale visai nesidziaugia naujaja namu gyventoja Žliumbia. Arba stengiasi nuo jos pasislepti, arba urzgia ir varo salin. Na reikia pasakyti, kad mazyle yra "nagla", lenda be perstojo, kandziojasi (tipo zaidzia), o kai ant jos urzgia visai nebijo ir loja atgal Apakęs . Cia nemazai turinciu po kelis sunis - pasidalinkite patirtimi kaip teisingai pristatyti naujaji auginti namu "seimininkui" ir kaip reguliuoti santykius tarp ju. O gal nieko reguliuoti nereikia ir viskas issispres savaime ???

Na as kai parsiveziau maza suniuka (trecia) tai pradzioj sunku buvo, nes didieji ne tik buvo nepatenkinti jos atsiradimu, bet ir taikesi jai ikasti, o ta visiskai nebijo,lenda,kandziojasi, aviganis urzgia dantis siepia o ta kvailiuke kam laizo snuki dantis, pradzioj saugojau kad ko nepadarytu, pastoviai stebejau situacija, kai reikejo iseiti, didziuosius uzdarydavau, dabar jau po menesio visks atsistojo i savo vezias, mazoji aisku geresne nepasidare, bet didieji jau i ja nebekreipia demesio, aisku kai jau per daug naglai lenda tai parodo nepasitenkinima, bet tik tiekŠypsena

Pirmoji kalė seniau gyvena tavo namuose ir yra vyresnė. Taigi, jos statusas yra aukštesnis, o jei naujajai skirsi daugiau dėmesio, tai bus nesuprantama ir neteisinga Šypsena Pareidamas pirma sveikinkis su vyresniąja, ji pirmoji turi būti glostoma, pirma eina pasivaikščioti, pirma gauna maistą. Žodžiu, visokiais būdais rodyk jai, kad jos padėtis nepašlijo. Greitai ji supras, kad reikia rūpintis mažąja. Na, o nepageidautiną elgesį iš vyresniosios pusės drausk.

Kažkada kai mes atsivežėm jauną pupiuką irgi panaši situacija buvo: kalė skriausdavo mažesnį, stumdydavo, lodavo , bet kažkaip kartą prie mūsų įkando mažiukui, tai mama uždraudė skriaust mažiulį, ir po to laiko ji tuo šuniuku rūpinos kaip savuApkabinimas

Sveikinu isigijus nauja seimos nari Gėlė tikiuos greitai pamatysim jos foto bangoje,o dar veliau ir ja pacia parodose Mirkt sekmes augant Labas Šypsena

Turiu 2 shunis ir galiu pasakyti kad nuo shuns (vyresnio) daug kas priklauso… jaunesnis ish jo mokosi, bet manishke vyresne kitos taip ir nepripazhysta (greit metai bus)… Stebiuosi kaip jaunesne prabegdama ja visada palaizho, o kita tik jai ikandaNustebęs… o svorio kategorijos labai skiriasi… ne senosios naudai skirtumas apie 30 kgBaisu…Idomu, jei jaunesne jai ikastuCha cha… beveik nebutu galymybiu ishgyventi Cha cha

Pasakysiu tau pagrindine klaida, kuri dazniausiai daroma, kai isigijame antra sunis, ir isvadas pasidarysi patsŠypsena Visa demesys skiriamas maziausiam ir graziausiam suniui, apie ji tik sokinejama, juo tik dziaugiamasi, jis tik mylimas, vyresnysis pamirstamas. Ir stai rezultatas - vyresnysis arba puola i depresija, uzsisklendzia, arba, atvirksciai, buna nepakantus mazajamBaisu
Todel vyresnioji kale ir toliau turi buti labiausiai mylima, jai visa meile ir maistas duodamas pirmiausia, ji glostoma labiausiai. Mazzule kalyte tada aukles ir priziures labai sekmingai vyresnioji Tūsas Taip

tikra tiesa, tik nepamirskite apie didiji suni, jam pastoviai ir daug skirkite demesio. jei imsite ant ranku mazaja, tai tik pries tai paglostykite didesniaja, o dar geriau abi kartu Angelas
Tikrai bus viskas geraiTaipŠypsena

Nezhinau…Nekaltas Pas mus, kai atsirado antras…paskui trecias…veliau ketvirtas…niekas nesikeite ish esmes, ir niekam nebuvo skiriamas papildomas demesys. Tiesiog buvau vienodai demesinga visiems. Senbuviai valgydavo ir eidavo pasivaikshciot kartu su naujokais - jokios pirmenybes.
Ash manau nereikia sureikshminti pirmojo shuns jausmu ir jo padeties. Shunys patys ishsiaishkins kas pirmesnis. Vienintelis dalykas, kuri griezhtai draudzhiu, tai peshtynes ir pavydo scenos! Kai keli shunys namie gyvena, to buti negali! o ishskirtinis demesys vienam ar kitam, kaip tik ir skatina tokius dalykus.
Ash manau esme yra tame, kad visi suauge shunys nemegsta mazhu ishdykusiu shuniuku…Bet esu tikra kad nenuskriaus mazhylio, o jeigu suurgs, ar krimsteles neapsikentes, tai mazhajam tik i nauda…Tegu zhino savo vieta.

uffff… žinau apie ką kalbi…

Kuomet atsirado mažiukas, mes dičkiui irgi daugiau dėmesio skyrėm, tačiau ir mažojo neužmirštam. Kai dėmesio per mažai, tai abudu moka paprašyti Cha cha Vieno glostyti neišeina - visuomet atbėga antrasis.
Man iš šunų reikia ne tik komandų, paklusnumo i vsio takoje - man dar reikia švelnumo, prisirišimo ir kitų šiltų dalykų. Tai vat aš kartais bijau, kad skiriant didelį dėmesį didesniam, seniau namuose gyvenančiam šuniui, mažesnysis gali prarasti tai ką jo amžiuje gavo didesnis - mažiau bus švelnumo rodomo šeimininko, mažiau bus žaidimų, mažiau prisilietimų ir pan. Vat šito aš bijau. Todėl ir bandom spręsti mįsles: kaip su abiem pažaisti, abu paglostyti, abiems skanėstų duoti, abu vedžiotis kartu ir pan. Aišku dėl suprantamų priežasčių dičkiui rodomas dėmeys visada kiek išraiškingesnis. O kas liečia jų tarpusavio santykius - išsiaiškina patys, nors mažasis ir bando kartais ant kupros lipti. Be to net ir vienodai su abiem elgiantis dičkis visada parodo mažajam, kad jis čia stipresnis - iki žaislo nubėga pirmas, moka užšokti ant sofos, žaislą gali atimti iš mažojo nasrų. Tiesa vienintelis daiktas, kuris dičkis diskriminuojamas - valgis. Juk mažojo ir didžiojo maistai skiriasi, todėl didžiukas visuomet galvoja, kad pas mąžajį skaniau, dėl to ausis nuleidžia. Bet po to gauna kiek nuo mažojo pavalgyti ir nusiramina Mirkt
Nors, kita vertus, kitiems žmonėms svarbiau, kad šuo pasižymėtų visai kitomis savybėmis. Tai tada bus nesuprasta apie ką aš čia…

Sveikinimai Gėlė laukiam foto Taip maniškiai tai ant lovos sulipa nuo mažiukų Cha cha tipo slepiasi Cha cha o su laiku pripranta ir viskas gerai būna Šypsena

Dekui visiems uz linkejimus ir patarimus . Merginos po truputi apsipranta buti kartu , urzgimas girdis vis reciau Šypsena. Bet mazoji naujoke nei per plauka nenusileidzia didziajai - urzgia ir loja atgal ir vis tiek daro savo ApakęsBaisu Kas is jos isaugsApakęs!!!???

O nuotraukas idesiu kai tik padarysiuMirkt

MonstrasBaisuCha chaCha chaGerai
o kiek jai laiko dabar ir kiek jau sveriaNekaltas?

Va, vaTaip
Jai rytoj bus du menesiai , sveria apie 3kg ir nepasiduoda 40 + kg sverianciai kaleiApakęs

Apakęs-jau kaip gera vishtaGeraiMirktCha chaCha cha

pas mane taip pat siuo metu gyvena 2 shunys Kietas vienas senis 11metu ir 3men maziukas Nekaltas senasis maziukui nusileidze bishky bet kai reikia parodo kur jo vieta Cha cha