Q Narvas ar transporteris?
Artėja momentas, kai reiks kažkurį iš jų pirkti. Bet susimąsčiau kas geriau: sulankstomas narvas ar transporteris. Kuris geriau aprodoje ir namie? Kiek mačiau vieni iš Jūsų turite narvus, kiti transporterius. Kokius galite pasakyti minusus ir pliusus savo pasirinkimo? Ką rekomenduotumėte?
Transporuoti tai transporteris geriau, o namie ar parodoj - matyt narvas… Į transporterį namie neįgrūsi ilgam šunies, bet mašinoj tai labai patogu - narvas kur kas didesnis, metalinis, gali suplėšyti mašinos sėdynes Bet užtai narvas sulankstomas… Bet transporteryje šunį gali nešti, o narve ne ir t.t. O kam tau jo reikia ???
Bet transporteris irgi išsiardo ir užima labai nedaug vietos. Mano taksui tokio pilnai užtenka. Nešti patogu, be to, turi stogą, apsaugo ir nuo saulės ir nuo lietaus. Manau, kad nedideliam šuniui geriau transporteris.
Irgi teisybė, be to jis lengvutėlis - dėl to ir turime transporterį taip pat (ir kas gi mums padėjo jį įsigyti … )
Na mašinoj, tai šunys pas mus laisvi - visas galas jų. Vat man ir namie gali reikti uždaryti, ir parodoj atrodo visai gerai, turėti šuniui ramią vietelę…
Galvosūkis
Aš tai važiuoju per parodas išsijuosus, tai mano šunys išbandė visokius variantus - ir sulankstomus narvus ir boksus. Dabar jau "susitupėjo" toks variantas: mašinoj keliaujam visi kartu kaip balti žmonės, nei aš, nei šunys neuždaryti narve
, ir tai yra man geriausia, nes kai kurios mano "asmenybės" tokio uždarymo į narvus man nedovanotų ir paskui ringe juos turėčiau vilkti paskui save kaip "pirštinėles" iš rusiško multiko
. Man visą laiką norisi, kad šunims paroda būtų šventė nuo pradžios iki pabaigos - tada visai kitaip ir ringe rodosi
.Be to, sulankstytus narvus į mašiną galima pakrauti be jokių problemų, ir ne vieną. Aš dar imu stalą, kėdę ir t.t. Visą tą "šlamštą" paskui labai gražiai susidedu ant stalo su ratukais ir vienu kartu nusivežu. Jei tai būtų boksai, iš kart problemos. Parodoj, aišku, išlankstau narvą(tada gerai, kai jis didelis - šuniui patogiau),ir jį uždengiu pledu, kad nereaguotų perdaug į aplinką , o ilsėtųsi (maniškiai triukšmingi). Kadangi dažniausiai keliauju ne viena, tai sulankstomas narvas - vienintelė išeitis sutilpti į mašiną visai chebrytei
.
Ash irgi siulychiau narva
Aš irgi siūlau narvą
O kaip tas transporteris atrodo? Aš įsivaizduoju transporteris tai toks kur juda ir ką nors veža, pvz. mėšlą šalina, daržoves kokias į antrą aukštą užkelia.
Atsiprašau, kad nematęs kaip jis atrodo o gal matęs tik nežinau koks. ogal toks kaip dėžė plastmasinė ir priekyje kur grotos?
Ash turiu narva ir 2 boksus. Kas geriau? Man boksas. Kai shunys nedideli - nera jokio skirtumo.Bet mano seteriams reikia tikrai didelio narvo. Toks narvas su dugnu sveria apie 30 kg. Jeigu man kiekviena karta reiktu ji neshti nuo mashinu stovejimo akshteles iki ringo, gala gauciau. Butini ratukai. Be abejo narva reikia dar ir uzhkloti, kad shuo jaustusi ramiau. Galima dekiu, bet jis nelabai apsaugo pvz. nuo vejo, jeigu paroda lauke. ( Boksas daug uzhdaresnis, shuniui jame jaukiau)Reishkia reikia tento. Ar gatava pirkt, ar siutis vis vien pigiau negu 100 litu nesigauna. Dar narvui butinas ciuzhinys - shuniui nesmagu gulet ant metalo - dekius ir uzhtiesaliukus dazhniausiai sukasa ir vis tiek guli ant metalinio dugno. Bokse - plastmase,vasara galima visishkai nieko netiest, arba uzhtenka itiest plona kilimeli.
Taigi perkant narva: - narvas dideliam shuniui - 350-400 lt.+ ratukai - 300 lt + tentas - apie 100 lt+ ciuzhinys - 60-100 lt. I togo - 800-900 lt.
Boksas kainuoja 400-500 lt. Jokiu papildomu pribumbasu nereikia, nusineshu po pazhastim, prilaikydama viena ranka, i bagazhine statom ishrinke i 2 dalis, taigi jame gali gulet shuo, arba galima sukraut daiktus - teorishkai vietos beveik neuzhima.
Šitas
nu kadangi aš turiu panašaus kalibro šunį kaip tavo tai kažkaip nelabai suprantu kam tas transporteris ar narvas
jei dar tuo labiau jie mašinoj laisvai važinėja
nu nebent namie bardakus daro
o šiaip dėl parodų,kai veži vieną šunį į parodą tai ir tokio daikto nelabai reik
nu man bent jau neprireikė,kažkaip ir bestų normaliai sulaukiam ir tikrai nemanau kad maniškis ramiai kur sedėtų
va jei kelis šunis veži į parodą tai tada taip
kol ruošiesi su vienu kitas gali ramiai laukti,bet vienam nemanau kad verta…
nu čia mano nuomonė
Transporteris geriau kai vezi kur nors savo ar kitu transportu,o narvas jei manes atmintis neapgauna tai jis susilanksto,ji gali ikisti i koki kampa.Nes kai vaziavom i vokietija tai reikalavo kad gyvunas butu transporteryje.
Dikaya, iš kur tokios kainos
Boksas pardėj 100 Lt, tik narvus veža prieš tarptautines parodas tai nežinau jų kainų…
Taigi kaina ir nuo dydžio priklauso
Mes turim boksa vienam shuniui, bet mastom apie antra ciucika Tai paprashem, kad ish Bratislavos parvezhtu narva. Namie jis bus kaip saugus namukas, nes cvergai labai tokius dalykus megsta.
O parodoje be bokso, be narvo Koshmaras
As turiu ir narva ir boksa. Kai vaziuojam i paroda, tai masinoj sunis sedi bokse, kad nesusiglamdytu, o narva jau ne pastatysi masinoj. O narvas irgi geras dalykas. Ji galima ir namuose pastatyt, o ir masinoje maziau vietos uzima.
Cia dideliema shunims, Rida! Mano narvas nr.5 - 110x75x…aukshcio neatsimenu, bet 2 seteriai gali stovet tam narve nesusikuprine.
Taigi rashiau, kad viskas nuo dydzhio priklauso. Tavishkiui boksas - 100 lt mazhdaug. Manishkiams - jeigu VARI, arba PET PORTER - 400-500 lt, jeigu FERPLAST ( su ratais ir su rankena ) - 800-1000 lt.