Zhinau, kad jeigu per didele srove, tai ishvirsi akuma ir amen. Tada vezhi y garantiny ir skai - bloga akuma davet. Tik tixliu skaichiuku neatsimenu… shiaip dar ir priklauso ir nuo mashinos markes. Jei neklystu iki 13,9 V o gal ir ne…
Blin, tada nieko nesuprantu. Pas mane 13.69V šįryt matavau. Tai kaip ir aukso vidurys?
O šiandien akumas net nesuko variklio iš karto supasavo.
Variklis Honda 1.6l 16V, akumas Mutlu 44Ah. Tik starteris birbia ir viskas. Ar čia normalu? Nieko nebesuprantu…
Nu ash manau, kad shyryt, kai buvo -2… laipsniu tai kazhko fantastishko noret ish savo akumo neapsimoka. O nedaskaichiau - pas tave starteris nors bishki pasuko ar ne? Pas mane buvo audi, tai zhiema pas ja nusesdavo akumas ir nebeuzhtekdavo galios pasukti starterio… Jeigu ir sukdavo, tai neuzhkabina per pirmas 10 s; tada jau amen. O dar daug kas priklauso [jeigu neklystu] ne nuo Ah, bet nuo startines galios [buna parashyta pvz.12V 55Ah 680A] Tai… Tai va.
Matai akumą nupirko tėvas ant firmos, tai nelabai turėjau iš ko rinktis. O tipo tie akumai šlamštas?
Starteris variklio visai neprasuko - nei kiek. Girdėjau gandą tipo pas japoniškas mašinas yra kokia tai užknisaa apsauga, kuri neleidžia akumo nusodint iki galo ir jei tipo ten dar biški smarvės liko kurią galėčiau panaudot mašinos užvedimui, blokuoja ir fig padarysi. Šiaip mano mašina tai neblogai kuriasi kai akumas su chebra nestreikuoja.
Kiek teisybes tame, ką čia paporinau nežinau. Čia gal Juozas geriau nuraukia?
As dar sakyciau , kad labiau pasitikiu VARTA. Bosch perkant reikia ziureti , kad butu pagaminta vokietijoje, arba austrijoje. Nes jei ispanu arba cheku, tai nera labai jau super. Taip pat dar neblogi Delphi.
O visi tie mutlu ir panasus yra xlamo kruva. Nepamirsiu , kaip usviui nupirkom starting Bull , sakes po menesio laiko jau jis neveike, garantijos taip pat nepavyko issireikalauti.
Kas blogiausia, kad ta pti VARTA gali buti "pagaminta lenkijoje" ir… O vat mano tevo tachkoj kazhkox rusishkas ar chekishkas - papigiai darbe pasieme. Tox nykus akumas - net be nakleikiu jokiu… Sakiau - ishmesi po 1/2 metu. Trechius metus laiko [tfu tfu tfu] ir viskas chiki. Starterio sukimui ir akumo nusedimui daugiausia ytkos turi pati tachka - kokia signalizacija ydeta ar niekur netrumpina ir t.t. Manau, kad tada ir mutlu laikys. A?
mes praitais metais tevui nupirkom BOSH gamintas vokietijoje bet ir kaina atsimenu buvo 220 Lt(atrodo ±10Lt) tai ir praitais metais kai buvo salciai prie -30 neturejo problemu ir siandien turbut uzsikure nes is aiksteles negryzo
Beje esant tokiems salciams ir nelabai jau patikimam akumui siulycau turintiems pigesnias signas ju nakciai nejungti. Pacios naujausios tokios kaip cobra nealbai sopdina akuma, taciau visos senesnio tipo tai paprastai per savaite laiko iskrauna naujuterli akuma pilnai. Taip kad ir per nakti siek tiek pasodina.
turiu gal 1-1.5 metu senumo mirusius Delphi ir Varta…tiesa varta biski iskilo per avarija, gal del to …a del tu patikimu firmu tai man kaskaip dzyn, kieki girdejau ir isitikinau, buna gerai laiko visai dzishovas…