Q: HELP!!! Krenta temperatūra

Q: HELP!!! Krenta temperatūra

Vien zo taip,reik pagalbos mieli bangieciai o tai jau galva nebeisnesa ka daryt.Pries pora menesiuku isigyjau auto,buvo truputi bedos su matoru-leido vandeni per viena zarnele.Nuvariau pas liaudies meistra,ant skareko tik pist plest antra chamuta uzdejo,viskas ciki,vanduo nedingsta,nekaista(virs normos)as davolnas,kokia gera auto isigyjau.Paskui pradejau vaziuot,temperatura mieste norma~90*C,issokau i autosrada,ziuriu biski po biski ji man pradejo kristi,nu galvoju px, krenta tai nekyla,bet dar pavaziavau visai vos ne ant nulio stovi,vel as i miesta isukau,pavaziavau pora myliu,vel norma,laiko kaip ikalta ~90.Ir taip dabar visada,kai mieste-ok,tik i autostrada-krenta.Patarkit brangieji,ar cia kas rimto ar tik taip koks dacikas pi.sa prota.P.S.jei turi kokios reiksmes,auto- nissan maxima,3l,V6

siaip sakyciau kad termostatas bet kad mieste pakyla tai reiskias veikia jis
gal bandyk kai musu senoliai su VAZ’ais darydavo kartonu radiatoriu uzdengdavoCha cha

NU geras,as siendeikaip tik ir pats dasigalvojau kad reik pabandyt su tuo kartonu,bet,va man idomu DEL KO tas viskas vykstasi?

Jei temperatura nukrenta zemiau darbines-neuzsidaro termostatas ir greiciau vaziuojant(kaip autostradoj)ausinimo skystis atvesinamas radijatoriuje(nors ten neturetu cirkuliuoti,jei termostatas veikia ir variklis per daug neuzkaites)

zinok manishkei OOOO tas pats vaziuojant autostrada temperatura neuzkyla daugiau +50 mieste dazniausia norma Taip salonas ir mieste ir uzmiestyje shyla normaliai tai per daug i galva ir neimu, nors gal ir vertetu pasikeisti termostata TaipLabas

Tai cia stopud viskas termostato kalte,jei ji pakeisciau,viskas butu ok ,ar kaip?Matot,pagrindine beda ta,kad veiksmas tai ne Lietuvelej,o ruosiuosi su masina gryst,tai ir galvoju ar datempciau iki namu ar ne,bo jei cia tvarkyt,tai vos ne kita masina galima pirkt is karto.

>sujungims.matai,pas Tave neuzkyla,o pas mane bl,krenta!!!Pas Tavy reiskiasi dar kazkas kazkiek veikia,nu bent jau kaip turetu,o pas mani vapsce ch.ui znaet ka rodoŠypsenaŠypsenaŠypsena

na jei nenori remontuoti tai tikrai pabandyk kartonu uzkishti, gal kiek stabiliau temp. laikysis, bet manau termostata ir pats galetum pasikeisti Taip
gal ir pats daviklis sh mala Nekaltas

jeigu termostatas neuzsidarytu mieste irgi nepakiltuNekaltas

Tikrai termostatas. Man tie patys požymiai buvo kai be jo važinėjau…
Jei nenori iškart keisti,tai važiuoti gali, tik pridenk tą dalį radiatorio kurios "neužgriebia" ventiliatorius.Nes kitaip sušalsi salone.Ir kuro sanaudos bus didesnės.

>ramoonas.O kai pasikeitei(isidejei) vel viskas ok pasidare?

Pakiltu jei mieste zemomis pavaromis malamasi ir kamshciuose stovima.Juk letai vaziuoji-labai maza oro cirkuliacija-nera kas ataushina radijatoriu,uzmiestyje dideli oro srautai "prasikoshia" pro radijatoriu ir ji atvesina(mieste daug maziau,del to mieste ir girdi ventiliatoriaus uzima ilgiau pasimalus)

Jei anas neužsidaro,tai jo kaip ir nera, a ne? Mieste pakyla,nes radiatorius ne taip efektyviai dirba ir nespėja ataušinti.O kai iššoki į trasą,papučia toks vėjas,kad variklis nespėja šildyti…Kai termostatas twarkingas,į radiatorių patenka porcija skysčio tik kai mažajam rate( variklis-pečiukas)pakyla temperatūra iki termostato acidarymo.Tada iš radiatoriaus patenka į mažajį ratą šaltesnio skysčio,termostatas užsidaro ir t.t…Todėl skydelyje prietaisas rodo pastovią temperatūra.Jei radiatorius nespėja aušinti , ysijungia ventiliatorius.

nu blemba man kai buvo parejas termostatas tai temperatura buvo zemiau normos nesvarbu ar mieste ar trasojeNekaltas

pas tave brataka masinoj termostatas nudveses,nebeveikia visikai.
su tokiu gedimu gali vazinetis ,jeigu:masinoj nera duju irngos arba nebijai nusalti atauguCha cha

Bet kokiu atveju. Pasikeisk termostata. Tai tikrai tik del jo.

VV

Duju nera,o del ataugu… del to px is tikruju,galima truputi ir pakentetŠypsenaMane labiau neramina ar ir kaip tas mano pasivazinejimas be termostato kenkia mano matoreliui ir ar imanoma parvaziuot is UK namolio.O tai sakau,kai lushiu kokioj Prancuzioj(Belgijoj/Vokietijoj)vidury nakties,tai bus bl,galesiu kukuot…NeŽliumbia

Taip

Gali važiuoti,nieko neacitiks…Tik tawo motorėlis gaus kiek pariebintą kurą,tai kiek daugiau jo sudeginsi ir užterši EU orą…Beje,jeigu tai dyzelis,tai išvis jokio skirtumo.
Ir dar pasikartosiu: gali šilumą daugmaž susireguliuoti kartono gabalu prieš radiatorių.Senais laikais šoferiai kito metodo ir nelabai žinojo
Cha cha Bet koks antifrizas buvo diiidelis deficitas.Kai kolhozas gaudavo naują mašiną(ar traktorių) antifrizas iškeliaudavo į valdžios UAZus…
Tai šoperukas gavęs naują techniką iškart išmesdavo lauk termostatą, ir užpildavo sistemą H2O.Su termostatu tokiu atveju žiemą yra pavojus užšaldyti radiatorių, nes jei geras šaltis tai vanduo cirkuliuoja mažuoju ratu,termostatas uždaras,radiatoriuj stovintis vanduo labai greit virsta ledu…Aišku bent vasarą termostatas naudingas,bet nelabai kam tas rūpėjo…