Q: Del reflektorių ?

Q: Del reflektorių ?

Taigi gavau faras lešines savo 0000 , bet jos gulėjo be stiklų ir šiek tiek nešvarūs reflektoriai , tai dabar reiktų nuvalyti … Tik nežinau su kokiais skysčiais , nes pats reflektorius labai jautrus…
Tai gal kas valėte ar žinot su kuo reikia/galima valyti ?

jokiu budu nesiulau iskart tai bandyt gerai neissiaiskinus, bet anksciau i ziguliukus ar tik ne stabdziu skysti pildavo, kad nuolat plautu pavirsiu ir nerudytu(faros apacioj teliuskuodavo toks raudonas skystis)

O su sampunuotu vandeniu esu bandes, tai vistiek veidrodis tampa blausesniu, o dar su sampunuota kempine bandziau pavalyt, tai vistiek apraize. Na o kai su stabdziu skysciu pabaigoj apliejau, lyg tai ir biski geriau pasidare.
Bet atsargiai, nes gal yra ir geresniu priemoniu.

Būna spec skystis CD valyti… Galvoju , gal jis tinka ir labai neerzina ??

Nu va, jum gerai, o ash lameris, su skuduriuku pavalyt sugalvojau Šypsena
Ir rudos demes liko (nusitryne veidrodinis sluoksnis), gal kas zinot, kaip ji atstatyt?

kazin ar tiks, nes jis greiciausiai spiritiniu pagrindu, o ar tavo chromo dangos nepazeis - nzn

Gal iš vis nevalyti reikia , kad blogiau nebūtų… Aš nekaltas
Uždedu stiklus , ir pirmyn…

apie valyma tai ir kalbos negali buti, nes butinai susiraizys.
Va kas kita del ploviimo su srove, tik turbut irgi ne per su stipria. Autoplovyklos turbut per stipriai pavarys.
Bet po plovimo vandeniu isdziuvus liks lasai.

Reikalai atrodo tikrai nekaip.
Mano pasiulymas butu su stabdziu skyscio ciurksle nuplauti, ir jokiu budu neliesti tiesiogiai. O po to palikti nuvarveti apvertus (kad dulkiu neprisigaudytu ir nevalyti su niekuo.

Tik cia irgi yra trukumas - kai reflektoriu klijuosi su hermetiku - teks gerai nuvalyt kad priliptuŠypsena

visgi pasitarus su bendradarbiu, gal ir nebloga tavo mintis su tuo kompaktus valanciu skysciu, nes reflektorius neturetu bijot spirito. Bet va tas dulkes galetum nebent nuplaut tik pildamas gausiai. Pradziai gali pabandyt koki kamputi su spiritu ir vata svelniai perbraukt ir paziuret, kas gaunasi kai isdziuna.
O siaip jei spiritas tinka, tai gal koki pigesni pabandyk, nei tas kompaktams

idealiausia tai butu ant seno reflektoriaus paeksperementuoti ir rezultatus cia surasyti.
O stabdziu skystis dar ir tuo nera gerai, nes jei nors kiek nesandarumo bus, tai dulkes ir prilips prie reflektoriaus. O gerai tai, kad nerudys.

Mano ziniomis stabdziu skystis zibintuose atsirado tik tam, kad reflektoriai nerudytu. Nezinau, ar jis turi kokiu ypatingu valomuju savybiu. Skystis ir tiek.

Nejau reflektorius taip lengvai braizosi? Manau galima pravalyti ir su minkstu audeklu, jei reikia ji kazkiek sudrekinus, o veliau tokiu pat nusausinti.

[quote]
uncanny rašė:

del stabdziu skyscio - tavo tiesa.
O nesiraizytu tik tuo atveju, jei ant pavirsiaus nebutu kietu daleliu (net ir paciu smulkiausiu) Pvz pirstu antspaudai or smth. Pac bandziau.

Bet visiskai nespaudziant su kokia vata, gal ir niekoAš nekaltas Bet vata paliks plauseliu ant pavirsiaus.
Taip kad kartais jei nedauk tu dulkiu, geriau jas ir palikt, ar bandyt nupust su kokiu dulkiu siurbliu.

O kaip pats manai del praplovimo su vaitspiritu?

Nu Aš jau visai pasimetęs , jaučiu su pirštu nubrauksiu didžiausius nešvarumus , uždėsiu stiklus ir pirmyn… Cha cha

Ar lesiniu zibintu reflektorius kuo nors ypatingas, palyginus su paprastu? Buvau paprasta zibinta isardes, reflektorius plastmasinis su metalizuotu blizganciu pavirsiumi. Neteko valyt, bet svari skepetaite ir vanduo neturetu pakenkti (nepersistengiant trinti Taip).

Ko gero tai vienintelis variantas, jei valyti reikia, bet nezinai ar valiklis nesuvalgys to blizgucio.

Va istrauka is http://www.urs4.com/technical/headlights.html :

Cleaning the outer glass lens is easy. Use whatever you normally clean glass with. But whatever it is - keep it the heck away from the "chrome" reflector - it will likely eat the reflector material.

Frank Amoroso suggested using only a clean towel and maybe water to clean the reflector. Mike did this. Dave used Kleenex Ultras and water. Don’t use anything that will leave any scratches. Test an area that is "chrome" but not actually part of the reflector. Be VERY gentle.

Sekmes Gerai

Dėkui visiems patarusiems…Labas
Ir laukiu komentarų iš kitų… Cha cha
P.S. Parašysiu kaip sekėsi , kai nuvalysiu… Cha cha Cha cha Cha cha Labas

Pas lešinį žibintą visai nėra reflektoriaus , kadangi lemputės šviesą skleidžia ir skaido lešis (elementarus padidinimo stiklas)… Tačiau ilgų šviesų žibintas yra atskiras ir aplink JĮ yra šiek tiek nešvarumų…