Q: Automato tepalų keitimas

Q: Automato tepalų keitimas

Reikia keisti tepalus automatinėje greičių dėžėje. Vasarą bėgius jungia normaliai, žiemą iš ryto važiuoja tik 3 bėgiu, kai įšyla variklis išjungiu degimą po to vėl įjungiu ir viskas susitvarko. Tepalai nekaeisti nuo auto pirkimo prieš beveik metus. Tepalo spalva geltona (turėtų būti raudona). Auto Vectra 89m.
Kur Kaune geriausiai keisti tepalus? Nes kiek žinau paprastai atsukus varžtą pasikeičia 2/3 visų tepalų. Kadangi nežinau koks ten tepalas buvo supiltas noriu, kad jo nepakeisto liktų kiek galima mažiau. Nes kiek žinau daugumoje servisų pakeičia tik tuos 2/3 tepalų. Dėkingas už atsakymusAlus

jo mano vectrelei irgi reik tepaliukus pakeist, bet siauliuose. Kiek zinau tai servizai dazniausiai uz darba neima jei ju tepalus pilies, bet jauciu tepalai koki 10 litu brangesni. vectrai liktais 5 litru reik tai kazkur gaunasi 5*30=150lt

Prieš metus pirkau parduotuvėje 5Ltr Dextron tepalus automatui, tai sumokėjau 50Lt, tiesa auto buvo Kadett. Bet nemanau, kad Vectros ir Kadeto tepalų kainos 3 kartus skirtųsiNe.
Bet mane domina pirmiausiai kur tepalus keičia kokybiškai, o tik po to už kiek.

biski susimaisiau. dabar vectros manuale pasizejau kad tepalo reik 3-3,5 litro. tepalas rekomenduojamas ATF dexron II (numeris opel N1940699).

O tu paprasciausia nuvaziuok i bet kokius servisus ir sakyk ar keicias automato tepala. Jei sakys keiciam, tai paklausk kaip. Jei sakys atsukam varsta ir isleidziam, tada apsisuk ir isvaziuok. O jei sakys kad su pompa ispumpuoj tada gali keistis.

nepamirsk kad tuo paciu reikes ir filtra tau keisti

Filtrą be abejo irgiTaip.

filtras dazniausiai nekeiciamas, o plaunamas, nes jis plastmasinis. Paimi su benzu ar waitspiritu nuplauni ir vel istatai. Be to, pas kai kurias dezes prie to filtro buna magnetas - tai ji reikia irgi nulpauti ir nuvalyti apnasas (jas tas magnetas pritraukia)

As rekomenduoju meistrus Domeikavoje,nes ten dyrba isties savo darba gerai ismanantys vyraiGerai,pas juos ir daro pylna APD tepalu keitima,nezinau kiek kainuos Vectrai,bet BMW APD tepalu keitimas kainuoja 250Lt (aisku tepalu kaina irgi ieina)

Adresas Topoliu g.3,Domeikava
Tel 837 55-42-48
Mob. Tel 8686-44485

Kazka jus cia "meistrai" nushnekat. automatui tepalus isleidzia atsukant probke, nesu mates nei vienos automatines dezes kurioje butu tepalo isleidimo kamstis., norint pakeisti tepalus, reikia nuimti dezes karteri ,taip issileidzia tepalas., o filtras neplaunamas , o dedamas naujas, kas kad jo korpusas plastmasinis.

Dėkoju už koordinates.
O dėl pilno tepalo keitimo nepasisekė man, nes Vectrom tepalo filtras keičiasi tik nuėmus greičių dėžę Liūdnas. Tai net ir nežinau ką čia bedaryti.

"Kazka jus cia "meistrai" nushnekat. automatui tepalus isleidzia atsukant probke, nesu mates nei vienos automatines dezes kurioje butu tepalo isleidimo kamstis., norint pakeisti tepalus, reikia nuimti dezes karteri ,taip issileidzia tepalas., o filtras neplaunamas , o dedamas naujas, kas kad jo korpusas plastmasinis."

Tai galiu pasakyti, kad tada mazai deziu mates. 1. Kai kurios karterio neturi ir butent yra tas tepalo isleidimo kamstis. O filtras deja, plaunamas, nes jo ne tik korpusas plastmasinis, o ir pati filtravimo textura. ZInoma, gali pirkti nauja (jei rasi), bet kam ta daryti, jei gali isplauti.

Aš esu keitęs tik vienai auto -asconai 88m. ir nemanau kad vektra jau ten labai patobulėjo…Tai va, jokio ten išleidimo kamščio nerasta, reik nuiminėt dugną…Filtras nelabai panašus į plasmasinį, bet kadangi nepavyko tuomet rasti naujo, tai apsiribota išplovimu.
Svarbiausia pripilti tiek kiek reikia.Nei daugiau, nei mažiau.O tam reikia tiksliai žinoti kaip matuoti.
Ir nėr už ką ten šimtus mokėti…

Gali buti. As uk nesakiau, kad visu - sakiau, kad kai kuriu. TIk tiek, kad jei popierinis ar kitoks - tai ju pirkti normaliai yra uz normalia kaina. O plastamsiniu - retenybe ir kainuoja keliasdesimt litu.

Nu man ten Domeikavoj pasakė, kad tik už darbą 600Lt Nekaltas. Bet sako kad norint tik tepalus pakeisti tau neapsimoka tiek mokėti. Tai lieka ir gyventi su ta problema kol dėžė visai nusprogs Liūdnas.

iskur cia tokias kainas istrauket? mersui pigiau kainuoja uz darba…

mano bmw jau 4 metai tikrai nekeista ir nesiruosiu keist

Tiek nuemus dezes karteri, tas pats kas isleidimo varzta atsukus - issileidzia vos 1/3 tepalo. Visas kitas buna likes dezes mechanizme , konverteryje ar kaip jis vadinasi. Taip, kad be pompos tikrai neisvarvinsi viso tepalo.

Temos autoriui > o pas tave ar yra tas varztas ? Jei yra, tai siulyciau , kad ir paciam nuleisti tiek kiek jo isbegs ir tada lygiai toki pati kieki atgal supilti sviezio. Koks tepalas rekomenduojamas tavo auto zinai. Kokios firmos supilsi , didelio skirtumo nera, svarbu ne disoviausius. Nieko tokio,kad susimaisys, blogiau tikrai nebus. O net ir tiek pakeitus, skirtumas turetu pasijusti. Dar koki tukstanteli pravaziavus, gali tai pakartoti. Bus bent per puse sviezio.

Pas mane Subaru Legacy ziema irgi tokius pacius sposus dare. Pats pakeiciau dali tepalo, supyliau sinteninius Mobil 1 Dexron II. Ant saltos auto didziausias skirtumas pasijuto - svelniai pradejo metyt saibas ir nedelsti imetant auksciausia saiba, ziema per salcius kol neisile.

Nissana nusipirkes keiciau servise su pompa, bet tai $$$. Bet reikia.

Čia man tokias kainas davė:
Adresas Topoliu g.3,Domeikava
Tel 837 55-42-48
Mob. Tel 8686-44485

Jo…Tada siulau jau geriau kitos dezes pasieskoti-iseis tikrai pigiau