Puliuoja pirstas, ka daryt?

Puliuoja pirstas, ka daryt?

man puliuuja nykstys pirstas ka daryt?m?

ojjj …Liūdnas
vat dabar tau pjaus …Apakęs
jatau kaip skauda …Apakęs
niu as negasdinu Ne ,niu bet taip yra Taip

manau, kad kreiptis į medikus, o ne ieškoti patarimo čia.

kreiptis i chirurga ir kuo greiciau,kol kokia gangrena neuzsiveiseBaisu

kazkada ir man yra puliaves kai klasiokas su nagu ibreze :confused: bet po to visokius vaistus pradejo tepti ir praejo…

Iki rytojaus gali pamirkyti voneleje su karstu kalio permanganato tirpalu (puodelyje, kurio negaila, pasidaryk violetini tirpaliuka ir pamirkyk. Permanganato dek nedaug, kad tirpalas butu persvieciamas, o vanduo - vos pakenciamas). Jei skausmas atlegs, gali procedura pakartoti is ryto.

O rytoj nukeliauk pas chirurga ir pasirodyk.
Jis patars konkreciau. Kam delsti?

Mano mamai kazkada ir puliavo pirshtas, tiksliau ten zaizda uzsikrete, tai chirurgas nepjove, tik shildyti liepe ir praejo Nekaltas Dar gali tetraciklino gert bandyt. Padeda nuo uzdegimu Nekaltas

Stop. Jokio tetraciklino. Tai antibiotikas. Tokius vaistus turi skirti gydytojas.

Hmz Nekaltas Mes be gydytoju vartojam ir viskas OK Nekaltas Nenorit, nevartokit, as tik patariau Nekaltas

Seip jau antibiotikus prirasyti turi gydytojas kai ju tikrai reikiaTaip
Kiek zn,tai antibiotiku be receptu netgi neparduoda…Nekaltas
Isvis,jei jau puliuoja,tai eit pas gydytojaTaipApziures ir pasakys ka gert ir ko neMirkt

Man irgi taip pirsciukui buvo atsitike. Isgyde shaltalankiu aliejus. Jis turi puiku antiseptini ir gydomaji poveiki. Reikia vatos gabaliuka pamirkyti shaltalankiu aliejuje, prideti prie zaizdos ir uzklijuoti pleistru. Ir dar po to apviniuoti polietileno gabaliuku, kad shaltalankiais neissitepliotum.
Toks gydymas padejo ir mano mociutei - ant kojos buvo puliuojanti zaizda susidariusi del trombozes. Nei vienas is gydytoju skirtu tepalu nepadejo - zaizda tik pletesi. Ir tada jinai prisimine shaltalankiu alieju: zaizda nustojo puliuoti ir po truputi uzsitrauke!

Parduota, bet nevisus Nekaltas O ta tetraciklina tikrai parduoda be recepto Taip

Kiek atsimenu iš vaikystės, yra toks Višnievskio tepalasTaip Jis pūlius ištraukia. Ant binto tepaliuką - ir juo pirštuką aprištiDrovus Bet visdėlto varyk tu pas daktariuką geriauŠypsena

Patarimai turi priklausyti nuo tavo žaizdos gilumo. Kokia ji?

Šiaip man nuolatos tenka susižeisti plaštakas, visokie nusibrozdinimai, lydekų įkandimai ir t.t. Tad galiu patarti, ką daryti su negiliomis žaizdelėmis. Norint, kad negilios žaizdelės greit lengvai išgytų be pūliavimų ir uždegimų reikia:

1. pasistengti jų neužkrėsti. Labai gerai būtų jų nesušlapinti vandeniu. (Todėl geriau jų neplauti vandeniu.)
  2. esant reikalui galima dezinfekuoti, paprastai dezinfekuojama tik aplink atvirą žaizdą. Tinka jodo tirpalas (bet jis truputį marina odą) arba "zelionka", bet ji labai jau žalia. Cha cha
  3. Išgijimą (ypač visokių nubrozdinimų, smulkių įpjovimų) labai pagreitina užvyniotas kvėpuojantis (būtinai kvėpuojantis!!!) pleistras. Matyt, jis apsaugo nuo pakartotinių užkrėtimų. Nereikia vynioti daug jo sluoksnių, nes tada blogėja kvėpavimo savybės.
  4. Šviežia žaizda greit "uždžiūna". Tokią apdžiūvusią žaizdą praplovus vėliau ji dažnai labai ilgai nenori vėl užsitraukti. Todėl nereikia be reikalo praplovinėti.
  5. Kartais užvyniota pleistru žaizda ilgai laikosi "šlapia" ir nenori gyti. Tokiais atvejais kartais verta nuimti pleistrą ir leisti žaizdai išdžiūti ore.

Dar jei zaizdele nedidele ir negili,tai galima medaus uzklijuotDrovus
Traukia pulius,suminkstina odaŠypsena

man irgi puliavo pirstas,pas gydytoja nenorejau eit(dar pasakytu ,kad reikia pjaut ar ka norsBaisu) ,tai man drauge,kurios mama yra gydytoja,pasake ,kad reikia mirkyti kartstam vadneny,o paskui nusausinus patepti jodu ir uzdeti binta…as tai dar ir zuikiio taukus dedavau.man tai padejo… o tas vysnevskio tepalas,tai kiek pamenu,nepadejo…

jezau kokie jus geri acioo Bučkis

jezau jau gavau ten popiergalius kaip vaziuoti pas chirur ga gal kaip dar spesiu ishsigydyti ir tada nereikes kaip as pas ji nenoreciau Ne

jeigu pradejo puliuot zaizda, kuria isipjovei or something, tai gal nera taip tragishka. nueik i vaistine ir nusipirk tokio dezinfekuojancio skyscio. vaistineje zinos kaip vadinasi. O jeigu kazkas rimciau - varyk pas daktarus, kad dar baisiau nebutu Nustebęs