Psichologija ar parapsichologija - kas Jus labiau domina?

Psichologija ar parapsichologija - kas Jus labiau domina?Žvaigždė

Tiesiog klausiu šiame klube besilankančių - parapsichologinis ar psichologinis požiūris JUMS yra artimesnis? Ir ar išvis galima atskirti šiuos mokslus vieną nuo kito…

Koks įvaizdis vieno ar kito mokslo jūsų suvokime?

Tiesą pasakius klausiu dėl forumo…

http://www.banga.lt/admlt/2forum.showForumPosts/208219.226.2-=(1208540
059

Gal turit idėjų dėl pavadinimo?
Labas

psichologija Taip

Siaip Sheimoje yra nebloga tema… Gal daryti jungtini pavadinima… "Psichologija.Filosofija.Ezoterika."

manau, kad parapsichologijos neperprasi, jei ne trupucio nebusi susipazines su psichologija…

o mane domintu daugiau PARA…

Ar galiu įkelti tavo pasiūlymą, Gluosne, ar tu pati parašysi???

Man labai įdomu : psichologija, astrologija ir gal šiek tiek domina Anastasijos idėjos (tik nepatinka ta pagrindinė svetainė), ne todėl, kad ji bloga, bet man asmeniškai šiaip sau…

Parasysiu.
Manau, daug temu tam forume atsirastu…

O kitų - ką nei psichologija nei parapsichologija nedomina?

tik psichologija Kietas

Ir vienas ir kitas kazkiek.

daugiau ppsichologija nei para… Bet ir anoji kai kuriais aspektais kai kada aplenkia pirmaja… Nekaltas

Keista, vos tik padariau išvadą, kad populiaresnė ir žmonėms artimesnė PARApsichologija, ji vėl lyg ir keičiasi.

Dabar suprantu, kodėl apklausose pagedaujami žmonės su žemesniu išsilavinimu… "Bangoje" renkasi ir tokiose temose dalyvauja palyginti išsilavinę pašnekovai, todėl ir mano baimės, kad parapsichologiniai dalykai bus labiau kategoriški nepasitvirtino…
Visi labai diplomatiški ir taktiški… net keista, bet diskutuojant tokiais klausimais paprastai kyla nemažai konfliktų (ypač dėl religijos), o čia - ne.

tikiuosi, kad ir naujasis forumas, jei toks bus, nenusileis taktu nuo kitų klubų ir forumųMirkt
Sandra3xGėlė…už pastangas ir atkaklumąMirkt
Flirtas

parapsichologija ir psichologija isdalies yra skirtingi dalykai, psichologija remiasi teorijomis, zmogaus pazinimu, analizavimu. Parapsichologija daugiau lenda i neistirtus, nezinomus dalykus.

taigiCha cha…o kaip vienam pavadinime sujungti/atspindėti abi sritis?Nekaltas
Flirtas

man tai kažkaip panašūs tie abu dalykai.
Tačiau stereotipas ( o gal ir faktas), kad parapsichologija - niūri, nepaaiškinama ir baugi man irgi nesvetimas.

Labai tiksliai tu apibūdinai, Pantera viską.

Tik gali būti, kad abejais dalykais besidomintys žmonės mėgsta analizuoti ir suprasti žmones, jų santykius ir rasti atsakymus į visus su tuo susijusius klausimus.
Problemų kyla, kai vieni sureikšmina tai "ko nepačiupinėsi" ir sako, kad tai yra svarbiau, o kiti laikosi priešingos nuomonės.

Tiesa, Bangoje tokių kivirčių nepastebėjau ir nesuprantu, gal čia mano pačios išmislas… nu bet per balius dažniausiai ir susibara nuo šitų temų (bent jau pas mano giminaičius) , todėl aš taip ir sakau.

Pavyzdžiui vyro tėtis visada sako "tikiu tik tuo ką matau", nu mano vyras sako "o meile, pykčiu - tiki?
Ir prasideda iki religijos ir paskui vos ne iki ašarų…Baisu

parapsichologija lenda i zmogaus karminius momentus, bando gydyti ligas ir panasiai, nesakau kad tai blogai, bet teko susidurti, kad kisimasis i zmogu parapsichologijos pagalba turi neigiamu pasekmiu. To negalima pasakytio apie psichologija.
Kartais parapsichologija ismoko manipuliuoti zmonemis, taip kaip to nesugeba padaryti geras psichologas. Parapsichologijoje irgi yra atitinkami desniai, taciau man jie visai nepriimtini

Turiu papasakoti, kad parapsichologais aš biškį nusivyliau. Buvau susidūrusi su oferiste tokia, kuri vertina žmones pagal kišenę.Patyriau nuostolį 40 Litų. Kai atsisakiau sumokėti ji mokiusi mane "mylėti visus žmones ir niekinti pinigus" kone prakeikė. Man tai juokinga…

O pavyzdžiui pažįstu ir konsultuojuosi pas labai fainą astrologę. Baisiai geras ir smagus žmogutis. Pati noriu mokytis astrologijos ir psichologijos…

Bet yra ir netikusių psichologų tiek pat.

Parapsichologijos tiesos ir man ne visos priimtinos. Taip manau, kad daug kam jos sukelia slogutį ir gana niūrias mintis, todėl aš labai į jas nesigilinu…

Beje,mano puskė prisiskaitė S.Lazeriavo "karmos diagnostika", nu tai problemų ilgam užteko, vos stogas nenučiuožė…Baisu

Pokalbiai būdavo tipo "nieko nemylėk labiau nei Dievą", "neprisirišk prie nieko"… Pavargęs
Psichologas (tiesa labai brangus) atkodavo…
Jis būdavo klausia ar tu prieš perkaitydama knygas taip pat kankinaisi ir buvai tokia paskendusi daraudimuose? kada tau buvo geriau?

Oi vargo, bet dabar ji visiškai prieš ezoterinius dalykus nusistačiusi.Nežinau
Nesu prieš parapsichologiją, bet su ja elgiuosi atsargiai labai.

…ir labai teisingai elgiesiTaip…bet sutikti, kad psichologija nekenksminga—negaliuNe…tiesiog mažai apsišaukusių psichologų sutinkam…o parapsichologų labai daug…juolab, kad ir žmonės lengviau pasiduoda jų įtakaiNežinau
Flirtas