Protestantai

Protestantai

Na, ok, nemaishykim. Bet ka daryt, kai zhmones ima tau ir pareiskia, kad sektu isvis nera, o visokie nukrypimai (sakykim, masines savizudybes, nebegalejimas ishstot, pinigu atidavimas bendruomenei) tai tik tikejimo ypatumai? O rengimasis vien tamsiu spalvu drabuziais, rimtumas, pasilinxminimai jaunimo (iki 30 m) tarpe zaidziant kazkokius sumautus vaikiskus zaidimus (gaudynes, pvz), negalejimas skolinti pinigu, nuolatinis varymas ant katalikybes? Ir po to pasakymas, kad baznycia turetu buti ekumenine. Man tai rimtai primena kazkokia sekta, bet jie, tipo, tik protestantai…

nu jei cia apie protestantus tai nors nei vieno nepazistu man jie normaluz zmones atrodo, kaip ir katalikai. o jei apie sektantus tai…Nekaltas nu cia irgi priklauso nuo to kokia sekta, bet dauguma tai ten nelabai kokios…
zmones nemaisykit dvieju skirtingu dalyku!!!

tai apie ka kalba apie protestantus ar sektantus ??

zmogau kazka sumaisei turboot Šypsena

nemaisykit protestantu su sektantais.

Na kaip sakoma - nereik visokio slamsto kist i burna Cha chaCha chaCha cha

Kazkada,kai buvau mazas,jie ten "protestavo"miesteJuokiasi,nu tipo skleide savo tikejima ir dalino zmonem savo kazkokiu kepiniu,tipo kazkas panasaus i sausainius,tai as ju uzvalgiauVeee,o skonis…Veee,tai dieve mano,vos neapsivemiau,ir kai grizau namo,man labai paskaudo galvaBaisu,nuo to laiko as manau apie juos kaip apie raganiusPavargęs

Na ziurint apie kokius protestantus kalbi - senuosius (liuteronai, kalvininkai, sekmininkai) ar dabartinius (tikejimo zodis ir pan. baznycios)?

Manai? Turbut neteko artimiau bendrauti. Šypsena

tokia pati religija kaip kataliku ir t.t.

Ar teko su jais bendraut? Su kokiom atsakom? Kaip ispudziai? Ar teko isitikint, kad svarbiausia jiems - pareiga ir istikimybe savo tikejimui? Man teko. Daugiau nebenoriu. Cha cha