Problema


Problema

nykstelejau pirsta , aisku jis sutino pamelynavo ( cia foto nelabai turbut matos) sulenk ar istiesint normaliai negaliu , man ranka reikalinga sveika ir pilnai funkcionuojanti ka daryt kad kuo greiciau praeitu tinimas ?

aš tokiu atveju esu tepus šaldančiu geliu tai geriau buvo, jei nėra gelio tai gal ir ledas padėtų Nekaltas Dar galima pabandyti kompresiuką su druska uždėti Nekaltas

ai…

zuikio taukai Kietas

Pirmiausia, aišku, būtų buvę sveika nueit persišviest, ar nėra sąnario panirimo. Antra, pirmoji pagalba bet kokių traumų atveju yra šaldymas. Tinka bele kas iš šaldymo kameros. Suvynioji į rankšluostį ir šaldai intervalais - 10-15 min. šalčio, 2 val. normalios temperatūros. Taip tęsi pirmą parą (ar bent jau iki nakties). Trečia, nuo antros dienos galima tepliot įvairiais tepalais - feloran, fastum - nuo skausmo ir uždegimo, lioton 1000, hepagel, heparoid lečiva - kad greičiau išsivaikščiotų mėlynės. Nuo antros paros taip pat galima pažeistą vietą šildyt. Ketvirta, traumuotą vietą reikia kuo mažiau judint - greičiau praeis uždegimas. Tam puikiai tinka namų sąlygomis sukonstruotas įtvaras iš ledų pagaliuko ir binto. Penkta, vis tiek teks nusiteikt, kad pirštas visiškai funkcionuos tik po kokių 6-7 dienų.

Yra toks tepaliukas “Traumel”, bet reikia eit pas chirurgą būtinai Taip. Persišviesti, ar nelūžo

Liūdnas