problema susijusi su CPU turbinimu

problema susijusi su CPU turbinimu

Pabandziau turbit savo neseniai pirkta kompa, ir tik pabandzius pakeisti nors viena is turbinimo parametru yra atjungiamas hardas , ir kraunantis sistemai neberandamas hardas. tuo paciu ir biose neberodo. Atstacius i default paremetrus viskas vel veikia gerai. Siap turbinti pati proca eina (kraunantis matosi hercai). As manau kad tai gali but susije su tuo, kad pirktoj firmoj yra kaskokiu budu uzblokuotas betkoks procesoriaus parametru keitimas. Turbut taip stengiamasi prailginti pc taravimo laika arba bent jau pratempti saugiai garantini .
kaip manot ar tai gali but priezastis? ir kaip apeiti tokius nustatymus. O gal cia ir is gamintoju puses sitokie setingai?

parametrai:
pentium4 2.4ghz 512k 800fsb htt
motinine DFI PS83-BC/BL
MAXTOR 80GB FDB RPM 7200 8MB / ULTRA SATA
maitinimo blokas 300W

pirkau firmoje "fortakas"

aciu

SATA hardo biose ir kompui kraunantis nerasi. kai uzhsikuria sata kontroleris tada tik pasimato koks hdd pajungtas.

o tai kaip win uzkraukti? jei neranda masaterio, kur sistema suinstalinta?
ir kada tas sata kontroleris uzsikrauna?
siap viskas gerai kol nekeiti nepadadidini turbinimo parametru!

turbut cia man vienam tokie bairiai ir tebuna :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:frowning:

nu pas mane irgi panasiu problma buvo su p4 1.7GHZ, shuttle av40r motina, paturbinau iki 2.0 GHZ ir irgi tas pats kaip tau. bet tu pagavok, kam tau jy turbinti ir taip smarves pakankamai turiMirkt

Cia ne smarvej esme o sportinis interesas Šypsena as savo atlona1100 pabandziau iki 1200 irgi disko seno ubagelio kazkokio neberado. Tada bandziau truputi maziau. Tai per melyna langa islindo B.Gatesas ir nusikeike kazka Šypsena zodziu grizau i prad. padeti ir ok

O ar imanoma uzturbint toki kompa ir jei imanoma tai kaip!?1300Mhz,248Ram,30Gb,motina Via gamybos,vaizdas 8Mb =D beje procas Duron’as o hardas Maxtor’as!!!Tai kaip,ar iseis ar ne!?

Nu jo smarves P4 1.7 tai tikrai neturi.
P.S. P4 1.7 procai netinkami turbinimui

Tai kokia motina taip ir nepasakei Šypsena

eee nenukrypkim nuo temosŠypsena)

Mano motinaNekaltasia AM33-EC!!!Tai kaip!?ar pavyktu uzturbint ar ne???

Pirma, motina visishkai spartinimui netinkama, o antra, kelk tik FSB, PCI magistrales palik default dazhnius

ir nafiga toki pc turbint? suprantu koki celerona 333hz tai apsimoka pakelt iki kokiu 4** tai gal dar kazhka , o kam ta nauja pc turbint?.

Briedas, puikiai mato.

2.4 buvau uzleles iki 3. Veike stabiliai, be jokiu luzimu. Isidejau dar viena sata diska (vienas sata buvo) ir viskas, teko CPU nuleisti iki 2.6, kitaip nerasdavo tu disku

velgi pas ji mamyte 800MHz, pas mane 533, uzkeltas is 2.4 iki 3.2 plius 3IDE hardai , normaliai sukasi

pasmane sata junktis (plonas laidas, gali buti raudonasŠypsena), o kaip pas kitus kuriems atsijungia paturbinus.
realiai pasmane rya du hdd vinas sata, kitas udma(jei neklystu pavadinime),tai tas sata ir atsijungiao kita randa ir paturbinus.

vadinas nepirkit hdd su sata junkitmi ir maxtoru nepatariu pirkti, ble kaip tarska tai net baisu kambary vienam butiŠypsena

Yra toks sh.udinas dalykas. Keliant FSB kai kuriom mamkem keliasi ir PCI daznis. Pasiekus tam tikra dazni, kai PCI shina dirba 41MHz nebeveikia HDD kontroleriai ir kiti device susije su PCI perdavimo traktu.
Jei ir nepasieki 41MHz ant PCI nepamirshk kad knisiesi su DFI, kuri ne ka geriau turbinasi nei kirvis i dugna…

Siulau niekada niekam nieko neturbinti Taip nes gali kainuoti daugiau negu greitesnis CPUJuokiasi taip kad Liežuvis

sheip galiu dabar ir nusispangti… nes niekad tokiom nesamonem kaip turbinimas uzhsiimineju… bet… gal pas tave, kai uzhturbini, maitinimo bloko smarves neuzhtenka? (juk labeu shaldyti turi ir ishei sistema turbut truputi daugeu ima). Buna kitais atvejais kad neaptinka hdd del maitinimo nepakankamumo.

Jei nusidainavau tai neimkit i galva Šypsena

cloud3r